Jakub.B Napisano 1 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2020 Podobno w różnych mniejszych miejscowościach są możliwości uszycia spodni na miarę za igłę za 120zł. Ktoś się spotkał z takimi cenami (najlepiej jak najbliżej Krakowa)? Jak wypada jakość w stosunku do bardziej znanych krawców? Wiem że w Krakowie jest zakład krawiecki szyjący spodnie (wraz z materiałem) od 230zł, ale mam trochę opory się tam udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2020 Nie miej oporów, na pewno wielu kolegów skorzysta z Twoich doświadczeń. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JMes Napisano 2 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2020 17 godzin temu, Velahrn napisał: Miejsce po panu Basiu zajął Bogusławski Atelier Krawieckie. Gdzieś chyba przemknęła mi informacja, że spodniarz został w zakładzie. Natomiast z tego co widziałem, to zamiast obskurnej Basiowej kanciapy / pasmanterii teraz są tam eleganckie wnętrza i skórzane kanapy. Więc licz się z tym, że cena poszła dwa albo trzy razy do góry... W sumie to trochę szkoda, bo uszyłem tam chyba osiem par spodni, i połowę noszę do dzisiaj (zasadniczo to wszystkie bawełniane się poprzecierały, a wszystkie wełniane są w dobrym stanie). Kilka razy jeździłem po Łodzi tylko po to, aby złożyć zamówienie - stosunek cena / jakość był nie do pobicia. Bogusławski (Pewien Pan) nie lubi klientów mających swoje zdanie i wiedzących, czego oczekują. Co rzadkie na tym rynku, mówi to wprost, bez ogródek już przy pierwszym spotkaniu. Mówi, że niepotrzebni mu są klienci jak to określa "roszczeniowi", bo on "normalnemu" klientowi w tym czasie uszyje 5 par spodni, zarobi 5 razy więcej i straci 5 razy mniej czasu. Stawiając się w jego położeniu to logiczne, ale część z nas nie rozumie tego, że to biznes i realizowanie sartorialnych wodotrysków dla samej idei klienta budżetowca, który zapragnął być dandysem (po cichu budżetowym) nie leży w jego interesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 2 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2020 On 5/26/2020 at 10:39 PM, pi_senny said: @ciasteczkowy Dzisiaj otrzymałem paczkę od intimissimi i pierwsze wrażenie pozytywne. Zamawiałem supima i merino. Zobaczymy co będzie dalej. Zatem, nie taka polska marka, lecz #rowniezniemajalatwoanawetgorzej Jak wrażenia po kilku miesiącach? Który model wybrałeś? JA dopiero niedawno zamówiłem, wybrałem koszulki z bawełny Supima® Extrafine, bo brzmiało to bardzo prestiżowo, i o ile jakość na pierwszy rzut oka wygląda bardzo ok, to są z bardzo cienkiej dzianiny, przez co podkoszulki w jaśniejszych kolorach (czyt. białym) prześwitują. Zastanawiam się czy inne modele też mają tą przypadłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 2 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2020 Supima, lecz ostatecznie zwróciłem, bo dopasowanie nie takie jak sobie wyobrażałem. https://www.intimissimi.com/pl/product/t-shirt_z_krotkim_rękawem_i_okrągłym_kołnierzykiem_z_bawełny_supima®_extrafine-CMU12C.html?dwvar_CMU12C_Z_COL_INTU=019 Merino, dobrze się nosi. Nie prześwituje, chyba że wybierasz mocno dopasowaną, to pewnie będzie co nieco widać. Po kilku praniach (tryb wełna) nic się nie dzieje. https://www.intimissimi.com/pl/product/t-shirt_z_krotkim_rękawem_z_wełny_merino-CMU17A.html?dwvar_CMU17A_Z_COL_INTU=800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 2 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2020 Gdzie szukać dobrych jakościowo, dopasowanych bokserek? Mam fajne z CK z wyżej serii, przyjemny, cienki, ,,chłodny" materiał - są po ok. 150zł i zastanawiam się czy jest jakaś tańsza alternatywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 2 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2020 @Szego, Intimissimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JMes Napisano 2 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2020 43 minuty temu, Szego napisał: Gdzie szukać dobrych jakościowo, dopasowanych bokserek? To zależy jak bardzo dopasowanych. Niektóre modele dopasowane, a tym samym podkreślające atrybucję, mogą zmącić prawomyślność i umiar kwiatu tego forum, więc podawanie linków jest sprawą dość śliskom. Pozwól, że dopytam - czy chodzi Ci o taki look w tych bokserkach, idąc za słowami @Velahrn, że dziewczyny na Twój widok będą ściągały majtki przez głowę? @GrafaProszę, wejdź do szafy, Intimissi to zwykła sieciówka, co widać w kroju i składzie. A męska kolekcja to już w ogóle chyba dla wikariuszy jest projektowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JMes Napisano 2 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2020 34 minuty temu, Grafa napisał: @Szego, Intimissimi. Proszę, wejdź do szafy, Intimissi to zwykła sieciówka, co widać w kroju i składzie. A męska kolekcja to już w ogóle chyba dla wikariuszy jest projektowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 2 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2020 Proszę, wejdź do szafy, Intimissi to zwykła sieciówkaOtóż to. Prawdziwi dandysi chodzą w majtach bespoke! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JMes Napisano 2 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2020 15 minut temu, ciasteczkowy napisał: Otóż to. Prawdziwi dandysi chodzą w majtach bespoke! Bedspoke. Zgadza się! https://www.wearekingly.com/bespoke-underwear Uzupełnię jeszcze, że szyją także z tkanin powierzonych i od 3 zamówienia także na włosiance, a dla zaawansowanych graczy, także ze szlicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 2 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2020 Chino na zimę, czyli grubsze. Jakiego producenta polecacie? Oglądałem Tommy Hilfiger denton, bo mam ich 3 pary dżinsów które bardzo lubię z tylko nie wiem jak się sprawują inne spodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 3 Październik 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2020 Hiltl, Camel Active, Massimo Dutti, w co się zmieścisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 3 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2020 13 godzin temu, Krzysiek_W napisał: Chino na zimę, czyli grubsze. Jakiego producenta polecacie? Oglądałem Tommy Hilfiger denton, bo mam ich 3 pary dżinsów które bardzo lubię z tylko nie wiem jak się sprawują inne spodnie? Ja mam od ładnych kilku lat. Chyba najdłużej wytrzymały ze wszystkich chinosów. Macaroni ma fajne chinosy z grubszego materiału, ale są dosyć szerokie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 3 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2020 2 godziny temu, Pawcio napisał: Macaroni ma fajne chinosy z grubszego materiału, ale są dosyć szerokie Nie nazwałbym ich grubymi, imo są cienkie i lekkie, typowo letnie. W biodrach i udach faktycznie szerokie oraz z jedną zakładką, poniżej kolana już normlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 3 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2020 Banana Republic, Dockers. Bardzo porządne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skypr Napisano 4 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2020 Witam Wszystkich, poszukuje marynarki / garnituru dokładnie tego samego kroju, materiału i koloru co na poniższym zdjęciu. https://zapodaj.net/dcdf4a49658c4.jpg.html czy byłby w stanie ktoś pomoc ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenny_valentino Napisano 7 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2020 Panowie, macie piękne, porządne buty. Szukam klasycznych, czarnych trzewików (przykład fasonu niżej). Oczywiście szukam z dobrej półki. Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszy Napisano 7 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2020 2 godziny temu, lenny_valentino napisał: Panowie, macie piękne, porządne buty. Szukam klasycznych, czarnych trzewików (przykład fasonu niżej). Oczywiście szukam z dobrej półki. Dziękuję! Z dobrej półki w tym fasonie to np. Crockett & Jones Tetbury. Pytanie raczej nadaje się do działu Gdzie można kupić - szukam, poszukuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenny_valentino Napisano 7 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2020 1 minutę temu, myszy napisał: Z dobrej półki w tym fasonie to np. Crockett & Jones Tetbury. Pytanie raczej nadaje się do działu Gdzie można kupić - szukam, poszukuje. Dziękuję za radę i tu. Zapytam w tamtym dziele również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dblmonk Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 W dniu 7.10.2020 o 08:48, lenny_valentino napisał: Panowie, macie piękne, porządne buty. Szukam klasycznych, czarnych trzewików (przykład fasonu niżej). Oczywiście szukam z dobrej półki. W dniu 7.10.2020 o 11:24, myszy napisał: Z dobrej półki w tym fasonie to np. Crockett & Jones Tetbury. Z niższej półki cenowej polecam Loake Pimlico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 9 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2020 Cześć, gdzie w internecie można kupić tkaniny na spodnie/garnitur? Jakie sklepy internetowe polecacie? Najlepiej polskie ale słucham propozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2020 Sprawdź użytkownika royaltex10 na ebay. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 9 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2020 40 minut temu, michasacuer napisał: Cześć, gdzie w internecie można kupić tkaniny na spodnie/garnitur? Jakie sklepy internetowe polecacie? Najlepiej polskie ale słucham propozycji Royaltex10, qualityenglishfabric, jjtextilesmanchester, yorkshirefabric - od tych użytkowników kupowałem na ebay, wszystkich polecam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 9 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2020 Godzinę temu, Zajac Poziomka napisał: Royaltex10, qualityenglishfabric, jjtextilesmanchester, yorkshirefabric - od tych użytkowników kupowałem na ebay, wszystkich polecam. Dzięki wam obu. Jak myślicie, warto ryzykować z welnami 50-100zl za metr z polskich sklepów? Chodzi o uszycie samych spodni, jakieś doświadczenia z tańszymi produktami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi