mr.vintage Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Całość bardzo spójna i na wysokim poziomie. Spodnie wcale nie wyglądają na zwężone ponad zdrowy rozsądek - moim zadaniem są OK. Podobnie jak Krakus, uważam że krawat będzie świetnie wyglądał w lekkich stylizacjach letnich, natomiast jego "lekkość" raczej nie sprawdzi się zimą. Szkoda, że na zdjęciu zabrakło płaszcza. Obstawiam, że był to prochowiec/trencz w kolorze brązowym lub granatowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Jeden z moich bardziej casualowych zestawów skomponowanych wokól... krawata. Wydaje mi się, że właśnie kompozycje, utwory, dzieła itp. oparte na jakimś niepozornym elemencie są z reguły najciekawsze. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Bardzo mi się podoba zestaw Macaroniego. Zestaw fajny, ale trochę z powodu jasnych spodni spóźniony. Dla mnie co najwyżej wczesnopaździernikowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Bardzo podoba mi się przezroczystość krawata i zastanawiam się czy dałoby się zrobić krawat bez podwijania go do wewnątrz, ot kawałek materiału ze zrolowanymi brzegami, jak poszetka? Mogłoby to ciekawie wyglądać, tylko jak byłoby z ogólną estetyka? ; / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Wyglądałby źle, marszczył jak dziki, a przyzwoity węzeł na nim - masakra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 trochę z powodu jasnych spodni spóźniony. Dla mnie co najwyżej wczesnopaździernikowy Oj, bez przesady . Zestaw świetny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Czy spodnie nie ciągną się w kroku? Mam też taką parę, gdzie przesadziłem z dopasowaniem (opiętością wręcz) i marszczą mi się promieniście od kroku:) i trochę ciągną podczas chodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 To normalne i nie da się tego uniknąć. Problem by nie występował gdyby miały zakładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 No szczerze mówiąc polemizowałbym z tym, da się spodnie uszyć tak, by nie robiły się marszczenia w takim stopniu. Takie układanie się spodni bawełnianych to jakaś zmowa producentów skierowana przeciwko wygodzie i komfortowi użytkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jfk Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 Bardzo mi się podoba zestaw Macaroniego. Zestaw fajny, ale trochę z powodu jasnych spodni spóźniony. Dla mnie co najwyżej wczesnopaździernikowy A dla mnie jasne spodnie na zimę/późną jesień to jest coś, czego definitywnie brakuje mi w lokalnym krajobrazie. Zestaw świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 @macaroni: moim zdaniem kolnierz koszuli jest zbyt dlugi, ale to pewnie moje zamilowanie do krotkawych kolnierzykow;) Jak z wygoda siadania w takiej koszuli? pytam, bo przod wydaje sie mocno dopasowany (brak faldek), a przy siadaniu cos takiego lubi sie ostro napinac. Spodnie moim zdaniem zwezone ok. Krawat swietny z ta swoja przezroczystoscia. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 Spodnie są wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 Wojtku, bardzo fajny letni zestaw. Pytanie tylko gdzie plaszcz lub kurtka. Mysle, że albo lubisz być w centrum uwagi (vide buty i marynarka bez podszewki) albo zakonczyles już proces zwloszczenia i czas na przeprowadzke do Florencji lub Neapolu. U nas jednak troche za zimno.. No chyba, że to byla proba generalna przed PU i postanowiles ja przeprowadzic jeszcze w warunkach, ktore nie groza amputacja tylka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 Co do procesu zwłoszczenia, to chyba jednak nie został on zakończony skarpetki Ewentualnie maja one podkreślić fakt, że to koniec listopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 zestaw pt. Orły są szare. lubię go, lecz mam wątpliwości czy to rzeczywiście mi pasuje (kolorystycznie zwłaszcza). Marynarka i krawat no name (jeszcze ze starych zapasów, więc i materiały nie do końca naturalne) poszetka - kol. Bczyn. spodnie - czarne sztruksy levis buty - angielki bata czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 Bardzo fajny zestaw, szczególnie, że ostatnio wszystko ma tryskać kolorami Jedynie poszetkę dobrałbym jaśniejszą, w tonacji ekwiwalentnej do szarości koszuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 Zestaw super ale fakt poszetke bym wymienił na np białą . Co znajduje się w butonierce ? ;> Pozdrawiam Marcelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 Dziękuję za uwagi, rzeczywiście czasami noszę też i białą poszetkę. Przekombinowałem z nią. @Marcelo: w butonierce mam muszelkę św. Jakuba (symbol przejścia Camino de Santiago), noszę ją zawsze - tu jest srebrna, ale mam też złotą do brązowych i granatowych zestawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 1 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2011 Moim zdaniem, zestaw taki sobie - przede wszystkim, jest smutny i nie ma w nim życia. Nie jest to wina szarości - po prostu czegoś brakuje. Ponadto - na zdjęciu tego nie widać, ale potrafię sobie wyobrazić, że sztruksy z taką marynarką "nie zagrają". Po pierwsze, marynarka wygląda na typową, całoroczną, wełnianą (domieszki nie mają tu znaczenia), dość formalną. Spodnie są grube, jesienno-zimowe, do tego nieformalne. Sztruksy moim zdaniem będą dobrze się łączyć z marynarką z grubej bawełny lub wełny, na sezon jesienno-zimowy, najlepiej mniej formalną (krój, guziki, łaty itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shimoyama Napisano 1 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2011 Witam! Zestaw dzisiejszy: Marynarka czarna z białą nitką Bytom - wełna Poszetka biała jedwabna - White Scisors Koszula szara (biała kratka) - Vistula Krawat granat w srebrną kratę - Bytom Goździk Nie widać: Spodnie antracyt - wełna Buty - czarne brogsy Zdjęcie tylko góry (samemu trudno uchwycić całość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 1 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2011 Z tego co widzę, zmień węzeł krawata na mniejszy. Możliwe też, że koszula jest zbyt ciemna, ale niewiele jej widać. Wielki plus za odwagę, że tak wcześnie się zaprezentowałeś - niektórzy napisali wiele postów, a nikt nawet nie widział ich na oczy (to np. ja ). Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 1 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2011 Fakt, iż nie pokazales w tym watku swojego zdjecia nie oznacza automatycznie że nikt takiego zdjecia nie ogladal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 1 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2011 Mam nadzieję, że nikt takiego zdjęcia nie oglądał, wstydzę się zwłaszcza butów. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shimoyama Napisano 1 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2011 Wielki plus za odwagę, że tak wcześnie się zaprezentowałeś - niektórzy napisali wiele postów, a nikt nawet nie widział ich na oczy (to np. ja ). Pozdrawiam, Dr Dzięki za komentarz. Jak patrzę na to zdjęcie to widzę że węzeł powinien być mniejszy. Obiecuję poprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 1 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2011 Wielki plus za odwagę, że tak wcześnie się zaprezentowałeś - niektórzy napisali wiele postów, a nikt nawet nie widział ich na oczy (to np. ja ). Pozdrawiam, Dr Dzięki za komentarz. Jak patrzę na to zdjęcie to widzę że węzeł powinien być mniejszy. Obiecuję poprawę Nie tyle mniejszy, co lepiej zawiązany. Ten jest po prostu za luźny. Zdaje się też, że kraty w koszuli i krawacie są podobnych rozmiarów. Przy takiej koszuli sugerowałbym krawat gładki, neat lub jakieś inne kropki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi