Jarek Napisano 9 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2020 Poszukuję od jakiegoś czasu kurtki/ półpłaszcza wełnianego, zapinanego pod szyję, w kolorze oliwkowej zieleni, złotej zieleni, ewentualnie w jasnoszarą jodełkę. Nasze popularne sklepy przejrzane, budżet mały niestety około 1 tys. Widział ktoś coś w tym stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 9 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2020 @Jarek niezbyt szlachetne, ale niedrogie: https://www.otto.de/p/selected-homme-woll-mantel-773856987/#variationId=985097842 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 9 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2020 https://eu.alanpaine.co.uk/loden-men-s-field-coat-shooting-fit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 9 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2020 1 godzinę temu, Zajac Poziomka napisał: https://eu.alanpaine.co.uk/loden-men-s-field-coat-shooting-fit Polecam tę firmę. Uwaga - shooting fit Alana Paine'a jest WOREM. "S-ka" shooting fit odpowiada u innego producenta L-ce albo nawet XL-ce. Classic fit jest bardziej normalny, choć i tak rozmiarówka jest zaniżona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 9 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2020 2 godziny temu, Midlife-Crisis napisał: @Jarek niezbyt szlachetne, ale niedrogie: https://www.otto.de/p/selected-homme-woll-mantel-773856987/#variationId=985097842 Coś takiego właśnie szukam, trochę ciemny, dzięki, nie wiem czemu google mi tego nie pokazało wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 9 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2020 27 minut temu, Velahrn napisał: Polecam tę firmę. Uwaga - shooting fit Alana Paine'a jest WOREM. "S-ka" shooting fit odpowiada u innego producenta L-ce albo nawet XL-ce. Classic fit jest bardziej normalny, choć i tak rozmiarówka jest zaniżona. Potwierdzam. Odczułem to na własnej skórze. Dostałem w prezencie od żony sweter kaszmirowy i musiałem go potem pomniejszać o dwa rozmiary. Był S jak ja, czy shooting fit, nie wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrunho Napisano 10 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2020 Dzień Dobry, szukam garnituru "z półki" możliwie najbardziej klasycznego, granatowego z szerokimi klapami (mam dosyć rozwiniętą klatkę piersiową i wąskie klapy wyglądają u mnie karykaturalnie). Polskie marki odzieżowe pod tym względem nie rozpieszczają, a pożądane rozwiązanie znalazłem jedynie w Zack Roman. Czy ktoś mógłby podsunąć jakiś trop? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 10 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2020 8 minut temu, Piotrunho napisał: Dzień Dobry, szukam garnituru "z półki" możliwie najbardziej klasycznego, granatowego z szerokimi klapami (mam dosyć rozwiniętą klatkę piersiową i wąskie klapy wyglądają u mnie karykaturalnie). Polskie marki odzieżowe pod tym względem nie rozpieszczają, a pożądane rozwiązanie znalazłem jedynie w Zack Roman. Czy ktoś mógłby podsunąć jakiś trop? Pozdrawiam. Poszetkahttps://www.poszetka.com/product-pol-4905-FRED-klasyczny-garnitur-jednorzedowy-ciemny-granat.html SuitSupply https://eu.suitsupply.com/pl/wardrobe-starters/garnitur-napoli%2C-granatowy/P5229M.html?cgid=wardrobe-starters&from=suits&pdp=true Wspomniany Roman. Zależy jak rozbudowaną masz klatkę, garnitury z wieszaka nie są stworzone dla atletycznych sylwetek. Szykuj się na trochę przeróbek, najważniejsze, żeby ramiona i plecy były ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 11 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2020 W dniu 5.01.2020 o 15:36, n0claf napisał: Z tych to jedynie ten Mango się nadaje, ale kolor nie jest typowo granatowy. Panowie, gdyby ktoś szukał, tak podsumowując temat kardiganu granatowego, to teraz w Aboutyou jest chyba jeszcze promocja m.in. na te kardigany Mango, są po ~90 zł, więc wziąłem w dwóch kolorach - granat i szary, w sumie dwa w cenie Uniqlo z przesyłką. Jeżeli będą słabe jakościowo lub niepasujące, najwyżej odeślę i skieruję kroki do japońskiej marki:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 11 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2020 Dzięki, też zamówiłem na próbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 11 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2020 I ja również. Jeśli materiał jest przynajmniej na poziomie kardiganów H&M premium, to w tej cenie jest to niezły zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n0claf Napisano 12 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2020 Kupuje co roku po jednym kardiganie z merynosa z Mango. No ok, w tym roku kupiłem dla ojca, bo im się kolory skończyły... Z roku na rok materiał jest coraz cieńszy, ale i tak - za te pieniądze ciężko dostać coś lepszego. Nie wiem jak porównanie do HM. Plus jest taki, że te kardigany się nie mechacą, a używam ich bardzo często. W tej cenie bardzo dobry wybór. I nie ma tych durnych grubych i sztywnych ściągaczy jak te z Zalando. Dzięki temu nie wyglądają tak tandetnie w moim odczuciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus Barbatulus Napisano 13 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2020 Witam, gdzie można znaleźć korzystne secondhandy w Warszawie tudzież w sieci? Oczywiście tam gdzie można znaleźć ciekawe marki (także buty)? Póki co jestem w grupie "jak będzie z dandysami?" na fb, oczywiście allegro, zalando, co dalej polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 14 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2020 Gdzie byście kupili czarny pasek, na formalne okazje? Z tego względu, że zakładany byłby bardzo rzadko to budżet do 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 14 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2020 ja bym brał stąd (to Ci co ponoć robią paski dla Milera): https://allegro.pl/uzytkownik/pasek-net?bmatch=baseline-cl-dict43-uni-1-1-1127 Mam od nich dwa paski, żona jeden i wszystko jest ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatLove Napisano 14 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2020 Również potwierdzam, tez mam od nich dwa paski i wszystko jest jak najbardziej ok. Słuchy, ze robią paski dla Millera tez raczej są faktem bo porównywałem swój pasek od nich, z paskiem kolegi od Millera i były identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 15 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2020 Chciałem doszyć do kaptura parki kołnierz- lisa czy jenota, najlepiej naturalnego (sztuczny o naturalnym wyglądzie również akceptowalny). Pytanie- gdzie kupić, wysyłkowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 15 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2020 2 godziny temu, adamW napisał: Chciałem doszyć do kaptura parki kołnierz- lisa czy jenota, najlepiej naturalnego (sztuczny o naturalnym wyglądzie również akceptowalny). Pytanie- gdzie kupić, wysyłkowo? https://www.futrakaribu.pl/product-pol-1093-Futrzane-obszycie-na-kaptur-z-naturalnego-futra-jenota.html tu razem z usługą obszycia http://www.gavelwarsaw.com/kategoria/kolnierze-z-futra tu oddzielnie Generalnie, każdy kuśnierz powinien móc to zrobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrAeonam Napisano 15 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2020 Poszukuję kardiganu w stylu: https://shopmiler.com/pl/kardigany/kardigan-szary-w-splot-warkoczowy. Przeszukałem większość sklepów jednak nie mogę znaleźć nic podobnego w budżecie do 200 - 250 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 16 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2020 W dniu 11.01.2020 o 22:59, pi_senny napisał: I ja również. Jeśli materiał jest przynajmniej na poziomie kardiganów H&M premium, to w tej cenie jest to niezły zakup. Jest trochę cieńszy od, już i tak cienkiego, kardiganu z HM, ale za te 90 zł to chyba przeboleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 Całkiem niedawno bardzo podobny kardigan RL 100% merino kupiłem w TK Maxx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n0claf Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 1 godzinę temu, rumcajs43 napisał: Całkiem niedawno bardzo podobny kardigan RL 100% merino kupiłem w TK Maxx. Za ile? I mniej więcej kiedy niedawno oraz gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 18 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2020 Przed świętami w Kaliszu jeszcze były. Co prawda bardzo przebrane - w sensie kondycji i rozmiarów ;). Kwota 299zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 18 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2020 Panowie, wiem, że już pytałem, ale w sumie nadal szukam, a z racji sezonu wyprzedaży, może w waszej ocenie są jakieś ciekawe opcje nowe. Szukam granatowego płaszcza na zimę, najchętniej w kroju blisko klasycznej dyplomatki / ew. czegoś dwurzędowego. Chętnie coś dłuższego niż do połowy uda, chętnie też jak najmniej sztucznych dodatków. Cenowo chciałbym się zamknąć w 1000 - 1700 pln. Patrzyłem na CT (za poradą forumowiczów), zastanawiam się nad wyprzedażowymi Lantier / Bytom, szczególnie jednak chciałem zapytać czy ktoś ma doświadczenia z płaszczami Zack Roman, Miler - chodzi mi przede wszystkim o grubość i czy jest w nich ciepło Rozumiem, że SuSu to krój sporo lżejszy, pytanie czy się nada na zimę? Co doradzicie? Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 19 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2020 W dniu 18.01.2020 o 17:34, MarianoItaliano napisał: Panowie, wiem, że już pytałem, ale w sumie nadal szukam, a z racji sezonu wyprzedaży, może w waszej ocenie są jakieś ciekawe opcje nowe. Szukam granatowego płaszcza na zimę, najchętniej w kroju blisko klasycznej dyplomatki / ew. czegoś dwurzędowego. Chętnie coś dłuższego niż do połowy uda, chętnie też jak najmniej sztucznych dodatków. Cenowo chciałbym się zamknąć w 1000 - 1700 pln. Patrzyłem na CT (za poradą forumowiczów), zastanawiam się nad wyprzedażowymi Lantier / Bytom, szczególnie jednak chciałem zapytać czy ktoś ma doświadczenia z płaszczami Zack Roman, Miler - chodzi mi przede wszystkim o grubość i czy jest w nich ciepło Rozumiem, że SuSu to krój sporo lżejszy, pytanie czy się nada na zimę? Co doradzicie? Z góry dzięki! W górnych widełkach budżetu jest świetny Oscar Jacobson w Royal Collection (2.700 minus obecnie 40 albo 50%), tylko nie będzie bardzo długi. Gdyby mieli coś na wysoki wzrost, to już byłby mój, niestety tylko standardowa rozmiarówka. Będzie OK jeżeli masz nie więcej niż 180 cm. Nie jest bardzo gruby, ale moim zdaniem to się załatwia warstwami, obecnie mocno ocieplony płaszcz jest według mnie niezbyt użyteczny. Tutaj link to zagranicznego sklepu, to chyba ten sam model: https://www.boozt.com/pl/pl/oscar-jacobson/sebastian-coat_21284516/21284518?navId=60632&group=search_brand&position=1000000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi