pablocito Napisano 10 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2020 [mention]lubo69 [/mention] To wszystko przez Jamesa Bonda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pawcio Napisano 10 Listopad 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2020 Dzisiaj kurier zawitał i do mnie z krokietami. Skóra mięsista i miła w dotyku, buty wygodne od pierwszego nałożenia. Pewne minimalne niedoróbki widać, ale mimo wszystko jestem bardzo zadowolony z zakupu. 13 minut temu, Pawcio napisał: 10 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 11 Listopad 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2020 Kupione podczas ubiegłorocznego Black Friday C&J dla Bodileys. Równocześnie kupiłem też wtedy buty TLB i po roku od zakupu obu par zdecydowanie bardzie jestem zadowolony z C&J. Jakość skóry to zapełnienie inna liga. Czekam obecnie na TLB Artista MTO, być może tam skóra będzie się prezentować lepiej. Natomiast podstawową linią TLB odpuszczam i póki co pozostanę wierny „krokietom”. 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 11 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2020 Czy ktoś z Was wie gdzie mogę kupić damskie chelsea boots, model Poppy? Będę zobowiązany za link do sklepu internetowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 11 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2020 Można zamówić bezpośrednio od producenta pisząc maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 11 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2020 1 minutę temu, lubo69 napisał: Można zamówić bezpośrednio od producenta pisząc maila. Tyle, że teraz w UK lockdown i nie jestem pewien czy obecnie jest to możliwe. Ale dzięki za info, zapytam bezpośrednio C&J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 11 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2020 Info z 20 kwietnia, sytuacja w UK podobna:At present we do not offer an e-commerce service and orders cannot be placed via the website but we do offer a Mail Order Service. To place an order please fill out the form attached or e-mail the style, colour and size you wish to order and your full shipping address including telephone number to this e-mail address. Once this information has been received your order will be processed.You will also receive an e-mail confirming the order. You may pay by bank transfer or credit card. If paying by credit card once your order has been finalised we will forward an e-mail which has a “pay now “ link where you will be able to enter your card details to process the payment via a secure link.The shoes will then be shipped when we receive the confirmation of payment. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondaas Napisano 13 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2020 @Whitesnake @Zajac Poziomka Nie mam jeszcze żadnej pary butów od C&J ale chciałbym to zmienić. Mam buty Vass na kopycie U i leżą idealnie. Które kopyto C&J najbardziej przypomina kopyto U od Vass? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 13 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2020 5 godzin temu, blondaas napisał: @Whitesnake @Zajac Poziomka Nie mam jeszcze żadnej pary butów od C&J ale chciałbym to zmienić. Mam buty Vass na kopycie U i leżą idealnie. Które kopyto C&J najbardziej przypomina kopyto U od Vass? Najbardziej podobne będzie 348. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 15 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2020 Zbliża się BF , może uda się trafić jakąś okazje , stąd kilka pytań Jaki rozmiar Tetbury wziąć w przypadku gdy w Meerminach noszę UK 9 , taki sam ? Jak jakościowo wypada zamsz w tym modelu w porównaniu do licówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2020 Tetbury jest dosyć długi bo to 348, pewnie celowałbym w pół mniejszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 15 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2020 Dzięki @eye_lip , a możesz coś powiedzieć o zamszu ? na forum większość chyba wybrała licówkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 15 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2020 Godzinę temu, Szydlowsky napisał: Jaki rozmiar Tetbury wziąć w przypadku gdy w Meerminach noszę UK 9 , taki sam ? Prawie wszystkie C&J mam w rozmiarze 10. Mam jedną parę na Hiro rozmiar 10 (druga poszła do ludzi) i jest za ciasna. Z kolei trzewiki na Hiro 10,5 są o pół rozmiaru za duże. Ja podobnie jak @eye_lip w krokietach zszedłbym pół rozmiaru mniej, niezależnie od kopyta. Tetbury mimo braku przeszyć w newralgicznym miejscu nie są dla osób o wysokim podbiciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 15 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2020 Hiro/ Olfe noszę 7.5 UK, C&J noszę 7 UK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2020 3 godziny temu, Szydlowsky napisał: Dzięki @eye_lip , a możesz coś powiedzieć o zamszu ? na forum większość chyba wybrała licówkę . Niestety nie mam żadnych zamszowych crockettów, ale na pewno jest dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tsz Napisano 16 Listopad 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2020 Mam dwie pary zamszowych chukka od C&J. Noszę rzadko, nie przepadam za podeszwami Dainite; dodają butom ciężaru i sztywności, więc w praktyce zakładam tylko przy gorszej pogodzie albo na mróz. Tetbury (Black Suede) i Chiltern (Earth Green), obie pary w rozmiarach 9,5 UK: Skóra sprawia dobre wrażenie, chociaż nie mam z czym porównać. Niestety, jak się okazało, wyraźnie je przesuszyłem, chyba z rok czy dwa stały sobie gdzieś w szafce i nie widziały renowatora ani światła słonecznego, ale chyba już wracają do życia po sesji odżywczej. Co do rozmiarów – zwykle wybieram 9,5 UK. W przypadku Tetbury były nieco zbyt obszerne, ale cienka wkładka rozwiązała problem. Z Chilternami było inaczej – są wyraźnie krótsze i w palcach brakowało mi miejsca. Ostatecznie udało mi się je rozchodzić i teraz jest w sam raz, ale następnym razem wybrałbym 10 UK. Jak widać, z rozmiarówką C&J nie ma reguły, trzeba mierzyć. Jestem zadowolony z obu par, chociaż Tetbury w większych rozmiarach polecam dobrze przemyśleć, wg mnie wydłużone kopyto zaczyna wyglądać pretensjonalnie, lepiej się prezentuje na mniejszych stopach. Kształt Chilternów jest zdecydowanie bardziej praktyczny, a kolor Earth Green jest rewelacyjny – zdjęcia może tego nie oddają, ale dla mnie to kolor uniwersalny do casualu, ciekawszy niż brąz. 13 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 24 Listopad 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2020 C&J Skye 3 / Bodileys Highland. Można je teraz kupić w świetnej cenie. 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 24 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2020 38 minut temu, Zajac Poziomka napisał: C&J Skye 3 / Bodileys Highland. Można je teraz kupić w świetnej cenie. boję się trochę zapytać gdzie są w dobrej cenie? edit: ok, nie doczytałem bodileys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 24 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2020 boję się trochę zapytać gdzie są w dobrej cenie? edit: ok, nie doczytałem bodileyshttps://www.bodileys.com/mayfair-collection/bodileys-mayfair-collection-highland-chestnut-burnished-calf-full-brogue-derby-boot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturlep Napisano 24 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2020 świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 24 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2020 Ludzie, dajcie żyć ! 🙂. Wczoraj 50 % na "krokiety" w Goertz, dziś te cudeńka kol. @Zajac Poziomka. Jak tu zachować silną wolę (już ponad rok bez nowych butów wytrzymuję). Robert..... butoholik 😂. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkowalcz Napisano 24 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2020 Panowie, jak zamawiacie w goertz.de do Polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 25 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2020 (edytowane) Czy któryś z kolegów wie na jakim kopycie są te buty? Gdzieś przemknęła mi informacja, że C&J zrobił model pembroke dla tego sklepu na kopycie 341 a nie 325. https://www.bodileys.com/mayfair-collection/bodileys-mayfair-collection-hertford-dark-brown-country-calf-derby-brogue-shoes @info ze sklepu, że są na kopycie 341. Edytowane 25 Listopad 2020 przez Bartek 00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 25 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2020 Wygląda jak 341. 325 to to na pewno nie jest. Notabene te trzewiki od @Zajac Poziomka też chyba nie są na 335 (jak oryginalny Skye). Wyglądają, jakby były na 325. Dlatego odpuściłem ich zakup (325 jest dla mnie mega niewygodne). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2020 @R50są na 335, potwierdzałem przed zakupem ze sklepem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi