Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, pablocito napisał:

Nie wiadomo, czy akceptowalne, ale na pewno modneemoji6.png. Poza tym to żadna dyplomatka, tylko dłuższa marynarka.

Poszetka szyje jeszcze krótsze płaszcze, to też nie jest dyplomatka?

pol_pl_Plaszcz-dyplomatka-6889_1.jpg

Opublikowano
59 minut temu, eduardo napisał:

Dzięki. Osovskiego przejrzałem. Nie dodałem, że rozmiar kołnierzyka 42. 

Też szukam takiej koszuli.

Rozmiarowo konkretnie odpowiednika 188/194-42 z Lamberta (one mają bardzo długie rękawy - Osovski ma na mnie za krótkie).

Możesz jeszcze coś w Lavardzie poszukać (na mnie też maja za krótkie rękawy w rozmiarze 188/194-42 slim) - trafiają się nawet koszule z lepszych materiałów jak Mileta czy Getzner.

Opublikowano

@pablocito na podstawie pierwszego zdjęcia nie jesteśmy w stanie określić długości płaszcza; dla mnie on wygląda jakby sięgał przed kolano - podobnie jak ten drugi; prawda jest taka, że to obecnie standardowa długość i ciężko znaleźć coś dłuższego w ofercie RTW

@mgns co do samego pytania - w klasycznej, jednorzędowej dyplomatce moim zdaniem plecy powinny być gładkie;

Opublikowano
26 minut temu, pablocito napisał:

On nie jest krótszy od tego, który wyrzuciłeś wcześniej. Sięga prawie do kolana, tamten ledwo zakrywa pośladki - to taka kurtka bardziej według mnie.

Według tabeli rozmiarów poszetka jest krótsza o 4-6 cm, na zdjęciach też to widać. Za połowę uda sięga na zdjęciu 4gentleman, nawet dalej.

Screenshot_2022-02-14-17-12-59-247_com.android.chrome.jpg

Welniany-Plaszcz-Perugia-Ciemnogranatowy.jpg

Opublikowano
18 minut temu, blekit napisał:

@pablocito na podstawie pierwszego zdjęcia nie jesteśmy w stanie określić długości płaszcza; dla mnie on wygląda jakby sięgał przed kolano - podobnie jak ten drugi; prawda jest taka, że to obecnie standardowa długość i ciężko znaleźć coś dłuższego w ofercie RTW

@mgns co do samego pytania - w klasycznej, jednorzędowej dyplomatce moim zdaniem plecy powinny być gładkie;

Dzięki za rzeczową odpowiedź :)

Opublikowano

Loake kopyto 024 - jaki rozmiar na stopę 28cm i średnią tęgość (szerokość 10.5)? 9UK będzie dobre z grubszą skarpetą w jesień/zimę? Niestety nie mam opcji przymiarki. blog-lasts-024colt-min-1.jpg

Opublikowano

Panowie, kupiłem płaszcz, który pasowałby idealnie, gdyby nie to, że szlic z tyłu rozchyla się kiedy mam pod spodem marynarkę, co nie wygląda specjalnie estetycznie...

Czy da się coś z tym zrobić, czy po prostu krój nie jest dla mnie?

Edit: Tak powinno to wyglądać:

uroiwyp.jpg

Ale niestety dość mocno się rozchyla po założeniu marynarki.

Opublikowano

Panowie planuję dziś zamówić pierwszą koszulę pin collar i mam pytanie jaki rodzaj kołnierza będzie najbardziej odpowiedni do takiej koszuli bo na pewno nie włoski - Kent, Snap Tab?

Może same koszulę tego rodzaju mają własny kołnierza z odpowiednią nazwą.

Opublikowano
3 godziny temu, SeraFinn napisał:

Panowie planuję dziś zamówić pierwszą koszulę pin collar i mam pytanie jaki rodzaj kołnierza będzie najbardziej odpowiedni do takiej koszuli bo na pewno nie włoski - Kent, Snap Tab?

Z treści Twojego pytania wnioskuje ,że pytasz o kształt kołnierza a nie o rodzaj. Ewentualnie nie rozumiesz znaczenia angielskich słów Pin,Tab i Snap., Kołnierzyk w koszuli nie może być jednocześnie Pin, Snap i Tab. Koszula to nie scyzoryk szwajcarski Swiss Army  nie może mieć wszystkich rodzajów kołnierza jednocześnie  

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Kołnierz pin collar może mieć różny kształt wysokość stójki i długość wyłogów., Przy wyborze kształtu i wielkości trzeba brać pod uwagę takie cechy fizjonomii jak obrys twarzy, długość szyi i ogólną posturę danego osobnika., Przejrzyj sobie fotki z serialu "Bordwalk Empire" tam znajdziesz mnóstwo przykładów kołnierzyków pin collar w wielu  konfiguracjach

Opublikowano
22 minuty temu, Friedman napisał:

Gdzie oprócz Miler Menswear dostanę proste paski skórzane z prostymi, srebrnymi klamrami? 

Zastanow sie czy warto u Milera.

Zerknij na ofertę Sartolane lub Anderson's (sa na Zalando).

• Like 1
Opublikowano

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://allegro.pl/uzytkownik/pasek-net&ved=2ahUKEwj4k5qf9qL2AhUEvosKHfWIC18QFnoECAkQAQ&usg=AOvVaw1LSo6Wo5eDDvrt_JH7qdg2

Posiadam od nich kilka pasków (policzyłem i 5 sztuk), najstarsze od 5 lat i zachowują się bardzo dobrze, od Milera też mam i nie widzę różnicy. Moje paski to te w cenie 42 zł, chyba inflacja ich nie dotknęła, bo jak dobrze pamiętam też dałem koło 4 dych.

Opublikowano

Polecam paski od tego producenta.

https://www.ludwigschroeder.de/shop/herrenguertel/?gclid=CjwKCAiAyPyQBhB6EiwAFUuakvMuhc0CrE-3vS-h9jXrV5I_PW6EWHS2MNauo8nggzGiNlqbQe8ncBoCX2wQAvD_BwE

W fabrycznym outlecie mozna kupic paski z malymi bledami za ulamek ceny. Poza tym maja ogromna ilosc skor i klamer (wiekszosc to wloskie z mosiadzu lub brazu) i wykonuja tez paski na indywidualne zamowienie klienta. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Hej, czy takie białe załamanie na lnie to coś normalnego? Kupiłem używana koszule od Poszetki. Mam lniane koszule ale z czymś takim się nie spotkałem. Ogólnie jest w dobrym stanie, zero zużycia ale martwią te białe linie

IMG_20220304_151831.jpg

IMG_20220304_145419.jpg