eye_lip Napisano 22 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2022 Suitsupply. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kjeszen Napisano 22 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2022 One 2x droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2022 Na allegro spokojnie kupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrwawa Napisano 22 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2022 Godzinę temu, Kjeszen napisał: Pewnie było milion razy, ale spytam. Jakie koszule do 200-250zł najlepiej kupić? Fajnie gdyby to były polskie marki, ale reguły nie ma. Jeszcze do niedawna, w tym przedziale cenowym, można było cos znaleźć w Emanuel Berg, w okresach wyprzedazowych. Ceny jednak wzrosły, ale w mojej opinii warte obserwowania i zwiększenia budżetu. Może nie jestem obiektywny ponieważ od wielu lat używam tych koszul, ale oceniam je zdecydowanie wyżej od SS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2022 Mam i jedne i drugie i nie oceniam wyżej Bergów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrwawa Napisano 22 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2022 Teraz, eye_lip napisał: Mam i jedne i drugie i nie oceniam wyżej Bergów. Zaznaczyłem, ze mogę nie być obiektywny i to tylko opinia. Podobnie jak Twoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2022 Ależ z tym nie dyskutuję, przekazuję swoją;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kjeszen Napisano 22 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2022 Spoko, dzięki za odpowiedzi, przeszukam wyprzedaże. A propo tych marek, zdarzyło się wam znaleźć takie koszule w tk maxxx? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2022 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 23 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2022 Będę tendencyjny, ale to przez to forum, więc wybaczcie Camiceria Olga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2022 SS oraz Berg mają koszule z różnych linii, warto o tym pamiętać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 26 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2022 Chciałbym dokonać zwrotu do UNIQLO - jak sensownie (tj. Niedrogo:D) nadać paczkę do Niemiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 26 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2022 @ciasteczkowyw przyszłości jako płatność wybieraj paypala. Oferują 12 darmowych zwrotów w roku. Nadajesz paczkę i opłacasz koszty wysyłki a paypal sprawnie zwraca cały koszt. Ja zawsze szukam co najtaniej wychodzi w furgonetka. Edit. do 120zł za pojedynczy zwrot. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2022 38 minut temu, ciasteczkowy napisał: Chciałbym dokonać zwrotu do UNIQLO - jak sensownie (tj. Niedrogo:D) nadać paczkę do Niemiec? Nieszczęsna Poczta Polska wychodzi chyba najtaniej ( przynajmmiej zawsze tak było). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 26 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2022 Zawsze płace przez PayPal, tylko ostatnio jakiś niewyspany jestem i zapłaciłem normalnie kartą. Wcześniej zamawiając bez konsultowania się z tabelka rozmiarów:/Takie coś znalazłem: https://www.apaczka.pl/centrum_pomocy/apaczka-niemcy/Wychodzi jakieś 40 PLN czuły ponad 10 PLN taniej niż poczta. Czy ktoś korzystał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackIsBack Napisano 26 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2022 Do normalny kurier. Siedzibe maja w Wawie. Ja wysylalem z nimi paczke do Hiszpanii bo wychodzilo najtaniej. Paczka dotarla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnyr7 Napisano 26 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2022 W dniu 22.04.2022 o 20:25, eye_lip napisał: Suitsupply. Koszule od poszetki można postawić wyżej niż suitsupply ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 26 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2022 Godzinę temu, johnyr7 napisał: Koszule od poszetki można postawić wyżej niż suitsupply ? Moim zdaniem tak. Zarówno jeśli chodzi o wykończenie jak i krój (to drugie subiektywnie). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2022 1 godzinę temu, johnyr7 napisał: Koszule od poszetki można postawić wyżej niż suitsupply ? Nie wiem, nie używałem, pewnie zależy od danej serii, modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 26 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2022 2 godziny temu, johnyr7 napisał: Koszule od poszetki można postawić wyżej niż suitsupply ? Mam jedną koszule poszetki, kilka Suit Supply i mam wrażenie, że ta od poszetki mimo że lniana jest znacznie staranniej wykonana. Obie marki są godne polecenia ale wybierając między dwoma poszedłbym w stronę Poszetki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesniowski Napisano 26 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2022 5 godzin temu, ciasteczkowy napisał: Zawsze płace przez PayPal, tylko ostatnio jakiś niewyspany jestem i zapłaciłem normalnie kartą. Wcześniej zamawiając bez konsultowania się z tabelka rozmiarów:/ Takie coś znalazłem: https://www.apaczka.pl/centrum_pomocy/apaczka-niemcy/ Wychodzi jakieś 40 PLN czuły ponad 10 PLN taniej niż poczta. Czy ktoś korzystał? Tak, ja regularnie wysyłam przez Apaczkę zamówienia z sklepu internetowego. W przypadku tej usługi kiedyś odbierał to kurier Poczty Polskiej i przerzucał do DPD, a teraz już bezpośrednio odbiera to DPD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2022 Mam jedną koszulę Poszetki i kilka (dość sporo) SS. SS ma różne linie, koszule z linii podstawowej są tylko OK, Jort jest super (ta, którą mam). Jednak dla mnie 90% zadowolenia z koszuli składa się na materiał i krój (czy dobrze wyglądam), smaczki są drugorzędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 29 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2022 Przybieram się do uszycia pierwszej marynarki. Krawiec jest wiekowy, konstrukcyjnie w mojej opinii ze spodniami radzi sobie bardzo dobrze (ale trzeba go mocno pilnować z dopasowaniem, założyłem wątek w dziale Bespoke), o co warto spytać takiego rzemieślnika przed przystąpieniem do pracy? Ogólnie z opisem wyglądu sobie poradzę (na jakiej wysokości kieszenie, kozerka, brustasza etc) ale nie mam pojęcia o co pytać co do konstrukcji. Jak mi pokaże wkład to nie rozpoznań, czy szyję na plutonie czy np klejonce. Macie jakieś topy/poradniki na ten temat? Jak skonstruować pytanie, np "czy klei pan konstrukcje czy szyję?"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 29 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2022 23 minuty temu, michasacuer napisał: Przybieram się do uszycia pierwszej marynarki. Krawiec jest wiekowy, konstrukcyjnie w mojej opinii ze spodniami radzi sobie bardzo dobrze (ale trzeba go mocno pilnować z dopasowaniem, założyłem wątek w dziale Bespoke), o co warto spytać takiego rzemieślnika przed przystąpieniem do pracy? Ogólnie z opisem wyglądu sobie poradzę (na jakiej wysokości kieszenie, kozerka, brustasza etc) ale nie mam pojęcia o co pytać co do konstrukcji. Jak mi pokaże wkład to nie rozpoznań, czy szyję na plutonie czy np klejonce. Macie jakieś topy/poradniki na ten temat? Co prawda nie szyłem nigdy na plutonie, ale moja rada jest taka - na początek znaleźć krawca, który uszyje spójne stylistycznie ubranie bez potrzeby ingerowania w pojedyncze składowe. Wybór najlepiej jakby się zamknął na wyborze tkaniny i ogólnym stylu w jakim ma zostać marynarka wykonana. Zrobiłbym tak nawet wtedy, kiedy wiązałoby się to z większymi kosztami i było trudniejsze logistycznie. Po nabraniu wprawy w szyciu miarowym zdecydowałbym się dopiero na eksperymenty typu znalezienie trochę już zapomnianego krawca w małym mieście, którego należy poprowadzić krok po kroku do celu. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 29 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2022 4 minuty temu, Wodzu napisał: Co prawda nie szyłem nigdy na plutonie, ale moja rada jest taka - na początek znaleźć krawca, który uszyje spójne stylistycznie ubranie bez potrzeby ingerowania w pojedyncze składowe. Wybór najlepiej jakby się zamknął na wyborze tkaniny i ogólnym stylu w jakim ma zostać marynarka wykonana. Zrobiłbym tak nawet wtedy, kiedy wiązałoby się to z większymi kosztami i było trudniejsze logistycznie. Po nabraniu wprawy w szyciu miarowym zdecydowałbym się dopiero na eksperymenty typu znalezienie trochę już zapomnianego krawca w małym mieście, którego należy poprowadzić krok po kroku do celu. Właśnie widziałem realizację krawca (dwurzędowy smoking) i wygląda to bardzo ok, stąd chciałbym zaryzykować uszycie marynarki z letniego materiału (blend len, jedwab, wełna) na półpodszewce i może nawet bez konstrukcji tylko nie wiem, jak rozmawiać z taką osobą (o co zapytać jeśli chodzi o konstrukcję jaka stosuje) by nie wyszła z tego zbroja Ala lata 80. I tak planuje mu podrzucić jedno swoje SuSu na "wzór" z dostosowaniem wymiarów 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi