turbo Napisano 15 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2012 Obuwie oczywiście lepiej konserwować w temp. dodatniej., niż w ujemnej, bo będzie wtedy lepiej chłonąć środki do pielęgnacji. Wydaje się to oczywiste. Natomiast stawianie przy kominku czy na kaloryferze po pastowaniu to pomysł o tyle nierosądny, że temp. jaka będzie wtedy oddziaływać na buty to może być 50-70 stopni C. Przypominam, że mówimy tu o oddziaływaniu na zewnętrzną, nie wewnętrzną część buta. Co się może stać z obuwiem? Skóra może tego nie przetrzymać. Po paru takich "impregnacjach" mogą się pojawić pęknięcia. Kolejna kwestia - duża wilgotność powietrza i wysoka temperatura to samo w sobie jest zabójcze dla skóry (grzyby, pleśń). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 15 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2012 Zawsze można podgrzać samą pastę, szmatkę. Globalnie nie wpłynie to na temperaturę całego buta a rzeczywiście jest łatwiej rozprowadzać. Nie wiem czy ułani nie podpalali swoich mazideł do butów zanim nałożyli je na skórę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 15 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2012 widzę, że dyskusja zeszła na manowce. Krótko, zgodnie z tytułem wątku: 1. są dostępne w sprzedaży kremy do pielęgnacji skór świetnie wnikające i dające skórze odpowiednie odżywienie (np. gel glass) więc nie ma potrzeby odwoływac sie do ekstremalnych technik. 2. rozważając optymalną dla butów temperaturę mówimy o optymalnej temperaturze dla skóry. Optymalne warunki do przechowywania skóry to 18-22 st.C i 45-60% RH. 3. Temat pielęgnacji butów skórzanych zostanie opisany w przygotowywanym przez Stow. projekcie "Bespoke Wiki" pozdrawiam Damiance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 15 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2012 Czy takiego rodzaju monki pasują do takiego rodzaju garnituru czy wogóle popełniam jakąś herezję? Jeżeli nie to do czego mogę takie buty założyć? Niesamowicie mi się podobają i wiem, że monki nie bardzo są wysoko w hierarchii elegancji butów a w dodatku elementy brogue, ale może jednak będą pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 15 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2012 Będą pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 15 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2012 Będą pasować. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 15 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2012 Temat oczyszczony z dziwnych dyskusji o podgrzewaniu buta. Ew. żale w PW lub w odpowiednim temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord gupol Napisano 15 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2012 Ostatnio krawcowa wydłużyła mi rękawy marynarki. Po wewnętrznej stronie rękaw wygląda trochę dziwnie. Czy wcięcie, które widać na zdjęciu jest normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szhaman Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 Ja i taki "Lakeland" "Brać czy nie brać?" Oto jest pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 nie brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 Dokąd będziesz w tym chodził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szhaman Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 Dokąd będziesz w tym chodził? Widzę to raczej jako trochę "country style" do tweedu i zamszu. Ale wiem ze mam definitywnie chu... zły gust - dlatego pytam o rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 Może jednak coś bardziej klasycznego... Mam wiele takich jednorocznych okazów, które leżakują sobie w piwnicy i czekają pewnie na kontener... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prozac Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 Nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 A może Lakeline? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jfk Napisano 21 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2012 Pytanie z serii "gdzie szukać", do lepiej zorientowanych w ofercie sklepów. Chciałbym kupić torbę podróżną, taki 'holdall'/dufel, podobny w kroju i koncepcji do tej torby MD, tyle że niekoniecznie z przewagą skóry, niekoniecznie tak bardzo odstawioną, a za to koniecznie w dużo niższej cenie. Czy pośród polskich sieciówek (albo mniejszych sklepów) są jakieś miejsca, do których warto by się było udać na przeszpiegi? Przyznam, że liczebność marek w handlu sieciowym mnie przeraża i nawet nie wiem z której strony ugryźć, nie poświęcając na to całego dnia. Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 21 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2012 Pytanie z serii "gdzie szukać", do lepiej zorientowanych w ofercie sklepów. Chciałbym kupić torbę podróżną, taki 'holdall'/dufel, podobny w kroju i koncepcji do tej torby MD, tyle że niekoniecznie z przewagą skóry, niekoniecznie tak bardzo odstawioną, a za to koniecznie w dużo niższej cenie. Czy pośród polskich sieciówek (albo mniejszych sklepów) są jakieś miejsca, do których warto by się było udać na przeszpiegi? Przyznam, że liczebność marek w handlu sieciowym mnie przeraża i nawet nie wiem z której strony ugryźć, nie poświęcając na to całego dnia. Dzięki z góry. Zajrzyj do Marks&Spencer. Widziałem dzisiaj podobnego typu torbę podróżną z udawanego zamszu i skóry, całkiem ładną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jfk Napisano 21 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2012 Dzięki, zerknę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 26 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2012 Jak prezentuje się oferta sklepu MT? Czy z zakupem klasycznego garnituru jestem w stanie zamknąć się w granicach 3 000 PLN? Proszę o podzielenie się doświadczeniami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bragson Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Witajcie, chciałem się zapytać, gdzie szukać koszul casualowych w dobrej jakości w stosunku do ceny, max to ok. 150-170 zł/szt. Trochę czytam to forum i ZARA chyba nie jest zbytnio tutal lubiana pod względem jakości ? Bo mają na prawdę ciekawe wzory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Pewnie, jak poczekasz chwilę, to te poniżej spadną poniżej 100 zł. Mam tylko lniane, lniano/bawełniane. Złe nie są... http://www.massimodutti.com/webapp/wcs/ ... 69/Koszule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 moderntailor warto rozważyć do bardziej casulowych koszul, szczególnie, że oferują najróżniejsze wzory i możliwości modyfikacji, a cena wychodzi tak do 200zł jak się wybierze materiał z promocji. Duża oszczędność czasu, a ze względu na moje upodobanie do mankietu koktajlowego, krytej plisy i kołnierzy button under, praktycznie jedyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Jak prezentuje się oferta sklepu MT? Czy z zakupem klasycznego garnituru jestem w stanie zamknąć się w granicach 3 000 PLN? Proszę o podzielenie się doświadczeniami Pozdrawiam Jeśli masz na myśli sklep Macaroni Tomato, to w tej kwocie się nie zmieścisz. Na stronie jest cennik: Marynarki w cenach od 2890 zł. Garnitury w cenach od 3290 zł. Spodnie w cenie 890 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eightwonder Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 cennik dotyczy mtm. zapewne rtw jest tansze, ale nie ma podanych cen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 U MT nie ma MTM. To po prostu zamówienie produktu z katalogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi