Radzikowsky Napisano 7 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2017 48 minut temu, W.N. napisał: Wszystko zależy z czym planowałeś ją nosić. Taka faktura materiału (wzór to byłby gdyby był zastosowany oprócz białego jeszcze inny kolor) obniża nieco jej formalność ale jej walorów estetycznych nie zmniejsza (moim zdaniem). Posłużyłem się nomenklaturą producenta (lambert/wółczanka). Planowałem założyć ją na wesele (gość) i obronę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.N. Napisano 7 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2017 27 minut temu, Radzikowsky napisał: Posłużyłem się nomenklaturą producenta (lambert/wółczanka). Planowałem założyć ją na wesele (gość) i obronę. Pozdrawiam. Do tych celów, moim zdaniem, ta koszula powinna się nadać. Gdyby to miało być Twoje wesele to uznałbym ją jako zbyt nieformalną. Przymierz jeszcze sobie z garniturem, zawiąż krawat i zobacz jak wtedy się będziesz czuł. Najważniejsze jest Twoje dobre samopoczucie (szczególnie na obronie warto wypaść na pewnego siebie ). Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 10 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2017 Pytanie natury technicznej, chodzi o stan spodni i relację przód-tył. Czasem różnica między nimi jest mniejsza, czasem większa i zakładam, że im wyższy stan z tyłu, tym pas spodni, patrząc z boku, będzie biegł ku górze, bardziej po skosie. Czy ma to również wpływ na położenie szwu w kroku, tzn. im wyższy stan z tyłu spodni, tym szew będzie przesunięty bardziej do przodu (bo jest więcej materiału na zakrycie "siedzenia)? Byłby ktoś w stanie to wyjaśnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 10 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2017 34 minuty temu, Wodzu napisał: Pytanie natury technicznej, chodzi o stan spodni i relację przód-tył. Czasem różnica między nimi jest mniejsza, czasem większa i zakładam, że im wyższy stan z tyłu, tym pas spodni, patrząc z boku, będzie biegł ku górze, bardziej po skosie. Dokładnie tak, to znaczy liczy się różnica przód-tył, tym większy skos. Możesz mieć spodnie staromodne z bardzo wysokim stanem z tyłu, ale i z przodu, wówczas pas będzie pas biegł płasko (pod warunkiem, że jesteś szczupły i portki się nie zsuwają pod brzuch). Generalnie, różnica stanów tył-przód to niezmiernie istotna rzecz w dopasowaniu, np. przy wklęsłych plecach dobrze, by była wyraźna. Czy ma to również wpływ na położenie szwu w kroku, tzn. im wyższy stan z tyłu spodni, tym szew będzie przesunięty bardziej do przodu (bo jest więcej materiału na zakrycie "siedzenia)? Zasadniczo nie, wyższy stan z tyłu to spodnie "wyżej wchodzące na plecy" (co powoduje ową skośność paska ceteris paribus). Domyślam się, że kombinujesz pod kątem zamówienia w Luxire - u nich możesz zaznaczyć, jak tylny stan ma być skorygowany, czy aby było wyżej na plecach (increase back rise a the waist) czy też chodzi o to, by było luźniej w kroku (increase back rise at crotch) - czyli taki "pojemniejsze siedzenie" W tym drugim przypadku może być, że szew się przesunie ciut do przodu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 16 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2017 Czy jest coś takiego jak standardowa szerokość beli? Dostałem ostatnio kupon wełny o szerokości 145 cm, lub jak kto woli, 57 cali. Pan Baś nigdy się z taką szerokością nie spotkał. Tkanina może być bardzo stara, jedyne co ma napisane to fine worsted all wool. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Borkowski Napisano 16 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2017 czy bardzo ciemno brązowe zamszowe oksfordy do czarnych chinosów to wielki fuck up? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzikowsky Napisano 16 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2017 Szanowni Forumowicze, Czy taki "pajączek" na bucie waszym zdaniem warto reklamować? Z tego co widzę w tym miejscu i tak powstanie załamanie, więc nie wiem czy warto się bawić w zwroty (buty to Berwicki 3010). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 20 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2017 Panowie, czy znajdę kardigan jak najbardziej podobny do poniższego (wzór, długość, kołnierz szalowy, dopasowanie do ciała) ale w niższej cenie? Z góry dziękuję. http://eu.suitsupply.com/pl/knitwear/ciemnoszary-kardigan-z-kołnierzem-szalowym/SW840.html?cgid=Knitwear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Borkowski Napisano 21 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2017 https://www.zalando.pl/jack-jones-jjvjohn-kardigan-ja222q0e9-k11.html inny kolor, ale krój bardzo podobny ps. jaki kolor spodni będzie dobrze pasował do marynarki w kolorze zbliżonym do butelkowej zieleni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 21 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2017 Granatowy, szary, beżowo-oliwkowo-brązowy. Oczywiście sedno leży w doborze odpowiedniego odcienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.N. Napisano 23 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2017 Krótkie pytanie: co oznacza słowo "drukowany" w stwierdzeniu drukowany jedwab? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 23 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2017 5 godzin temu, W.N. napisał: Krótkie pytanie: co oznacza słowo "drukowany" w stwierdzeniu drukowany jedwab? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Borkowski Napisano 25 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2017 czy do dwurzędowej marynarki i koszuli krawat to pozycja obowiazkowa czy można odpuscić i nie będzie to faux paux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 25 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2017 Sądzę, że moźna, zwłaszcza przy mniej formalnych marynarkach. U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuto Napisano 26 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2017 Gdzie jest ta skaza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FranciszekMaurer Napisano 26 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2017 Jeśli to od spodu to ja bym się tym specjalnie nie przejmował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuto Napisano 26 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2017 Myślę, że możesz o tym zapomnieć. Przecież i tak tego nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcelli Napisano 26 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2017 Bez przesady - to naturalna skóra. Jakby to było na tapicerce Bentleya to bym zrobił raban. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 27 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2017 Panowie, mam skórzaną walizkę kabinową Ochnika w kolorze koniakowym. Trochę już przeszła więc chciałbym oddać ją do gruntowanego czyszczenia, nawilżenia skóry etc., czy ktoś zna taki punkt w Warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 27 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2017 Zapytaj może @Wielki Shoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 30 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2017 Panowie, gdzie można kupić elegancki wieszak typu 'lokaj'/'kamerdyner' - jakieś typy? Kiedyś widziałem coś takiego na forum, ale niestety nie mogę teraz odnaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 1 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2017 Jak myślicie - o ile mogę maksymalnie skrócić rękawy marynarki od dołu? Na razie do guzika jest około 3,5cm. Chyba mniej niż 2,5cm nie może być, bo będzie to brzydko wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 1 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2017 Zastanawiam się, czy taką butonierkę jak na zdjęciu można po prostu rozciąć, czy nie jest ona właściwie obrobiona, zatem nie jest to taka prosta sprawa i wymaga krawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 1 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2017 @dragonek 1 cm max 1,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baniaartur Napisano 1 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2017 Czy SuitSupply prowadzi jakieś akcje promocyjne/wyprzedażowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi