MWojtylak Napisano 1 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2017 Przy zabezpieczaniu skórzanej podeszwy olejem do tego przeznaczonym co 2-3 miesiące (nie częściej) nic złego z podeszwą skórzaną stać się nie powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2017 @MWojtylak co w takim razie złego miałoby się dziać bez używania oleju? Żadnej z moich kilkunastu par butów ze skorzanymi spodami, nie zabezpieczalem żadnym olejem. Buty noszone w każdych warunkach, nie oszczędzam ich, traktuję użytkowo. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWojtylak Napisano 1 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2017 @eye_lip skrót myślowy. Bez używania oleju też nie powinno się nic stać, sam używam go sporadycznie jednak jak ktoś ma wątpliwości co do wytrzymałości kruponu to specyfik ten jako zabezpieczenie się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 1 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2017 Ok. To dzięki za rozwianie wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 Dostałem te swoje trzewiki. W sumie ok, ale dawno tak wysokich nie miałem. Trochę muszę popracować nad szybkim sznurówaniem tego, bo nieco czasu to wymaga Natomiast, z tego co widzę, skóra się będzie mocno powyżej kostki łamać? Jak chodzę, to mi lekko "pyka" skóra, ot na zewnątrz nóg, jest jakby cholewki nieco w nadmiarze. Bo ja wiem, może mocniej to związać spróbuje, ale chyba niewiele to da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Dnia 1.01.2017 o 16:50, eye_lip napisał: A dlaczego miałby być problem? Na całej skórzanej podeszwie można przechodzić zimę i nic się nie stanie. To chyba w Australii. Ja nawet na podzelowanych o mało nie wywinąłem orła z potrójnym tulupem na zamarzniętych brukach Poznania. Nie zrozumcie mnie źle, w pełni rozumiem miłość @eye_lip do skór wszelakich, ale trzeba mieć też na względzie praktykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Proponuję zelować gumą z dobrych opon zimowych (koniecznie trzeba dokonać wyboru czy bieżnik symetryczny czy nie, bo to na śniegu ma istotne znaczenie) ... poślizg na bruku prawdopodobnie mniejszy. Oczywiście ze względu na praktykę 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Czyli te wszystkie babcie, które co roku przewracają się na oblodzonych chodnikach, i przez które drogowcy nie żałują soli, chodzą w butach na skórzanych podeszwach? Interesujące. Ile razy trzeba jeszcze powtórzyć, że jak jest dobra szklanka to nie ma znaczenia, czy masz skórę, czy Dainite, czy Commando - i tak wywiniesz orła. Musiałbyś mieć łańcuchy (do kupienia w shoepassion.com). Podeszwa gumowa to dobra rzecz na sezon jesienno-zimowy, ale nie przeceniałbym jej znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 Są zelówki typowo na sezon zimowy i świetnie się sprawdzają. Trzeba tylko chodząc nabrać pewnych nawyków, bo co prawda na śniegu i lodzie sprawdzają się super, ale jak się ich nie oczyści przed wejściem do domu, to można wywinąć orła na płytkach, lub parkiecie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 no guma ma znaczenie; jmnei zaaży się "pojechać" się na dainite a na podeszwie zimowego meindla jest najstabilniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 Ano. Dainite jest twardy jak diabli, a meindl robi miękkie i przyczepne te swoje protektory. Sam mam desert foxy i trzymają się dobrze wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Koledzy, oto jak się sprawa ma. Zamówiłem piękne casualowe trzewiki (jumper boots) za niemały pieniądz, i mogę je mieć zaraz za w wersji bez haczyków albo za czas jakiś w wersji z haczykami. Buty są takie trochę, o (nie takie same, ale podobne), z tym, że mają widoczne na zewnątrz przelotki (oczka). Ja do tej pory nie miałem butów z haczykami. Waszym zdaniem lepiej wygladają i użytkują się takie z, czy takie bz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Dla mnie wygodniejsze są bez haczyków, zwykłe oczka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Haczyki potrafią poszarpać sznurowadła, czasami sznurowadło spada, a zysk z szybszego wiązania jest wg mnie marginalny (tak czy owak zawiązanie trzewików to jest cały proces). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 A ja lubię haczyki - najlepiej 1-2 pary, aby nie wystawały spod spodni. Ale wtedy koniecznie oczka w pozostałych otworach. Przed zawiązaniem trzewików bez haczyków i tak muszę wyjmować sznurowadła z dwóch ostatnich rzędów otworów. Haczyki skracają nieco żywotność sznurowadeł, ale dla mnie to mniejsza strata niż zysk w związku z szybszym wiązaniem na co dzień. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 A czy to prawda, że haczyki można zainstalować w miejsce przelotek? Czy np. @szewc24.pl mógłby to zrobić, lub ma zdanie o tego typu zabiegach? Wtedy wziąłbym bez haczyków, potestował i ewentualnie haczyki dodał później. Odwrotnie się raczej nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Montaż haczyków powinien być bez problemu możliwy Natomiast jest to rzecz w butach, której niestety nie wykonuję Jeżeli pojawiłaby się taka potrzeba, to ewentualnie mógłbym zapytać jeden zaprzyjaźniony serwis (chyba to wykonuje) i pomóc w przeróbce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Takie są, o. Niedrogie nawet. Pewnie byle szewc założy (nawet taki francuski szewc/zegarmistrz :D). http://www.ebay.fr/itm/Speed-Lace-Hooks-to-Repair-Hiking-Work-Outdoor-Boots-Some-Fashion-Footwear-/301368710772?var=&hash=item462af99674:m:mpV9xY3GOkIJ2nLr7VaXApw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 To nie jest nic trudnego, więc pewnie jakbyś miał praskę, to samemu byś to zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Tu jeszcze taniej i szybciej: http://allegro.pl/hak-haczyk-do-butow-obuwia-nit-w-komplecie-i6654841730.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal88 Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Panowie, szukam czarnych butów na zimę o podobnym kopycie do Yanko 755YH. Ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baniaartur Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 Ktoś ma jakieś doświadczenia z https://thursdayboots.com/collections/boots i chce się podzielić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 10 godzin temu, baniaartur napisał: Ktoś ma jakieś doświadczenia z https://thursdayboots.com/collections/boots i chce się podzielić? Doświadczenia nie mam, ale mi sie spodobały. Dość casualowe, ale w przyjemnym stylu i bez wygłupiastych ozdób, klasyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 27 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2017 Chciałbym kupić trzewiki z trochę niższą cholewką. Oczywiście przyszły mi do głowy chukka, ale nie do końca podobają mi się zupełnie gładkie buty, lubię ażurowania i przeszycia. Znalazłem "split toe chukka boots". Ewentualnie mogłyby mieć "zwykłe" szycie podeszwy, bez storm welt/szycia norweskiego, żeby pasowały do cięższych garniturów. Co sądzicie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 27 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2017 Bardzo w moim guście. Kupowałbym. E: Można wiedzieć co to za model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi