Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Całość bardzo spójna i na wysokim poziomie.

Spodnie wcale nie wyglądają na zwężone ponad zdrowy rozsądek - moim zadaniem są OK.

Podobnie jak Krakus, uważam że krawat będzie świetnie wyglądał w lekkich stylizacjach letnich, natomiast jego "lekkość" raczej nie sprawdzi się zimą.

Szkoda, że na zdjęciu zabrakło płaszcza. Obstawiam, że był to prochowiec/trencz w kolorze brązowym lub granatowym.

Opublikowano

Jeden z moich bardziej casualowych zestawów skomponowanych wokól... krawata.

Wydaje mi się, że właśnie kompozycje, utwory, dzieła itp. oparte na jakimś niepozornym elemencie są z reguły najciekawsze. ;)

Pozdrawiam, Dr

Opublikowano

Bardzo podoba mi się przezroczystość krawata i zastanawiam się czy dałoby się zrobić krawat bez podwijania go do wewnątrz, ot kawałek materiału ze zrolowanymi brzegami, jak poszetka? Mogłoby to ciekawie wyglądać, tylko jak byłoby z ogólną estetyka? ; /

Opublikowano

No szczerze mówiąc polemizowałbym z tym, da się spodnie uszyć tak, by nie robiły się marszczenia w takim stopniu.

Takie układanie się spodni bawełnianych to jakaś zmowa producentów skierowana przeciwko wygodzie i komfortowi użytkowania :lol:

Opublikowano

Bardzo mi się podoba zestaw Macaroniego. Zestaw fajny, ale trochę z powodu jasnych spodni spóźniony. Dla mnie co najwyżej wczesnopaździernikowy :)

A dla mnie jasne spodnie na zimę/późną jesień to jest coś, czego definitywnie brakuje mi w lokalnym krajobrazie. ;-)

Zestaw świetny!

Opublikowano

@macaroni: moim zdaniem kolnierz koszuli jest zbyt dlugi, ale to pewnie moje zamilowanie do krotkawych kolnierzykow;) Jak z wygoda siadania w takiej koszuli? pytam, bo przod wydaje sie mocno dopasowany (brak faldek), a przy siadaniu cos takiego lubi sie ostro napinac. Spodnie moim zdaniem zwezone ok. Krawat swietny z ta swoja przezroczystoscia.

Pozdrawiam,

dsc.

Opublikowano

Wojtku, bardzo fajny letni zestaw. Pytanie tylko gdzie plaszcz lub kurtka. Mysle, że albo lubisz być w centrum uwagi (vide buty i marynarka bez podszewki) albo zakonczyles już proces zwloszczenia i czas na przeprowadzke do Florencji lub Neapolu. :) U nas jednak troche za zimno.. No chyba, że to byla proba generalna przed PU i postanowiles ja przeprowadzic jeszcze w warunkach, ktore nie groza amputacja tylka.

Opublikowano

zestaw pt. Orły są szare. lubię go, lecz mam wątpliwości czy to rzeczywiście mi pasuje (kolorystycznie zwłaszcza).

Marynarka i krawat no name (jeszcze ze starych zapasów, więc i materiały nie do końca naturalne)

poszetka - kol. Bczyn.

spodnie - czarne sztruksy levis

buty - angielki bata czarne.

post-396-1365892119617_thumb.jpg

post-396-13658921196562_thumb.jpg

post-396-13658921196927_thumb.jpg

Opublikowano

Dziękuję za uwagi, rzeczywiście czasami noszę też i białą poszetkę. Przekombinowałem z nią.

@Marcelo: w butonierce mam muszelkę św. Jakuba (symbol przejścia Camino de Santiago), noszę ją zawsze - tu jest srebrna, ale mam też złotą do brązowych i granatowych zestawów.

Opublikowano

Moim zdaniem, zestaw taki sobie - przede wszystkim, jest smutny i nie ma w nim życia. Nie jest to wina szarości - po prostu czegoś brakuje.

Ponadto - na zdjęciu tego nie widać, ale potrafię sobie wyobrazić, że sztruksy z taką marynarką "nie zagrają". Po pierwsze, marynarka wygląda na typową, całoroczną, wełnianą (domieszki nie mają tu znaczenia), dość formalną. Spodnie są grube, jesienno-zimowe, do tego nieformalne. Sztruksy moim zdaniem będą dobrze się łączyć z marynarką z grubej bawełny lub wełny, na sezon jesienno-zimowy, najlepiej mniej formalną (krój, guziki, łaty itp.).

Opublikowano

Witam!

Zestaw dzisiejszy:

Marynarka czarna z białą nitką Bytom - wełna

Poszetka biała jedwabna - White Scisors

Koszula szara (biała kratka) - Vistula

Krawat granat w srebrną kratę - Bytom

:D Goździk

Nie widać:

Spodnie antracyt - wełna

Buty - czarne brogsy

Zdjęcie tylko góry (samemu trudno uchwycić całość)

post-2408-13658921198463_thumb.jpg

Opublikowano

Z tego co widzę, zmień węzeł krawata na mniejszy. Możliwe też, że koszula jest zbyt ciemna, ale niewiele jej widać. ;)

Wielki plus za odwagę, że tak wcześnie się zaprezentowałeś - niektórzy napisali wiele postów, a nikt nawet nie widział ich na oczy (to np. ja :D ).

Pozdrawiam, Dr

Opublikowano

Wielki plus za odwagę, że tak wcześnie się zaprezentowałeś - niektórzy napisali wiele postów, a nikt nawet nie widział ich na oczy (to np. ja :D ).

Pozdrawiam, Dr

Dzięki za komentarz.

Jak patrzę na to zdjęcie to widzę że węzeł powinien być mniejszy. :oops:

Obiecuję poprawę ;)

Opublikowano

Pozdrawiam, Dr

Dzięki za komentarz.

Jak patrzę na to zdjęcie to widzę że węzeł powinien być mniejszy. :oops:

Obiecuję poprawę ;)

Nie tyle mniejszy, co lepiej zawiązany. Ten jest po prostu za luźny. Zdaje się też, że kraty w koszuli i krawacie są podobnych rozmiarów. Przy takiej koszuli sugerowałbym krawat gładki, neat lub jakieś inne kropki.