ws22 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 Przy okazji najbliższej wizyty w Warszawie będę miał ograniczoną ilość czasu, aby wpaść do kilku sklepów. Które salony / lokalizacje spośród poniżej wymienionych mają najszerszą ofertę i jest szansa na największe okazje:E.Berg - C.H.Klif czy Mokotów?TK Maxx - Blue City, Marszałkowska, Wola, Galeria Północna czy Targowek?Royal Collection - Okopowa, CH Promenada, Wołoska, Witosa?Interesują mnie: koszule, granatowe spodnie flanelowe, marynarki do zestawów koordynowanych.Dzięki za pomoc.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Ataman Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 Panowie, które z tych butów (kolor, wzór, typ, itp) będą waszym zdaniem bardziej uniwersalne do różnych stylizacji? Cytuj
lubo69 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 To może tak per analogiam. Dla przeciętnego zjadacza chleba zegarek to rzecz bezużyteczna, bo godzinę można sprawdzić na wiele sposobów. Zwykły zegarek to Perfect, a dobry to Certina lub Tissot. Taka na przykład Omega to jakiś hiperluksusowy przedmiot pożądania, którego Bond używał do poderwania Evy Green w pociągu. I kiedy taki zwykły zjadacz chleba dostanie premię i kupi Omegę by być jak Bond i wyrywać fajne towary, niekoniecznie w Intercity, może zauważyć że spóźnia mu się osiem sekund, a wskazówka nie trafia idealnie w indeksy. Rejestruje się taki zjadacz na forum zegarkowym i szuka wsparcia, nierzadko w tonie "jakże tak można, za tyle pieniędzy i niedoróbki". I wtedy zjadacz dowiaduje się od wyjadaczy, że Omega to zaledwie średnia półka, niedoróbki się zdarzają, a fajne zegarki zaczynają się od równowartości Golfa z salonu. Po tym przydługim wstępie ad rem. Moja klasyfikacja wyglądałaby następująco: Berwick, Patine, Loake, Yanko, TLB. To powiedziawszy, całkowicie zrozumiałbym np. uszeregowanie dokładnie odwrotne (w kategorii value for money). Buty przede wszystkim muszą pasować. Co z tego ze kopyto 915 ładnie wygląda, skoro nie każdy w nie wejdzie. Szukaj tego co pasuje i zanadto nie świeci (chłopaki z Patine buty pastują, ale jeśli but świeci w galerii handlowej, to go producent "ubogacił" sztucznym lakierem). Obejrzyj buty Crockett&Jones w Galerii Mokotów (wiem że ponad budżet). Następnie obejrzyj Loake i sam zdecyduj, czy widzisz różnice i jakie. Jeżeli C&J będą wyraźnie wygodniejsze, ładniejsze, lepiej wykonane, to zapewne warto dopłacić. Jeżeli Loake są prawie tak samo dobre jak C&J, to nie ma sensu dopłacać. 2 5 Cytuj
michau Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 OK, popróbuję najpierw na żywca. Dziękuję.Czyli na razie tylko teoretyzujesz a nawet tych butów nie mierzyłeś?To zaczynasz od d... strony.Najpierw buty muszą Ci się podobać. Na żywo. Nie w necie. Potem na Ciebie pasować. Być wygodne. Potem zastanawiaj się nad ceną i value for money.Wymienione przez Ciebie marki, oprócz berwickow oferują zbliżoną jakość. Cytuj
Dyjamentowski Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 Trudno ocenić w salonie jak wygodne będą buty, bo one się dopasują i często najlepsze są potem te, które na początku wydawały się odrobinę za małe albo uciskały tu i ówdzie. Przynajmniej ja mam takie doświadczenie. Ale zdobyte przypadkiem, bo 3/4 życia kupowałem buty, które właśnie były od razu wygodne, czyli, jak się okazało, za duże. Cytuj
Enygma Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2019 Mam pytanie do posiadaczy koszul z SuitSupply oraz Poszetki. Ktoś mógłby porównać do siebie ich rozmiarówkę, tj. jaki rozmiar koszuli z SuSu wybrał mając Poszetkę i odwrotnie? Cytuj
roter6 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2019 1 godzinę temu, Enygma napisał: Mam pytanie do posiadaczy koszul z SuitSupply oraz Poszetki. Ktoś mógłby porównać do siebie ich rozmiarówkę, tj. jaki rozmiar koszuli z SuSu wybrał mając Poszetkę i odwrotnie? @Enygma 40 i 40. SuSu nie extra slim fit- są za ciasne na mój gust. 1 Cytuj
Enygma Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2019 41 minut temu, roter6 napisał: @Enygma 40 i 40. SuSu nie extra slim fit- są za ciasne na mój gust. Właśnie też mam z Poszetki 40 i zastanawiam się nad 40 a 41. I dobrze zrozumiałem że koszule inne niż extra slim fit są za ciasne? Cytuj
roter6 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2019 @Enygma odwrotnie. Slim fit z SuSu ok. Extra slim fit dla mnie zbyt opięte. Cytuj
Enygma Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2019 18 minut temu, roter6 napisał: @Enygma A zamawiales może 41 z extra slim fit czy darowałeś sobie? Cytuj
Jakbog Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2019 Krótkie, błahe pytanko: do jakich butów najlepiej dopasować długość spodni całorocznych? Do półbutów czy do trzewików? Cytuj
pi_senny Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2019 Nieźle. Jak tak dalej pójdzie, to niedługo ludzie nie wyjdą z domu bez wcześniejszego zapytania na forum. 2 Cytuj
gajdowskip Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2019 @Enygma Ja właśnie przeszedłem z 40 od Poszetki na 41 extra slim fit z SuSu. Dużo lepiej na mnie leżą, obydwie jestem w stanie nosić, ale poszetka jest dla mnie ciasnawa. Dlatego zaraz pozbędę się na bazarku kilku koszul 40 od poszetki i kupię sobie za to jedną 41 od Susu. Nie wiem jakiej jesteś sylwetki, ale weź pod uwagę 41 extra slim fit od SuSu, jeśli nosisz 40 od Poszetki. Cytuj
roter6 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2019 @Enygma tylko pamiętaj, że długość rękawa w SuSu to chyba ponad 1 cm będzie więcej na większym rozmiarze. Cytuj
zimmermann Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2019 1 godzinę temu, Jakbog napisał: Krótkie, błahe pytanko: do jakich butów najlepiej dopasować długość spodni całorocznych? Do półbutów czy do trzewików? Do każdego całorocznego garnituru zawsze należy zamówić dwie pary spodni z tego samego materiału, oczywiście para z nieco krótszymi nogawkami na zimę. 2 Cytuj
Enygma Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2019 5 godzin temu, gajdowskip napisał: @Enygma Właśnie też o tym myślałem, zdecydowałem że pewnie na próbę zamówię, ewentualnie odeśle jak będzie nie pasować 4 godziny temu, roter6 napisał: @Enygma Akurat długość rękawa to nie problem, można skrócić czy nawet pobawić się opaskami Cytuj
nynu Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2019 Panowie, Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie uszycie białych (lub złamana biel) letnich spodni do marynarki klubowej. Jaki rodzaj tkaniny polecacie na takie spodnie? W jakim przedziale ma być gramatura takiej tkaniny? Macie może namiary na sklep, gdzie taką mogę kupić? Cytuj
Wodzu Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2019 Moim zdaniem wełna o otwartym splocie, przynajmniej 300g. Jestem zwolennikiem cięższych tkanin, bo zwyczajnie lepiej się układają, a jeśli o przewiewność chodzi, to zawsze jest pole do popisu przy wyborze splotu tkaniny. Cytuj
Leppard Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2019 Witam, Proszę o podpowiedź - poradę: który z tych butów będzie miał bardziej uniwersalne zastosowanie: tzn. sprawdzi się zarówno ze spodniami z wełny "z kantem" w zestawie koordynowanym, jak również z chinosami ale też z dżinsami? (zdjęcia pochodzą z internetu). Czy tylko te z medalionem maja takie szerokie zastosowanie? Pozdrawiam! Przemek Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2019 @Leppard, Nr 1 lub jakaś wersja full brogues lub wingtips w ciemnym brązie. Wszystko w hierarchii formalności powyżej quarter brogues, czarne lub z drugiej strony jaśniejsze niż średni brąz będzie mniej uniwersalne. 1 Cytuj
hippe Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2019 21 godzin temu, Jakbog napisał: Krótkie, błahe pytanko: do jakich butów najlepiej dopasować długość spodni całorocznych? Do półbutów czy do trzewików? do półbutów, piszę z doświadczenia, bo sam tak popsułem 1 parę spodni. 1 Cytuj
bianconeristy Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zamówiłem sobie ostatnio dwie białe koszule Lamberta w sklepie internetowym. Okazało się, że jedna z nich ma krytą plisę (robiłem zamówienie na szybko). Problem polega na tym, że koszula oprócz krytej plisy ma również mankiet na podwójne guziki. Czy takie połączenie jest w ogóle dopuszczalne? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi