Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo ładne zestawienie kolorów, ale na tę marynarkę jesteś chyba za wysoki. Wydaje mi się, że jest za krótka, a guzik jest spooooooro za wysoko. W moim odczuciu daje to efekt, jakbyś założył marynarkę młodszego brata.

Będę w niej nieco wydłużał rękawy, co powinno trochę poprawić proporcje. Z długością nic już nie zrobię ;) Nie jest natomiast ciasna, czy coś w ten deseń - widać to w ramionach. W talii była nawet nieco zwężana po plecach (a, że lubię mieć większe okna, to i "pająk" przy guziku się pojawia).

To też zapewne nieco kwestia perspektywy na zdjęciu, mam wrażenie, że optycznie wydłuża mi nogi.

Opublikowano

A gdzie mieszkasz @Johnny to będę pamiętał żeby poruszać się z mieczem do samoobrony ;)

Kilka lat temu sam bym różu nie założył. Zaczęło się od różowych koszul a teraz coraz więcej części garderoby mam w tym kolorze. Róż świetnie kontrastuje z innymi kolorami dlatego używam go cześciej. A mentalnością ludzi na ulicy dawno przestałem sie przejmować. Na studiach będąc w garniturze codziennie ludzie sie pytali co to za okazja. W NYC jest łatwiej bo w stolicy mody ludzi nie dziwi nic i jak juz ktoś coś powie to najcześciej komplement ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

Jak mnie się pytają "co to za okazja", "co się tak wystroiłeś" (na szczęście teraz bardzo rzadko i to przeważnie ludzie mi obcy), zawsze odpowiadam, że idę do pierwszej komunii.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

A gdzie mieszkasz @Johnny to będę pamiętał żeby poruszać się z mieczem do samoobrony ;)

Kilka lat temu sam bym różu nie założył. Zaczęło się od różowych koszul a teraz coraz więcej części garderoby mam w tym kolorze. Róż świetnie kontrastuje z innymi kolorami dlatego używam go cześciej. A mentalnością ludzi na ulicy dawno przestałem sie przejmować. Na studiach będąc w garniturze codziennie ludzie sie pytali co to za okazja. W NYC jest łatwiej bo w stolicy mody ludzi nie dziwi nic i jak juz ktoś coś powie to najcześciej komplement ;)

W Tczewie, ale myślę, że na całym Kociewiu reakcja byłaby podobna. Osobiście sam ubrałbym nawet różowy garnitur w stylu Wielkiego Gatsby'ego. Tylko nie u nas, chyba że byłbym uzbrojony ;)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Na bawarskiej prowincji ludzie chodzą często nawet na codzień tak

ale takie kraciaste spodnie to już powodują reakcje jak w opisie kolegi @Andrzeja1968

W Austrii tez;)

Sam mam taka Trachtenjacke w kolorze zielonym. Do brazu idealna:)

Opublikowano

W Tczewie, ale myślę, że na całym Kociewiu reakcja byłaby podobna. Osobiście sam ubrałbym nawet różowy garnitur w stylu Wielkiego Gatsby'ego. Tylko nie u nas, chyba że byłbym uzbrojony ;)

Pod Tczewem jeździłem konno w dzieciństwie i bardzo lubię Kociewie. Muszę się wybrać odwiedzić stadninę ale raczej wybiorę coś country style do jazdy konno.

Agresja zazwyczaj pochodzi od lokalnych meneli a tacy znajdą się w każdym mieście i miasteczku na całym świecie. Nie przejmowałbym się nimi zbytnio. Jeżeli ktoś swoją frustrację odreagowuje atakując kogoś ze względu na ubiór to naprawdę musi nudzić się w życiu ;)

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Płaszcz: Próchnik

Garnitur: Suitsupply

Koszula: Lambert

Krawat i poszetka: Poszetka.com

Buty: Yanko

Jednak ładny ten płaszcz, pomyśleć że dziś rano był na stronie próchnika mój rozmiar za 199zł  :x  Jak się spisuje?

Opublikowano

Dobrze się spisuje. :) Jak to bawełna trochę się mnie, ale jak widać na zdjęciu, nieprzesadnie. Jeżeli będziesz miał okazję kupić go za 199 zł to bierz (może w outletach stacjonarnych). Jeżeli oczywiście nie przeszkadza Ci, że nie jest książkowym trenczem.