JD! Napisano 6 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2020 39 minut temu, MH_fan napisał: Jakbyś nie dopisał, że to Berwick, to bym napisał, żebyś kupił buty ze skóry naturalnej... Ciężko mi ogarnąć, jak to możliwe, że lico zerwało się jak wierzchnia plastikowa warstwa skaju... Wg mnie pasta i wosk powinny wystarczyć. Plus oczywiście oberwij to, co wisi. Na obronę skóry mogę powiedzieć, że nie od razu zauważyłem kiedy to się stało, więc mogło być tak, że sprawcą był surowy beton... czy to wystarczające tłumaczenie? Sam jestem ciekaw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 6 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2020 13 minut temu, eye_lip napisał: To nie jest lico tylko zerwana powierzchniowa korygowana warstwa. Żadna pasta i wosk tu nie pomoże. Ok, to jaką przyjąć strategię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2020 Oddać do kogoś kto zajmuje się profesjonalnie renowacją obuwia... Albo przyciąć ostrożnie skalpelem i przesmarować renovating cream. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 17 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2020 Drobne plamy na bucie, nie mam zielonego pojęcia od czego mogły powstać (na szczęście tylko tyle z uszkodzeń). Polerowanie tego miejsca suchą ścierką trochę pomaga ale nadal widać delikatne odbarwienia. Czym to wyczyścić? Posiadam krem, renomat i renowator. Zdjęcie w załączniku, dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 17 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2020 Spróbuj przetrzeć Renomatem a potem nałóż krem.Powinno być dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 17 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2020 Ja bym się takimi plamami w ogóle nie przejmował. Moim zdaniem nie wygląda to źle na zbliżeniu, a z większej odległości pewnie ledwo rzucają się w oczy. No chyba, że to nie daje Ci spać i w spokoju patrzeć w dół. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 22 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2020 Czy trudne byłoby ukrycie poniższej wady? Czy jest to jednak rozcięcie, które ciężko zatuszować? Buty są nowe, nieużywane w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 22 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2020 Nie wyglada na głębokie rozcięcie, raczej na obtarcie szlifierką przy wykańczaniu rantu. W ogóle bym się tym nie przejmował i nawet tego nie maskował. Ani but tu nie pracuje, ani tego nie będzie widać, bo to wewnętrzna strona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdk Napisano 23 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2020 Pytanie do bardziej doświadczonych niż ja 😉 Chciałem przyciemnic o 1 odcień moje brązowe oxfordy G&B, użyłem Saphir renomat żeby zmyć wszystkie stare warstwy, pozniej poszedl saphir pommadier i wyszlo ładnie. Buty poleżały jeden dzień i chciałem pobawić się z lustrem na nosku, mam saphir wosk średni brąz. Używając go mam wrażenie, że ściera on trochę pommadier i nosek znowu robi sie jaśniejszy, co robię źle? za mocno przyciskam czy pommadier musi wyschnąć kilka dni? czy wosk też mam wcierać czy tylko delikatnie nałożyć i polerować? nie używam wody na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 23 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2020 @pdk teraz to musisz kupić farbę w odpowiednim kolorze i je pomalować przed położeniem kremu 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 29 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2020 Czy warto zainwestować w szczotkę do każdego posiadanego koloru obuwia (bądź z grubsza, do butów ciemnych i jasnych)? Macie jakieś spostrzeżenia? Pytam gdyż do ciemnobrązowych i czarnych butow wystarczyła mi jedna szczotka jednak po nakremowaniu nowych jasnobrązowych butów zauważyłem jasny "nalot" na włosiu. Czy Wy stosujecie różne szczotki do różnych kolorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 29 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2020 Nie, ale kremy i pasty nakładam szmatką. Szczotką tylko poleruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 29 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2020 Ja mam jedną do czarnych i drugą do nie czarnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 29 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2020 Kremy i pasty nakładam szmatką lub palcem, do polerowania kremu mam jedną szczotkę do ciemnych i jedną do jasnych, pastę poleruję szmatką. Jest jakiś sens w polerowaniu pasty szczotką zamiast szmatką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 29 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2020 A ja mam inną do poszczególnych kolorów. Szmatką też nakładałem, ale teraz rękawiczki reglamentowane, więc robię to rzadko. Ponadto szczotką lepiej da się dojść do zakamarków, typu połączenie podeszwy i cholewki.Poleruję raczej szmatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 29 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2020 28 minut temu, michasacuer napisał: Czy warto zainwestować w szczotkę do każdego posiadanego koloru obuwia (bądź z grubsza, do butów ciemnych i jasnych)? Macie jakieś spostrzeżenia? Pytam gdyż do ciemnobrązowych i czarnych butow wystarczyła mi jedna szczotka jednak po nakremowaniu nowych jasnobrązowych butów zauważyłem jasny "nalot" na włosiu. Czy Wy stosujecie różne szczotki do różnych kolorów? Mam 3 szczotki (do brązów, czerni i osobno do cordovanu, ale w tym ostatnim przypadku, to nie kwestia koloru, tylko rodzaju/braku kosmetyków). Jeżeli nalot jest tylko na włosiu/szczotce, to nie przejmowałbym się zbytnio. Natomiast muszę zrobić zastrzeżenie, że u mnie wszystkie brązowe buty są raczej ciemne, choć z widocznymi gołym okiem różnicami w jego stopniowalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 29 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2020 3 godziny temu, Servetch napisał: Nie, ale kremy i pasty nakładam szmatką. Szczotką tylko poleruję. Znaczy ja też nakładam szmatką Najpierw krem aplikuję szmatką, odczekuję chwilę az ten się wchłonie i szczotkuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 29 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2020 Ja też to miałem na myśli. Nakładanie szmatką, polerowanie szczotką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 20 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2020 Panowie, moim monkom Van Gils zdążył się nieszczęśliwy wypadek, jakieś rady, jak zaradzić szkodom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 20 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2020 Może szpachla https://blog.multirenowacja.pl/usunac-glebokie-rysy-skorze/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 21 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2020 Z opisu wynika, że najpierw musiałbym zedrzeć cały nosek buta do poziomu zarysowania. Nie mam tyle zaufania do jakości tej skóry:p Muszę poszukać czegoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 21 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2020 To zapytaj w sklepie multirenowacja.pl czy coś doradzą. Lub może @Wielki Shoe coś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 21 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2020 19 godzin temu, Manolete napisał: Panowie, moim monkom Van Gils zdążył się nieszczęśliwy wypadek, jakieś rady, jak zaradzić szkodom? Uszkodzenie konkretne i to w eksponowanym miejscu, do materiału sam nie masz zaufania, doświadczenia brak. Do tego nawet jak zalepisz to raczej osiągniesz gładką powierzchnię. Ewentualne odtworzenie tekstury to robota dla profesjonalistów. Podsumowując, będzie bardzo trudno poradzić z tym sobie we własnym zakresie. Jeżeli już coś walczyć, to np. za pomocą tej szpachli do skór. Natomiast ja od swojej strony w takich sprawach odsyłam zawsze do @Wielki Shoe 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszG Napisano 15 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2020 Hej, Mam nadzieję, że to odpowiedni wątek na taką sprawę. Na zakupionych butach zauważyłem wadę. Czy moglibyście mi coś poradzić? Czy można coś z tym zrobić? Czy też muszę je odesłać? Buty Gordon & Bros zakupione na Zalando Lounge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 Odesłać, buty wykonano ze skóry z uszkodzonym licem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi