Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z piątku. Marynarka ląduje w szafie dopóki nie zrzucę paru kilo. Jak się nie uda, to w przyszłym roku cały garnitur trafi na bazarek ;)

20190531_071101.thumb.jpg.3493e1193469108a8b86c1302a89845b.jpg

20190531_071140.thumb.jpg.1dcdbf4fe29a7d5435a31f933572570d.jpg

* Suitsupply

* Tyrwhitt

* Poszetka

* Miler Menswear

* Benevento

* Yanko x The Shine

20190531_071318.thumb.jpg.ba2b8235eadfe80f1dba58b5b3778879.jpg

Marynarka ląduje w szafie dopóki nie zrzucę paru kilo. Jak się nie uda, to w przyszłym roku cały garnitur trafi na bazarek ;)

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano

@Wodzu Dzięki, ale podtrzymuję swoją tezę - wolę półwłoskie i włoskie. To trochę oszukane zdjęcie, w rzeczywistości, kiedy stoję zupełnie swobodnie, kołnierzykowi brakuje minimalnie długości, żeby schować się pod klapami marynarki (i to mnie denerwuje zaskakująco mocno :)). Koszula będzie pewnie wykorzystywana bardziej do casualu albo do dwurzędówek, gdzie ten problem nie będzie występował :)

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Wodzu napisał:

@blekit, bardzo ładny kołnierzyk. :)

Popieram, podoba mi się o wiele bardziej niż włoskie. Pierwsze moje skojarzenie po zobaczeniu zdjęcia to „w końcu @blekit zaczął kupować droższe koszule z ładniejszymi kołnierzykami niż CT”. Potem doczytałem, że to nie koszula premium a Osovski... co tylko dobrze świadczy o tej marce :) 

Opublikowano
3 minuty temu, Zajac Poziomka napisał:

Popieram, podoba mi się o wiele bardziej niż włoskie. Pierwsze moje skojarzenie po zobaczeniu zdjęcia to „w końcu @blekit zaczął kupować droższe koszule z ładniejszymi kołnierzykami niż CT”. Potem doczytałem, że to nie koszula premium a Osovski... co tylko dobrze świadczy o tej marce :) 

Heh, a ja wolę włoskie  i ten takoż gorzej wygląda :).

Opublikowano

@Zajac Poziomka
Dla mnie CT jest wystarczający. Ich włoskie i pół-włoskie kołnierzyki podobają mi się i dobrze wpasowuję się w ich kroje. Jakość odszycia i tkanin jest adekwatna do ceny. Na woły robocze idealne. Osovski ma lepsze tkaniny i możliwe że lepiej wykonane koszule. Ponieważ dotarłem się z ich rozmiarówką, to ostatnie koszule RTW jakie kupuję są właśnie od nich. Jako minusy muszę jednak wskazać rozjazdy w długości rękawów - z tego powodu czasem dalej nie waham się w sprawie rozmiaru - i to, że niektóre kołnierzyki są moim zdaniem za małe (mimo że są opisane jako ten sam model co takie o odpowiedniej długości wyłogów). Poza tym ceny regularne są moim zdaniem za wysokie, ale przy promocji to już dobra oferta. Ostatnią szerzej reprezentowaną marką w mojej szafie jest Camiceria Olga. Z tych koszul jestem najbardziej zadowolony. Przy drugiej iteracji dopracowałem wymiary, jestem zadowolony z wykonania oraz tkanin (przedział 75 euro).

Planuję powoli zastępować moje koszule RTW koszulami MTM i póki co Olga jest głównym kandydatem do realizacji tego planu (mam dwie koszule MTM od Macaroniego - tutaj też jestem zadowolony i na pewno coś jeszcze u nich zamówię, ale paradoksalnie logistycznie w tym momencie jest to dla mnie trudniejsze niż zamówienie w CO). Poza tym mam kilka koszul Suitsupply z ich najwyższych linii, które kupiłem w outlecie. W tej cenie są rewelacyjne i jeżeli jeszcze się trafią, to będzie zakup w ciemno. Co do kupowania koszul RTW z wyższej półki, to osobiście podziękuję. Nie jestem w stanie sobie zracjonalizować wydawania więcej niż 300-400 zł za element - bądź co bądź - bielizny, który nawet przy dużej rotacji jest narażony na relatywnie szybkie zużycie i ryzyko zniszczenia.

• Like 3
  • Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

@Szydlowsky to jest raczej kwestia tkaniny (bardzo lekka i przewiewna, ale ekstremalnie podatna na gniecenie się i marszczenie - ogólnie raczej bym nie polecał) i tego, że obwody mi się zwiększyły w nieodpowiednich miejscach ;) Co do marynarki, to szyciu nie mam nic do zarzucenia. Sama konstrukcja ma swoje wady i osobiście bardzo się cieszę z tego, że @Andells ją zmienili. Marynarki wykonane na nowej leżą na mnie dużo lepiej.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1