Skocz do zawartości

Forumowa poradnia stylistyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na brzuchu jest lekko opięte ale w normie, chodziło mi bardziej o barki, ramiona. Przy koszulach RTW przyzwyczaiłem się, że mam w ramionach pełną swobodę ruchów, a tu coś jakby się opina - generalnie po prostu czuć koszule na ramionach.

Opublikowano

Na to wpływa szerokość karczka (zaszewki na plecach), długość rękawów i szerokość otwóru na rękę. Aby mieć idealnie niestety trzeba samemu wycyrklować, przy czym zabawa się powtarza przy zamawianiu od innego producenta ;)

Opublikowano

Ok dzięki za sugestie. A i jednego nie rozumiem - piszesz, że koszula za bardzo opina się na brzuchu, a z drugiej strony doradzasz lepsze (większe?) taliowanie?

I jeszcze jeden drobiazg - 2 czy 3 guzki z macicy perłowej są lekko odkształcone - prosić o wymianę czy to taki urok tego materiału?

Opublikowano

Chodzi o zwężenie nad brzuchem, pod klatką, czyli tak parę centymetrów nad teoretyczną talią - dzięki temu powstaje efekt lepszego dopasowania, a jednocześnie nie ma ściśnięcia w brzuchu. Materiał przy siadaniu napina się poniżej tej linii. W przeciwieństwie do marynarki, tutaj nie ma problemu z tym, że wyskakują "damskie biodra" przy zbyt dużej różnicy między wymiarami.

Opublikowano

W drugim wszystko mi gra. W pierwszym rażą IMO zbyt kontrastowe prążki marynarki.

Uważam podobnie.

W pierwszym za dużo się dzieje i tak trochę wszystko z innej bajki:)

Drugi zestaw mi się podoba.

Opublikowano

Zegarek z brązowym paskiem mam w naprawie, a zakładam dziś brązowe buty i pasek. Lepiej założyć zegarek z czarnym paskiem, czy wcale - a posiłkować się czasem z telefonu?

Jeśli miałbyś się z tym źle czuć, to nie zakładaj.

Opublikowano

Zegarek z brązowym paskiem mam w naprawie, a zakładam dziś brązowe buty i pasek. Lepiej założyć zegarek z czarnym paskiem, czy wcale - a posiłkować się czasem z telefonu?

Proponuję o posiłkowanie się czasem z telefonu. Wypadało by jednak ustawić w nim tapetę na kolor brązowy ; )

Pozdrawiam

Opublikowano

Moim zdaniem posiadanie zawsze idealnie dobranego paska do butów i paska jest świadectwem nadzwyczajnego przywiązywania wagi do stroju (albo też ktoś ma bogatą kolekcję zegarków na każdą okazję), a niezgranie raczej błędem bardzo niskiego priorytetu :)