youngkoellner Napisano 15 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2010 Dorzucam jeszcze jedno zdjęcie marynarki Morris (nr 1) Bardzo lubię połączenie granatu z zielenią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youngkoellner Napisano 15 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2010 Ostatni post na dziś. Od bardzo dawna marzył mi się garnitur w kratę. W tegorocznej kolekcji Vistuli było ich kilka, lecz mnie najbardziej podobał się poniższy. Vistula, wełna 100's, brązowo-beżowa krata na szarym tle; zielone i fioletowe ściegi. Krawat Michaelis (100% jedwab) Poszetka - biel, bawełna Zegarek - Longines Presence, 14k (lata 80'te) Buty - Sisley Niefortunna koszula button down Tomasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 15 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2010 Miejscami można by się przyczepić do długości marynarki, ale jednak na głowę wszystko bije Twoje wyczucie stylu. Gratulacje ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 15 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2010 Rewelacja! W większości nie-bespoke a leży dobrze, kolory dobrane fajnie, bardzo mi się podoba. Buty nabyte dawno? Szukam czegoś podobnego, penny loafers o lekko wydłużonym kształcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youngkoellner Napisano 15 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2010 dziękuję bardzo. m.z. - buty zeszłoroczne, obecnie chyba nie do dostania. Co do marynarek - rzeczywiście, to nie-bespoke. Ale w zasadzie przy każdej z nich interweniował krawiec. Loro Piana to w zasadzie na nowo odszyta marynarka. Jutro idzie do dalszych poprawek, choć jestem nią rozczarowany. Chodzi o zbyt nisko położony środek ciężkości. Rozwiązanie - doszyć trzeci guzik, ale tego wolę uniknąć. Zostanie więc jak jest, jedynie rękawy zostaną dodatkowo zwężone. Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 16 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2010 świetnie wszystko dobrane. Masz wyraźnie zaakcentowany swój styl. Ale marynarki hmmm mam nieodparte wrażenie że są zbyt kuse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 16 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2010 dziękuję bardzo. m.z. - buty zeszłoroczne, obecnie chyba nie do dostania. Co do marynarek - rzeczywiście, to nie-bespoke. Ale w zasadzie przy każdej z nich interweniował krawiec. Loro Piana to w zasadzie na nowo odszyta marynarka. Jutro idzie do dalszych poprawek, choć jestem nią rozczarowany. Chodzi o zbyt nisko położony środek ciężkości. Rozwiązanie - doszyć trzeci guzik, ale tego wolę uniknąć. Zostanie więc jak jest, jedynie rękawy zostaną dodatkowo zwężone. Tomasz Bardzo nowoczesnie i z charakterystycznym stylem. Jestem "na tak". Sugerowałbym jedną drobną zmianę: krawat nieco szerszy, dużo lepiej prezentuje się ten Michaelis niż ten tweedowy. Marynarka Morris i garnitur Vistuli świetne! PS. Zimą chyba nie wychodzisz w tym butach na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 16 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2010 Płaszcz - Lantier Marynarka - Tiklas (secondhand) Spodnie - Hattric Koszula - Camel Active Torba - Aldo Szalik - Tatuum Czapka - z Allegro Rękawiczki - Calamar Poszetka - sam uszyłem Buty - Homini Emerito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 16 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2010 Na dzisiaj miałem zaplanowany odbiór aksamitnego smokingu. W sklepie na jego widok zaśmiały mi się oczy - wyglądał bardzo dobrze - z daleka... Niestety przymiarka pokazała, że trzeba będzie zrobić kilka poważnych poprawek: - rękawy wszyte są za nisko i są za obszerne w ramionach, co po podniesieniu ręki daje efekt "nietoperza" i podciąga w górę marynarkę. - klapy są za wąskie - zamawiałem klapy o szerokości 10cm, jak w angielskim wzorze, a w smokingu mają tylko 8cm... - potrzebne są drobne poprawki przy szyi aby materiał się nie marszczył. - dziwny jest podział przedniej i tylnej części marynarki na wysokości ramion - górny szew jest przesunięty do przodu i jest widoczny z przodu. Pozostałe elementy bardzo ładnie uszyte. Ciekawym pomysłem krawca jest wszycie błyszczącej taśmy na krawędziach klap (takiej samej jak na obszyciach kieszeni). Guziki przy rękawach (lekko rozstawione, 4) są rozpinane. Bardzo ładny odcień bordowego wpadający lekko w śliwkowy (w sztucznym oświetleniu). Mój niedoszły smoking pójdzie na wieszak skompletowany z wełnianymi smokingowymi spodniami licząc, że znajdzie się na niego inny kupiec a ja dostanę we środę nowy smoking uszyty z uwzględnieniem dzisiejszych poprawek. Zdjęć niestety dzisiaj nie będzie ale mam nadzieję, że wszyscy kibicujący mojemu przedsięwzięciu będą we środę mogli zobaczyć ostateczne dzieło, uszyte zgodnie z moimi wskazówkami. Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2010 Szczerze mowiac jest to projekt, na którego finalizacje czekam niecierpliwie. Jesli moglbys wraz ze zdjeciami napisac jaki byl ostateczny czas realizacji i cena, to bylbym wdzieczny. Pozdrawiam, Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 16 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2010 trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ę-żine Napisano 17 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2010 Lubie Twoje "kreacje", chodź czasem mam czasem wrażenie, że są przestylizowane. Tak jest też tym razem, wyglądasz trochę jak z katalogu, gdzie na jedym zdjęciu chcą pokazać jak najwięcej produktów. Nie zrozum mnie źle, ale czasem warto byłoby odpuścić chociaż jeden element lub kolor - w tym wypadku poszetki(moje zdanie ofc). Nie lubię też koszul jeansowych, są imo strasznie kowbojskie tym bardziej nie łączy się imo z bakłażanowymi spodniami. Marynarka jednak całkiem fajnie tonuje resztę stroju. Pozdrawiam Ę-żine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 17 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2010 No no, bardzo dobrze. Jestem ciekaw, jaki będzie efekt końcowy. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Są przestylizowane jeśli weźmiemy pod uwagę polskie realia i przyzwyczajenia ludzi. Trudno u nas spotkać na ulicy dandysów jak na zachodzie, a szkoda. Osobiście wolę bardziej stonowany styl, ale blog Pana Vintage'a uważam za pożyteczny. Prezentuje casual'owe zestawy niczym 'modele' Sartorialista. Pokazuje, że można dobrze się ubrać nie wydając fortuny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youngkoellner Napisano 20 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 Witam ponownie! Przede wszystkim dziękuję za wszelkie wcześniejsze komentarze. Chciałbym dorzucić jeszcze kilka zdjęć marynarki kamelowej w dobrym, moim zdaniem, doborze kolorystcznym. Dobór butów oraz spodni dość przypadkowy. Chodzi raczej o górę. Proszę łaskawie darować moją niewyspaną, wczorajszą twarz Ciekaw jestem wszelkich uwag, dotyczących zwłaszcza kroju marynarki. W szczególności proszę o opinie dotyczące szerokości rękawów. Czy jest w normie, biorąc pod uwagę styl marynarki? Sam nie mogę wyrobić sobie poglądu. Marynarka: Loro Piana, 25% kaszmir, 75% wełna (SH) Koszula: Calvin Klein, bawełna Krawat: Michaelis, 100% jedwab Poszetka: No-name (SH) Spodnie: Pierre Cardin Buty: Ryłko (nigdy więcej!) Pozdrawiam, Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 20 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 Do marynarki z tak szerokimi klapami chyba lepiej pasowałaby koszula z bardzo szerokim kołnierzykiem, do tego krawat z dużym węzłem, np. Windsor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 20 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 Wydaje mi się, ze rękawy są dobre, tak samo jak i dobór kolorów. Na drugim zdjęciu widać jednak luz za kołnierzem koszuli. Dość nisko jest także punk zapięcia guzików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youngkoellner Napisano 20 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 Dziękuję! co do luzu za kołnierzem, to rzeczywiście jest on widoczny na dwóch zdjęciach. Wynika to jednak z faktu, że robiłem zdjęcie z ręki, wysoko podnosząc ją do góry. Co do punktu ciężkości - jak najbardziej się zgadzam. Zastanawiałem się nawet nad wyposażeniem marynarki w trzeci guzik, ale mam duże opory, bo za trzema zdecydowanie nie przepadam. Wydaje mi się, że nisko położony punkt ciężkości nie współgra najgorzej z moją dość szczupłą sylwetką i nie ciągnie jej nadmiernie do ziemii. Ale to tylko moje odczucie, od początku miałem istotne obawy z tym związane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ę-żine Napisano 20 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 Za szerokie wyłogi i kołnierz - schodzą się za nisko i poszerzają Cię poniżej linii barków. Rękawy wydają mi się za szerokie w bicepsie, ale może to kwestia zdjęć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youngkoellner Napisano 20 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 Wyłogi są faktycznie bardzo szerokie. To zresztą - o ile się nie mylę - cecha charakterystyczna marynarek Loro Piana. Sam dostrzegam w tym sporo uroku i akurat to mi nie przeszkadza. Zapytam dziś krawca o możliwość zwężenia rękawów. Wydaje mi się, że są workowate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 20 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 Wojvv, wielkie dzieki za odpowiedz, wybacz ale jeszcze opcja prywatnych odpowiedzi nie jest dla mnie dostepna. Czekam z niecierpliwoscia na efekty, ale zapowiada sie wysmienicie. Pozdrawiam, Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 20 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 witam kolegę! warto zdecydowanie rozważyć krótsze klapy pozdrawiam d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 21 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2010 Moim zdaniem, fakty są takie: - marynarka ma ładny kolor (niezależnie od tego, które zdjęcie najlepiej oddaje odcień) - marynarka źle leży Ten drugi fakt związany jest zapewne z bardzo nisko umieszczonym guzikiem (punktem centralnym). Wydaje mi się, na podstawie długości rękawów, że została uszyta jako marynarka krótka na kogoś wyższego, ale nie jestem tutaj ekspertem. Problemem są również opadające ramiona (marynarka pewnie bez żadnego wkładu), ale nieszczęśliwie "wisząca" talia jest tym, co najbardziej rzuca się w oczy (tak na marginesie, sam mam opadające ramiona). Gratuluję wyhaczenia Loro Piany w SH. Uważam jednak, że lepsza jest marynarka niższej jakości, w której się dobrze wygląda, niż super ciuch, który niedobrze leży. Życzę, aby udało się ją poprawić u krawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 21 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2010 Dzisiaj (jeden dzień przed czasem!) dostałem telefon, że nowy poprawiony smoking już jest gotowy. Odebrałem go wieczorem i spieszę podzielić się z Wami swoimi spostrzeżeniami. Wszystkie poprawki, o których pisałem poprzednio zostały uwzględnione. Mam tylko zastrzeżenia do lekko "odchodzących" od koszuli i lekko łamiących się w połowie długości klap, ale podobno przy tym materiale ma się to ułożyć? Przekonam się, czy tak będzie. Marynarka wyszła bardzo "barczysta", prawdopodobnie dzięki szerokim klapom - wyglądam w niej prawie jak Strong Man Bardzo mnie cieszy, że udało się uzyskać lekkie, eleganckie taliowanie, co przy mojej sylwetce nie jest łatwe. Niestety nie doszedłem jeszcze do tego jak na forum wstawić zdjęcia smokingu z własnego dysku a nie znalazłem tego w FAQu forum. Czy możecie mi poradzić jak to zrobić? Pozdr, wojvv, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 21 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2010 http://imageshack.us/ -> wybierasz plik z dysku -> upload now -> wklejasz z sekcji Forum Thumbnail kod do posta ( wstawiasz miniaturke na forum i nie zapychasz innym łącza kiedy otwierają temat na forum, a po kliknięciu na nią zainteresowany jest już przenoszony na stronę z pełnowymiarowym zdjęciem ) Jak strasznie chcesz od razu wstawić pełnowymiarowe zdjęcie to dodatkowo klikasz na zdjęcie -> PPM na pełnowymiarowe zdjęcie -> pokaż grafikę w nowym oknie ( lub analogiczny zwrot ) -> kopiujesz link -> na forum piszesz postac [ img ]http://mojezdjecie.pl [/img] Poniżej przykład: [url=http://img689.imageshack.us/i/postcloseup0.jpg/][img]http://img689.imageshack.us/img689/6038/postcloseup0.th.jpg[/img][/url] Oraz pełnowymiarowe z serwisu powyżej: [img]http://img689.imageshack.us/img689/6038/postcloseup0.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi