Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Hiszpański koń z japońskiej stadniny domagał się przebieżki w ten piękny słoneczny dzień. I jak tu nie ulec. Kot mimo początkowej nieufności poddał się również i nawet podbrzusze odsłonił w geście całkowitego oddania i akceptacji :D. Tak jak, poniewczasie, mam spore zastrzeżenia do kopyta hiro w kontekście monków (nienajszczęśliwsze ukształtowanie cholewki w części śródstopia i pięty) tak przy trzewikach nie mam problemów- wysokość cholewki pozwala sznurowaniem zniwelować problem zbyt dużej przestrzeni w okolicach pięty, choć widać w okolicach kostki, że skóra nie opina się na niej tak perfekcyjnie jak np. w c&j islay (tutaj trochę winna jest także skóra: zdecydowanie twardszy cordovan niż cudownie miękki scotch grain w krokietach. But poza tym jest dość dynamiczny i bardziej przywodzi na myśl dziarskiego ogiera niż ochwaconą chabetę ;) . Zobaczymy jak nasza współpraca ułoży się z czasem.

Piękne buty.

Jak odbierasz "miękkość" buta? Moje są na podeszwie Dainite i są to najtwardsze buty jakie posiadam.

Zastanawiam się, czy to kwestia jedynie skóry, czy może podeszwy?

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dziękuję :-D .

Hmmmm... nie jest tak źle, miewałem gorzej :) . Jeżeli chodzi o podeszwę (w monkach i trzewikach skórzana) to trudno jednoznacznie (zbyt krótko je użytkuję) stwierdzić, ale raczej w normie.

Skóra cholewkowa faktycznie nie jest tak mięsista i elastyczna jak np. w Aldenach. Można rzeczywiście stwierdzić, że jest raczej twarda (przynajmniej na początku). Łamie się też inaczej, tak jak "zwykła", cielęca- widać raczej złamania niż fale. Cordovan (zarówno wiśniowy jak i koniakowy) ma bardzo ładną prezencję, choć głębi i trójwymiarowości aldenowskiego no8 nie osiąga, i wygląda lepiej niż np. ten, którego używa Tricker's. Sam jestem ciekaw, jak będzie się zachowywać w miarę upływu czasu.

Opublikowano

... Ale o buty chodzi?

:mrgreen:

Dwieście osiemdziesiąt stron krzywych chodników, kostki Bauma, łatanego asfaltu, wykładzin z Komfortu, terakoty, paneli, szarości, szarości, szarości... i wreszcie coś innego:-)

Opublikowano

Dwieście osiemdziesiąt stron krzywych chodników, kostki Bauma, łatanego asfaltu, wykładzin z Komfortu, terakoty, paneli, szarości, szarości, szarości... i wreszcie coś innego:-)

Zdjęcia Benego, te poprzednie też, są w innych niż winda okolicznościach przyrody, i niepowtarzalnych.

Ja to dziewczyny na zdjęciu liczyć zacząłem ale się pogubiłem.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dzisiaj tradycyjnie zamszowo piątkowo

Sent from my iPhone using Tapatalk

A tak mi się podobały moje dzisiejsze "zamszaki", taki byłem dumny... aż do zobaczenia tego zdjęcia ;) Ładne buty, ciekawe skarpety super widok :)

• Oceniam pozytywnie 1