Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, Velahrn napisał:

Miejsce po panu Basiu zajął Bogusławski Atelier Krawieckie. Gdzieś chyba przemknęła mi informacja, że spodniarz został w zakładzie. Natomiast z tego co widziałem, to zamiast obskurnej Basiowej kanciapy / pasmanterii teraz są tam eleganckie wnętrza i skórzane kanapy. Więc licz się z tym, że cena poszła dwa albo trzy razy do góry... W sumie to trochę szkoda, bo uszyłem tam chyba osiem par spodni, i połowę noszę do dzisiaj (zasadniczo to wszystkie bawełniane się poprzecierały, a wszystkie wełniane są w dobrym stanie). Kilka razy jeździłem po Łodzi tylko po to, aby złożyć zamówienie - stosunek cena / jakość był nie do pobicia.

Bogusławski (Pewien Pan) nie lubi klientów mających swoje zdanie i wiedzących, czego oczekują. Co rzadkie na tym rynku, mówi to wprost, bez ogródek już przy pierwszym spotkaniu. Mówi, że niepotrzebni mu są klienci jak to określa "roszczeniowi", bo on "normalnemu" klientowi w tym czasie uszyje 5 par spodni, zarobi 5 razy więcej i straci 5 razy mniej czasu.

Stawiając się w jego położeniu to logiczne, ale część z nas nie rozumie tego, że to biznes i realizowanie sartorialnych wodotrysków dla samej idei klienta budżetowca, który zapragnął być dandysem (po cichu budżetowym) nie leży w jego interesie.

Opublikowano
On 5/26/2020 at 10:39 PM, pi_senny said:

@ciasteczkowy Dzisiaj otrzymałem paczkę od intimissimi i pierwsze wrażenie pozytywne. Zamawiałem supima i merino.  Zobaczymy co będzie dalej.

Zatem, nie taka polska marka, lecz #rowniezniemajalatwoanawetgorzej 

Jak wrażenia po kilku miesiącach? Który model wybrałeś? JA dopiero niedawno zamówiłem, wybrałem koszulki z bawełny Supima® Extrafine, bo brzmiało to bardzo prestiżowo, i o ile jakość na pierwszy rzut oka wygląda bardzo ok, to są z bardzo cienkiej dzianiny, przez co podkoszulki w jaśniejszych kolorach (czyt. białym) prześwitują. Zastanawiam się czy inne modele też mają tą przypadłość.

Opublikowano

Supima, lecz ostatecznie zwróciłem, bo dopasowanie nie takie jak sobie wyobrażałem.   

https://www.intimissimi.com/pl/product/t-shirt_z_krotkim_rękawem_i_okrągłym_kołnierzykiem_z_bawełny_supima®_extrafine-CMU12C.html?dwvar_CMU12C_Z_COL_INTU=019

Merino, dobrze się nosi. Nie prześwituje, chyba że wybierasz mocno dopasowaną, to pewnie będzie co nieco widać. Po kilku praniach (tryb wełna) nic się nie dzieje.

https://www.intimissimi.com/pl/product/t-shirt_z_krotkim_rękawem_z_wełny_merino-CMU17A.html?dwvar_CMU17A_Z_COL_INTU=800

Opublikowano

Gdzie szukać dobrych jakościowo, dopasowanych bokserek? Mam fajne z CK z wyżej serii, przyjemny, cienki, ,,chłodny" materiał - są po ok. 150zł i zastanawiam się czy jest jakaś tańsza alternatywa 

Opublikowano
43 minuty temu, Szego napisał:

Gdzie szukać dobrych jakościowo, dopasowanych bokserek? 

To zależy jak bardzo dopasowanych. Niektóre modele dopasowane, a tym samym podkreślające atrybucję, mogą zmącić prawomyślność i umiar kwiatu tego forum, więc podawanie linków jest sprawą dość śliskom.

Pozwól, że dopytam - czy chodzi Ci o taki look w tych bokserkach, idąc za słowami @Velahrn, że dziewczyny na Twój widok będą ściągały majtki przez głowę?

@GrafaProszę, wejdź do szafy, Intimissi to zwykła sieciówka, co widać w kroju i składzie. A męska kolekcja to już w ogóle chyba dla wikariuszy jest projektowana.

Opublikowano
13 godzin temu, Krzysiek_W napisał:

Chino na zimę, czyli grubsze. Jakiego producenta polecacie? Oglądałem Tommy Hilfiger denton, bo mam ich 3 pary dżinsów które bardzo lubię z tylko nie wiem jak się sprawują inne spodnie?

Ja mam od ładnych kilku lat. Chyba najdłużej wytrzymały ze wszystkich chinosów. Macaroni ma fajne chinosy z grubszego materiału, ale są dosyć szerokie. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Pawcio napisał:

Macaroni ma fajne chinosy z grubszego materiału, ale są dosyć szerokie

Nie nazwałbym ich grubymi, imo są cienkie i lekkie, typowo letnie. W biodrach i udach faktycznie szerokie oraz z jedną zakładką, poniżej kolana już normlane. 

Opublikowano
2 godziny temu, lenny_valentino napisał:

Panowie, macie piękne, porządne buty. Szukam klasycznych, czarnych trzewików (przykład fasonu niżej).

Oczywiście szukam z dobrej półki. 

Dziękuję!

Z dobrej półki w tym fasonie to np. Crockett & Jones Tetbury.

Pytanie raczej nadaje się do działu Gdzie można kupić - szukam, poszukuje.

Opublikowano
W dniu 7.10.2020 o 08:48, lenny_valentino napisał:

Panowie, macie piękne, porządne buty. Szukam klasycznych, czarnych trzewików (przykład fasonu niżej).

Oczywiście szukam z dobrej półki. 

W dniu 7.10.2020 o 11:24, myszy napisał:

Z dobrej półki w tym fasonie to np. Crockett & Jones Tetbury.

Z niższej półki cenowej polecam Loake Pimlico 

Opublikowano
40 minut temu, michasacuer napisał:

Cześć, gdzie w internecie można kupić tkaniny na spodnie/garnitur? Jakie sklepy internetowe polecacie? Najlepiej polskie ale słucham propozycji :D

Royaltex10, qualityenglishfabric, jjtextilesmanchester, yorkshirefabric - od tych użytkowników kupowałem na ebay, wszystkich polecam. 

• Like 3
Opublikowano
Godzinę temu, Zajac Poziomka napisał:

Royaltex10, qualityenglishfabric, jjtextilesmanchester, yorkshirefabric - od tych użytkowników kupowałem na ebay, wszystkich polecam. 

Dzięki wam obu. Jak myślicie, warto ryzykować z welnami 50-100zl za metr z polskich sklepów? Chodzi o uszycie samych spodni, jakieś doświadczenia z tańszymi produktami?

Opublikowano
2 godziny temu, michasacuer napisał:

Dzięki wam obu. Jak myślicie, warto ryzykować z welnami 50-100zl za metr z polskich sklepów? Chodzi o uszycie samych spodni, jakieś doświadczenia z tańszymi produktami?

Nigdy nie kupowałem, ale wełna go wełna. Taka od Dormeuil może być lepszej jakości, przyjemniejsza w chwycie itp. ale tania też powinna się nadać, szczególnie na spodnie. Mam kilka par spodni RTW od Charles Tyrwhitt z wełny no name i są bardzo fajne.

• Like 1