Aver Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Jak już jesteśmy przy L'Arpeggiata: 1 Cytuj
Skalpel Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Henryk Mikołaj Górecki, jeden z najwybitniejszych i najsłynniejszych śląskich kompozytorów. Uwielbiam, "katuję" się nim dziś od rana.... 2 Cytuj
Koriolan Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Gorąco polecam Si Dolce e'l Tormento w wykonaniu Rolando Villazon, z płyty Combattimento, Christiny Pluhar. To jest dopiero energia. Dobrze powiedziane - energia! Mi jednak najbardziej odpowiada delikatne wykonanie Marco Beasley'a. Cytuj
NieMy Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Wpadła mi w ucho i nie chce wyjść www.youtube.com/watch?v=u9Dg-g7t2l4 Cytuj
metius Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2016 Czy na Forum są jacyś fani Ska? Reszta płyty: https://www.youtube.com/playlist?list=PLwTsihu-EGpBBLKR4Tkalp9AndzH7yYp3 Cytuj
Dar Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2016 Trochę elektroniki. Bardzo fajny kawałek wstawiłeś. Nie pamiętam, czy wrzucałem, ale jakiś czas temu zasłuchałem się w tym: Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2016 Od kilku dni słucham w kółko tylko dwóch płyt - nagrań Marty Argerich z serii Steinway Legends i jakoś nie mogę się od nich uwolnić... Wielka panistka, zdecydowanie moja ulubiona. Cytuj
kronenberg Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2016 Salon Niezależnych - Telewizja Świetne. Miałem to na kasecie w latach 90-tych. Szczególnie zapamiętałem kwestię: "znawcy od nawozów i od świata". Świetnie określa elity z awansu w PRL i III RP. Potem Kleyff z Orkiestrą na Zdrowie też dawał radę (świetne koncerty). U mnie nieco inne klimaty. Sława! Cytuj
Szary Człowiek Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2016 Hyperborea - Sulla Strada, włoska muzyka tożsamościowa. Cytuj
kronenberg Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2016 Moje ulubione wykonanie (wiadomo, "Wszystkie poranki świata"). W sieci masa różnych interpretacji, jakże różnych (także tych wykonywanych przez Savall'a) Cytuj
eth Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2016 dzisiaj tak - zaczerpnięte z serialu Mr. Robot Cytuj
metius Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 The White Stripes - Death Letter w najlepszym wykonaniu 1 Cytuj
spiryt Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 podziemne wyjce w trzeciej "części suity" Cytuj
MarcinJarosz Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2016 W trakcje sesji Hans Zimmer działa najlepiej Cytuj
Whitesnake Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2016 Jak cos robić w życiu to tylko z rozmachem i dobrze 3 Cytuj
Midlife-Crisis Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2016 7 godzin temu, Dar napisał: Dziękuję za przypomnienie tego świetnego duetu. Był dla mnie oprócz Krystiana Zimermana motywacją, gdy stawiałem pierwsze pianistyczne kroki w szkole muzycznej. Muzyka i całość pozornie trywialna, jednak znając historię należy zauważyć, że widać tylko jednego pianistę. Przypuszczam, że teledysk został wyprodukowany po tragicznej śmierci Wacka w 1986 roku w głupim i trywialnym wypadku samochodowym. 1 Cytuj
Tanatos70 Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2016 Hmmmm.... made in Poland. Niedawno w Czeladzi występował : Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi