rogas2000 Napisano 18 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2014 Niestety z Vistula jest problem. Mam 191cm wzrostu i 96cm w klatce. Vistula szyje marynarki, ktore sa dosc krotkie, wiec 182/96 odpadaja, natomiast 188/100 sa za tegie. W Bytomiu marynarki na 182 jeszcze ujda (ewentualnie 1cm trzeba odwinac rekaw). Niestety marynarek wyszczuplonych w rozmiarze 182/96 brak - tylko garnitury. Juz calkowicie trace wiare w kupno marynarki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 18 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2014 Niestety z Vistula jest problem. Mam 191cm wzrostu i 96cm w klatce. Vistula szyje marynarki, ktore sa dosc krotkie, wiec 182/96 odpadaja, natomiast 188/100 sa za tegie. W Bytomiu marynarki na 182 jeszcze ujda (ewentualnie 1cm trzeba odwinac rekaw). Niestety marynarek wyszczuplonych w rozmiarze 182/96 brak - tylko garnitury. Juz calkowicie trace wiare w kupno marynarki... Sprawdzałeś w sklepie SS? Być może coś tam trafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 18 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2014 Niestety SS odpada ze względu na brak możliwości przymierzenia. Również cena jest zbyt wysoka, ponieważ na przecenach/wyprzedażach chciałbym zamknąć się w 500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 18 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2014 Niestety SS odpada ze względu na brak możliwości przymierzenia. Również cena jest zbyt wysoka, ponieważ na przecenach/wyprzedażach chciałbym zamknąć się w 500zł. To proponuje poszukać w tkmax i outletach. Łatwo nie będzie ale powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 18 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2014 W Suitsupply można dokonać zwrotu za darmo (pokrywają koszt przesyłki), więc de facto możesz zamówić trzy różne rozmiary i dwa z nich zwrócić. Pozostaje jednak problem z ceną - bo SS nigdy nie robi wyprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 18 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2014 Spróbuję jeszcze w Lavardzie. Co prawda przeważnie nie ma nic ciekawego z marynarek, jeśli chodzi o wygląd, ale rozmiar 182 jest tam na mnie praktycznie zawsze dobry ze względu na dość dziwną rozmiarówkę. Problem jest tylko utrafić marynarkę 182/96, bo przeważnie lecą od 100 w klatce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 18 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2014 Kiedyś nawet lubiłem Lavarda (miałem od nich dwa garnitury i trochę innych drobiazgów), ale ostatnio mają praktycznie same dziwolągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2014 Od dłuższego czasu usiłuję kupić pasującą na mnie mniej formalną, granatową marynarkę. Niestety z powodu moich nietypowych proporcji jest to praktycznie niemożliwe (bardzo wysoki i bardzo szczupły). W akcie desperacji wpadłem na pomysł kupna garnituru i próby jego zdekompletowania. Niestety u producentów garniturów mniej formalnych jest jak na lekarstwo Czy którakolwiek z tych marynarek "obroni się" w zestawieniu z dżinsami bądź chinosami? - http://bytom.com.pl/garnitury,garnitur-bd2-01-27a-167-k-2506-12331-p - http://bytom.com.pl/garnitury,garnitur-bd2-01-21d-jz14-167-k-2831-14234-p - http://bytom.com.pl/garnitury,garnitur-bd2-01-22c-167-k-2501-12266-p Pierwsza i trzecia obroni się z chinosami z cienkiej bawełny, zaprasowanymi w kancik. Dżinsy odpadają, wymagają marynarki sportowej i z grubszej tkaniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 18 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2014 http://eu.suitsupply.com/en/coats/navy-overcoat/J296.html?start=3&cgid=Coats http://eu.suitsupply.com/en/coats/grey-overcoat/J297.html?start=10&cgid=Coats http://www.ctshirts.co.uk/mens-outerwear/mens-coats/Navy-slim-fit-covert-coat?q=gbpdefault||oc099nav|||||406,416,|||||||| Który z tych płaszczy jest najmniej formalny i najlepiej będzie pasował do chinosów/koszuli a niekoniecznie garnituru z krawatem? Czy to dobry wybór na zimę? Czy macie jeszcze jakieś inne propozycje na covert coat w kolorze niebieskim/granatowym w cenie do ok 1500 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 19 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Chyba jednak faktycznie pozostaje mi poszukiwanie niemozliwego, bo chcialbym zeby marynarka przede wszystkim pasowala do nieformalnych stylizacji. Co do Lavarda - mam od nich kurtke pikowana - milo zaskoczylo mnie, ze produkuja kurtki w rozmiarowce podwojnej, czyli wzrost i obwod klatki - to prawdziwa rzadkosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 19 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 Panowie, jak wyprasować płaszcz z kaszmiru nie uszkadzając włókna i nie wyświecając go? Według metki niedopuszczalne jest użycie pary, a maksymalna temperatura żelazka to 110C. Czy w takim razie prasowanie przez wilgotną, bawełnianą ściereczkę również jest zabronione? Szczerze mówiąc, gdy myślę o prasowaniu tego cuda, dostaję tiku nerwowego w lewym oku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 19 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 A czemu wymaga prasowania? Zaniósłbym do krawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 20 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 Zawsze mi się wydawało, że spodnie z niepodwiniętymi nogawkami prezentują się bardziej elegancko, ale ostatnio zauważyłem, choć nie wiem czemu tak jest, że podwinięte nogawki zwyczajnie wyglądają lepiej, ładniej akcentują kontrast pomiędzy butami a spodniami. Jak wy zapatrujecie się na tę sprawę? Niestety, wszystkie spodnie mam idealnie skrócone, więc podwijanie nogawek na chwilę obecną odpada, ale zastanawiam się, czy przy następnej parze nie zostawić sobie kilku centymetrów na dwukrotne podwinięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 20 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 Podwinięcie nie jest eleganckie, choć często się to obecnie widuje (Pitti Uomo, SuitSupply...). Moim zdaniem jedynym "eleganckim" podwinięciem są mankiety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 20 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 Ja się zapatruję tak, że przy chinosach do głowy by mi nie przyszło żeby podwijać, ale już ew. jeansy tak, ale tylko w zestawieniu z trzewikami. To są buty wyższe, więc można mieć spodnie normalnej długości i można podwijać, w zależności od tego, ile buta chce się pokazać. Innymi słowy, podobnie jak to robi na swoich zdjęciach Mr.Vintage: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 20 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 Akurat to podwinięcie wygląda na wymuszone okolicznością przyrody, choć niewątpliwie świadome. Te spodnie do tych butów są za długie bądź za wąskie dołem, więc jeżeli nie chciał harmonijki na dole, to podwinąć musiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 20 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 Ja przy jeansach i niektórych chinosach (tych bez kantu) podwijam, ale tego typu spodnie niejako z definicji eleganckie nie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 20 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 Ja również. Szczególnie przy trzewikach; wygląda to nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 20 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 Jako ciekawostkę powiem, że sam model (Mr Vintage) w komentarzu na swoim blogu przyznał, że wygląda to... średnio. I że dużo lepiej jest podwijać "na dwa". Tutaj przykład podwinięcia "na jeden". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 20 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 Zdjęcie z naszego fanpage na FB ,album porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aniusza Napisano 20 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 Mam szybkie pytanie znawców męskigo ubioru.Czy można jeszczedziś kupić koszulę z mankietami do szpilek i ładne szpilki? Czy trzeba szukać w antykwariatach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 21 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2014 Mam szybkie pytanie znawców męskigo ubioru.Czy można jeszczedziś kupić koszulę z mankietami do szpilek i ładne szpilki? Czy trzeba szukać w antykwariatach? Mankietami na szpilki czy na spinki? Nigdy nie słyszałem o mankietach zapinanych na szpilki (tylko guziki lub spinki, ew wersje hybrydowe), za to istnieją kołnierzyki na spinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2014 może chodzi o koszulę zapinaną na guziki jubilerskie? Ja osobiście spotkałem się kiedyś na bazarze na Kole z taką nazwą dla spinek (notabene rozmowa dotyczyła faktycznie spinek przetykanych, bez ruchomego zapięcia) - jednak rozmówcy byli przedwojenni, jak wnoszę po wyglądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 21 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2014 Warto? http://www.zalando.pl/sisley-marynarka-niebieski-7si22b001-k11.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz Napisano 21 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2014 Mankietami na szpilki czy na spinki? Nigdy nie słyszałem o mankietach zapinanych na szpilki (tylko guziki lub spinki, ew wersje hybrydowe), za to istnieją kołnierzyki na spinkę. A Pani nie pyta o normalną koszulę, którą mogłaby założyć do szpilek, i o szpilki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi