DeanM Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2022 @ciasteczkowyw przyszłości jako płatność wybieraj paypala. Oferują 12 darmowych zwrotów w roku. Nadajesz paczkę i opłacasz koszty wysyłki a paypal sprawnie zwraca cały koszt. Ja zawsze szukam co najtaniej wychodzi w furgonetka. Edit. do 120zł za pojedynczy zwrot. 1 Cytuj
eye_lip Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2022 38 minut temu, ciasteczkowy napisał: Chciałbym dokonać zwrotu do UNIQLO - jak sensownie (tj. Niedrogo:D) nadać paczkę do Niemiec? Nieszczęsna Poczta Polska wychodzi chyba najtaniej ( przynajmmiej zawsze tak było). Cytuj
ciasteczkowy Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zawsze płace przez PayPal, tylko ostatnio jakiś niewyspany jestem i zapłaciłem normalnie kartą. Wcześniej zamawiając bez konsultowania się z tabelka rozmiarów:/Takie coś znalazłem: https://www.apaczka.pl/centrum_pomocy/apaczka-niemcy/Wychodzi jakieś 40 PLN czuły ponad 10 PLN taniej niż poczta. Czy ktoś korzystał? Cytuj
JackIsBack Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Do normalny kurier. Siedzibe maja w Wawie. Ja wysylalem z nimi paczke do Hiszpanii bo wychodzilo najtaniej. Paczka dotarla. Cytuj
johnyr7 Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2022 W dniu 22.04.2022 o 20:25, eye_lip napisał: Suitsupply. Koszule od poszetki można postawić wyżej niż suitsupply ? Cytuj
adamW Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Godzinę temu, johnyr7 napisał: Koszule od poszetki można postawić wyżej niż suitsupply ? Moim zdaniem tak. Zarówno jeśli chodzi o wykończenie jak i krój (to drugie subiektywnie). 2 Cytuj
eye_lip Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, johnyr7 napisał: Koszule od poszetki można postawić wyżej niż suitsupply ? Nie wiem, nie używałem, pewnie zależy od danej serii, modelu. Cytuj
michasacuer Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2022 2 godziny temu, johnyr7 napisał: Koszule od poszetki można postawić wyżej niż suitsupply ? Mam jedną koszule poszetki, kilka Suit Supply i mam wrażenie, że ta od poszetki mimo że lniana jest znacznie staranniej wykonana. Obie marki są godne polecenia ale wybierając między dwoma poszedłbym w stronę Poszetki 3 Cytuj
mlesniowski Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2022 5 godzin temu, ciasteczkowy napisał: Zawsze płace przez PayPal, tylko ostatnio jakiś niewyspany jestem i zapłaciłem normalnie kartą. Wcześniej zamawiając bez konsultowania się z tabelka rozmiarów:/ Takie coś znalazłem: https://www.apaczka.pl/centrum_pomocy/apaczka-niemcy/ Wychodzi jakieś 40 PLN czuły ponad 10 PLN taniej niż poczta. Czy ktoś korzystał? Tak, ja regularnie wysyłam przez Apaczkę zamówienia z sklepu internetowego. W przypadku tej usługi kiedyś odbierał to kurier Poczty Polskiej i przerzucał do DPD, a teraz już bezpośrednio odbiera to DPD. Cytuj
mosze Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Mam jedną koszulę Poszetki i kilka (dość sporo) SS. SS ma różne linie, koszule z linii podstawowej są tylko OK, Jort jest super (ta, którą mam). Jednak dla mnie 90% zadowolenia z koszuli składa się na materiał i krój (czy dobrze wyglądam), smaczki są drugorzędne. Cytuj
michasacuer Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Przybieram się do uszycia pierwszej marynarki. Krawiec jest wiekowy, konstrukcyjnie w mojej opinii ze spodniami radzi sobie bardzo dobrze (ale trzeba go mocno pilnować z dopasowaniem, założyłem wątek w dziale Bespoke), o co warto spytać takiego rzemieślnika przed przystąpieniem do pracy? Ogólnie z opisem wyglądu sobie poradzę (na jakiej wysokości kieszenie, kozerka, brustasza etc) ale nie mam pojęcia o co pytać co do konstrukcji. Jak mi pokaże wkład to nie rozpoznań, czy szyję na plutonie czy np klejonce. Macie jakieś topy/poradniki na ten temat? Jak skonstruować pytanie, np "czy klei pan konstrukcje czy szyję?"? Cytuj
Wodzu Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2022 23 minuty temu, michasacuer napisał: Przybieram się do uszycia pierwszej marynarki. Krawiec jest wiekowy, konstrukcyjnie w mojej opinii ze spodniami radzi sobie bardzo dobrze (ale trzeba go mocno pilnować z dopasowaniem, założyłem wątek w dziale Bespoke), o co warto spytać takiego rzemieślnika przed przystąpieniem do pracy? Ogólnie z opisem wyglądu sobie poradzę (na jakiej wysokości kieszenie, kozerka, brustasza etc) ale nie mam pojęcia o co pytać co do konstrukcji. Jak mi pokaże wkład to nie rozpoznań, czy szyję na plutonie czy np klejonce. Macie jakieś topy/poradniki na ten temat? Co prawda nie szyłem nigdy na plutonie, ale moja rada jest taka - na początek znaleźć krawca, który uszyje spójne stylistycznie ubranie bez potrzeby ingerowania w pojedyncze składowe. Wybór najlepiej jakby się zamknął na wyborze tkaniny i ogólnym stylu w jakim ma zostać marynarka wykonana. Zrobiłbym tak nawet wtedy, kiedy wiązałoby się to z większymi kosztami i było trudniejsze logistycznie. Po nabraniu wprawy w szyciu miarowym zdecydowałbym się dopiero na eksperymenty typu znalezienie trochę już zapomnianego krawca w małym mieście, którego należy poprowadzić krok po kroku do celu. 1 2 Cytuj
michasacuer Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2022 4 minuty temu, Wodzu napisał: Co prawda nie szyłem nigdy na plutonie, ale moja rada jest taka - na początek znaleźć krawca, który uszyje spójne stylistycznie ubranie bez potrzeby ingerowania w pojedyncze składowe. Wybór najlepiej jakby się zamknął na wyborze tkaniny i ogólnym stylu w jakim ma zostać marynarka wykonana. Zrobiłbym tak nawet wtedy, kiedy wiązałoby się to z większymi kosztami i było trudniejsze logistycznie. Po nabraniu wprawy w szyciu miarowym zdecydowałbym się dopiero na eksperymenty typu znalezienie trochę już zapomnianego krawca w małym mieście, którego należy poprowadzić krok po kroku do celu. Właśnie widziałem realizację krawca (dwurzędowy smoking) i wygląda to bardzo ok, stąd chciałbym zaryzykować uszycie marynarki z letniego materiału (blend len, jedwab, wełna) na półpodszewce i może nawet bez konstrukcji tylko nie wiem, jak rozmawiać z taką osobą (o co zapytać jeśli chodzi o konstrukcję jaka stosuje) by nie wyszła z tego zbroja Ala lata 80. I tak planuje mu podrzucić jedno swoje SuSu na "wzór" z dostosowaniem wymiarów ? Cytuj
SeraFinn Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2022 E tam "zbroja a'la lata 80" jeszcze trochę a wróci do łask, pewnie lekko zmieniona ale jednak - moda jak koło toczy się z pewnymi wybojami na drodze. Jak się obawiasz jakości krawca to może, poproś o zrobięnie kilku jego gotowych prac i pokaż na forum to pewnie zostaną pozytywnie, lub nie ocenione przez osoby dobrze obeznane w temacie - oczywiście nie w odniesieniu ad personam. Cytuj
michasacuer Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2022 23 godziny temu, SeraFinn napisał: E tam "zbroja a'la lata 80" jeszcze trochę a wróci do łask, pewnie lekko zmieniona ale jednak - moda jak koło toczy się z pewnymi wybojami na drodze. Jak się obawiasz jakości krawca to może, poproś o zrobięnie kilku jego gotowych prac i pokaż na forum to pewnie zostaną pozytywnie, lub nie ocenione przez osoby dobrze obeznane w temacie - oczywiście nie w odniesieniu ad personam. Zalozylem wątek w mojej sprawie coby tu nie śmiecić Cytuj
JakubAnderwald Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2022 Jak przechowujecie koszulki polo żeby dobrze wyglądały po wyjęciu z szafy i założeniu? W szczególności chodzi mi o falowanie kołnierzyka Cytuj
Blondas Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2022 Ja trzymam na szerokich wieszakach, żeby nie wypchać ramion. Cytuj
pablocito Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2022 Trzymam złożone w szufladzie i przed założeniem prasuję. 1 Cytuj
Wectra Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2022 Po pracowaniu zapinam górny guzik i składam do szuflady. Wysłane z mojego MRD-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj
ciasteczkowy Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2022 Ja składam w kostkę, chowam w szafie i godzę się z tym że wyglądam jak fleja. Na wieszaki nie mam miejsca a prasowanie przed założeniem czasu. 1 2 Cytuj
JakubAnderwald Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2022 Ja mam kilkadziesiąt koszulek polo, na wieszanie wszystkich nie ma miejsca. Prasowanie mam wyoutsource'owane raz na 2 tygodnie, więc potrzebuję sposobu żeby potem dobrze wyglądały po wyjęciu z szafy po 1-2 tygodniach. Do tych którzy składają w kostkę: jak składacie kołnierzyki żeby nie falowały? 1 Cytuj
Servetch Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2022 Klasyczne koszulki polo tak mają, że kołnierzyki falują. Rozwiązaniem jest kupowanie koszulek z koszulowym kołnierzem. 1 Cytuj
NieMy Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2022 29 minut temu, Servetch napisał: Rozwiązaniem jest kupowanie koszulek z koszulowym kołnierzem. Mniej lub wcale falują kołnierzyki w dzierganych (knitted) polówkach. Cytuj
Szydlowsky Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2022 Cześć , pytanie do warszawiaków , co polecacie zobaczyć , ewentualnie gdzie zjeść w okolicach EXPO XXI , najprawdopodobniej będę w sobotę na kilka godzin w Warszawie . Będę autem ale zwiedzać chciałbym pieszo Pracownię Pana Januszkiewicza mam na liście ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi