Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

Dnia 3.11.2016 o 20:14, WT14 napisał:

Cześć,
po odbiorze zimowego płaszcza (wełna+poliester) z pralni, zauważyłem, że zaczęły z niego wychodzić takie małe, białe, "elastyczne" (ciągną się przy wyrywaniu) nitki - do posta załączam zdjęcie materiału. Niestety - ani maszynka do strzyżenia meszków, ani rolka do ubrań nie radzą sobie z pozbyciem się tych defektów. Wydaje mi się, że w miejscach, w których wyrywałem je ręcznie, już się nie pojawiły. Jest ich jednak tak dużo, że nie sposób pozbyć się ich tą metodą.

Czy ktoś z Was miał podobny problem i uporał się z nim? A może już nic nie da się zrobić? Z góry dzięki za porady.

Miałem (i mam nadal) coś podobnego w swoim płaszczu. Uznaję to za naturalne zużycie się ubrania i z tym nie walczę :)

3 godziny temu, Marcin C napisał:

Witam, jakie środki polecacie do pielęgnacji kurtek skórzanych i teczek? jakies balsamy do skór? Proszę o konkretny sprawdzony produkt ;).

http://multirenowacja.pl/creme-universelle-150-ml-krem-balsam-do-skor-czysci-i-odzywia-saphir.html?gclid=CIjpipL9mdACFUWfGwod-EgGZA

Sprawdzony.

5 godzin temu, Marcin C napisał:

Witam, jakie środki polecacie do pielęgnacji kurtek skórzanych i teczek? jakies balsamy do skór? Proszę o konkretny sprawdzony produkt ;).

Ten mi polecono w sklepie z torbami skorzanymi. Używam go do toreb, kurtki - sprawdza się dobrze.

http://multirenowacja.pl/balsam-do-skory-delikatnej-125ml-saphir-medaille-d-or.html

Podobno nie ma głupich pytań a jedynie głupie odpowiedzi, jednak to konkretne wydaje mi się mało mądre!

Kupuję swoje pierwsze porządne trzewiki i zastanawia mnie kwestia ocieplenia. Z tego co widziałem na stronie Klasycznych, buty te nie są z reguły ocieplane, zatem da się przetrwać w nich zimę? Stosowana skóra jest grubsza, czy jak to działa? Czy to po prostu kwestia docieplenia grubymi skarpetami?

Czy zna ktoś może miejsce w Warszawie/Łodzi, gdzie skutecznie usuną małą plamę z krawata, bez uszkadzania go? Pobrudziłem ostatnio ten krawat od Poszetki (chyba drugie założenie... ) na weselu lejącą białą czekoladą, od razu próbowałem przeczyscić wodą, ale zostaała jeszcze plama. Mam nadzieję, że jest do odratowania :(

Dzięki!

Krawat.jpg

Panowie, właśnie spotkała mnie BARDZO niemiła niespodzianka:

a.JPG

W związku z tym dwa pytania:

1. (PILNE! :) ) Gdzie w Śródmieściu w Warszawie kupię "na już" szare wełniane spodnie, 81-82 cm w pasie i ~103 cm długości. Marks&Spencer? Van Graaf? Wolałbym nie spędzić całego dnia na poszukiwaniach, więc będę wdzięczny za szybkie odpowiedzi.

2. Spodnie to kupiona rok temu w Benevento flanela VBC. Przy czym dużą część wiosny i całe lato wisiały na wieszaku (używane około pół roku średnio 2 razy w tygodniu). Czy reklamować takie uszkodzenie, czy ta tkanina po prostu tak ma i to normalne po roku od zakupu?