leonid Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2014 Wrzucam zdjęcie podeszwy. Cytuj
Dignito.Michał Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 Nawiązując do tematu, wyczytałem niedawno, że w butach wykonanych metodą Blake/Rapid teoretycznie można wymienić zużytą podeszwę; nie znalazłem jednak na forum rozwinięcia tej myśli. Chciałbym prosić o dokładniejsze wyjaśnienie tego, czy można bez problemu wymienić w takim obuwiu podeszwę. Blake-Rapid to połączenie metody Blake z Goodyear'em. Metoda ta wykorzystuje sposób konstrukcji buta (szycie) Blake i dodatkową podeszwę z metody Goodyear. Podsumowując - tak, podeszwę można wymienić. 2 Cytuj
pol606 Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 Panowie, czy ktoś miał taką sytuację, że po obfitych opadach deszczu zszedł mu kolor z tkaniny? Cytuj
PlainChandler Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 Panowie, czy ktoś z Was jest w posiadaniu chinosów z CT i byłby tak uprzejmy, by zmierzyć szerokość nogawki na dole? Obsługa klienta twierdzi, że nie ma takich informacji i że podpytają u klientów Niestety od kilku dni kontaktu brak, więc zwracam się z prośbą do Was. Interesują mnie chinosy zarówno z kantem, jak i bez; w wersji slim i extra slim fit. Cytuj
Lathlaer Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 Oni nie mają tych spodni gdzieś u siebie czy zgubili miarkę? Cytuj
PlainChandler Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 Zasugerowałem im, że obsługa magazynu mogłaby dokonać pomiarów i o dziwo zadanie okazało się jednak wykonalne! Przed kwadransem dostałem odpowiedź. Gdyby kogoś interesowało: szerokości podane dla rozmiaru 34'' w pasie:Slim Fit Puppytooth Trousers:hem width is 21 cmsSlim Fit Non Iron Chinos hem width is 21 cmsExtra Slim Fit Non Iron Chinos hem width is 19 cms Cytuj
Wodzu Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 Czy to normalne, że bawełniane chinosy (raczej dopasowane kroje) rozbijają się w kolanach? Nie wiem, czy jestem przewrażliwiony, czy jest to cecha tych spodni, z którą trzeba się pogodzić... Zdjęcia nie ma, jeśli będzie potrzeba i zainteresowanie tematem w celu zobrazowania sprawy (choć myślę, że sprawa jasna), to mogę coś wrzucić. Cytuj
arsen Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 Jeśli nosisz je zbyt często to mogą się tak zachowywać. Cytuj
leonid Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 Ale podeszwy nie pokazałeś... Co o tym sądzisz? (poprzedni post) Cytuj
Wodzu Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 Zelówka ma chronić podeszwę skórzaną przez zniszczeniem i wchłanianiem wilgoci. Co w takim razie z rantami? Czym je zabezpieczyć - tłuszczem do skór? Cytuj
tangoup Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 Czy to normalne, że bawełniane chinosy (raczej dopasowane kroje) rozbijają się w kolanach? Nie wiem, czy jestem przewrażliwiony, czy jest to cecha tych spodni, z którą trzeba się pogodzić... Zdjęcia nie ma, jeśli będzie potrzeba i zainteresowanie tematem w celu zobrazowania sprawy (choć myślę, że sprawa jasna), to mogę coś wrzucić. W chinosach CT nie spotkałem tego problemu. Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2014 Panowie, czy ktoś miał taką sytuację, że po obfitych opadach deszczu zszedł mu kolor z tkaniny? A to nie jest zwykły brud, który można lekko nawilżoną szmatką "odklepać" ? Ostatecznie lekko przetrzeć wzdłuż linii wątku Cytuj
leonid Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Pytanie: jak w butach GW robi się zamknięty kanał szycia? Podkleja sie na koniec skórą? Cytuj
WhiskeyPapa Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 http://www.youtube.com/watch?v=UzUHsj4i1HU'>http://www.youtube.com/watch?v=UzUHsj4i1HU [2:26] Cytuj
pol606 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 A to nie jest zwykły brud, który można lekko nawilżoną szmatką "odklepać" ? Ostatecznie lekko przetrzeć wzdłuż linii wątku Capo Otrzymałem taką oto informację: "(...)Nigdy wcześniej nie spotkał się z takim problem. Firma Harrisons uważa, że taką reakcję w kontakcie z woda deszczową mogła wywołać substancja chemiczna nieznanego pochodzenia znajdująca się na spodniach. Bez testów to są jednak tylko domysły. Może Pan wysłać spodnie do firmy Harrisons, gdzie zostaną poddane testom w niezależnym laboratorium, ale istnieje ryzyko że spodni nie da się już odzyskać. Spodnie do testów mogą zostać pocięte na kawałki." Cytuj
kamil Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Świetny tekst o cięciu na kawałki, klasyczny brytyjski humor! 1 Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 No to czekam z uwagą na dalsze losy tego tematu, bo to nie byłaby pierwsza wtopa tego producenta w ostatnim czasie. Moja marynarka z probnika Mirage też u nich wylądowała Cytuj
Awopiotr Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 Czy nie za bardzo skróciłem portki? Cytuj
Lathlaer Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 Na oko są na tyle wąskie, że dłuższe tylko robiłyby Ci harmonijkę, więc moim zdaniem są ok. 1 Cytuj
Bażant Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 Moim zdaniem są o co najmniej 2cm zbyt krótkie - skarpety nie powinny być widoczne w takiej pozycji. Cytuj
Sekret Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 Myślę, że byłoby lepiej gdyby tył nogawki spodni dotykał z tyłu kranca cholewki buta. Cytuj
Ingvar Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 Z przodu dobrze, z tyłu za krótko. Cytuj
Rosemary Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 Jak w taki sposób przypiąć kwiat do klapy? Cytuj
Dignito.Michał Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2014 Jak w taki sposób przypiąć kwiat do klapy? 3 Cytuj
Boruta Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2014 Przecież pytał o przypięcie, nie przyklejenie. Zszywaczem. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi