Owczar Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 Dzięki za podpowiedź tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kranf Niest Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 Już od prawie 2 miesięcy szukam materiału w cenie do 150zl za metr i niestety nie jest łatwo znaleźć szarą kratkę. W Bytomiu mi mówiono że uszycie kamizelki to 400-450zl. Nie wiem skąd kolega ma taką dużą wycenę. Dość szeroki wybór mają na tej stronie, przewinęła się ona w temacie "Tańsze materiały do *biednego* bespoke" https://www.yorkshirefabric.com/collections/suiting Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 26 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2016 Dość szeroki wybór mają na tej stronie, przewinęła się ona w temacie "Tańsze materiały do *biednego* bespoke" https://www.yorkshirefabric.com/collections/suiting Dzięki, już sobie poradziłem. Tkanina jaka mi się bardzo podobała okazała się być dostępna w Bytomiu w linii na zamówienie. To tylko kamizelka więc zaryzykowałem. Ponadto we Wrocławiu okazuje się być duża pustka krawców szyjących na miarę. Poza kilkoma, którzy mają długi okres realizacji ze względu na ilość zamówień nie ma nikogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markus Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Szanowni Państwo, Proszę o poradę. Który zestaw pasuję najbardziej na mój ślub : 1.) 2.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Na moje oba są poprawne, ale czerwony krawat ładniejszy, w końcu czerwień żywsza, radośniejsza, a chyba na ślub jest jednak radosny. Tym niemniej wiem, że równie wielu, jeśli nie więcej jest purystów, którzy podkreślą powagę i formalność okazji, więc sam musisz zdecydować (chociaż ja tak szepnę, że skoro i tak to nie żakiet ani Stresemann, ba, nawet widzę biletówkę, to i krawat może być żywszy). A, no i goździk głębiej w butonierce, ma wystawać to, co ładne, a nie z całą zieleniną. Trzeba trochę się postarać, ale powinno się dać - albo butonierka jest sklepowo, ledwo co rozcięta, ale to można łatwo naprawić samymi nożyczkami do paznokci, a przynajmniej mi się udało w moim garniturze rozciąć do całej długości, która jest obszyta, bez zniszczenia tegoż obszycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Z tych dwóch opcji zdecydowanie wybrałbym nr 2, jednak popracowałbym trochę nad techniką wiązania muchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Lepszy jest zestaw numer 2, ale zmień muszkę na jakąś jednolitą (np. bordową) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markus Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 dziękuję bardzo za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svaigas Napisano 16 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2016 Witajcie, Chciałbym się pochwalić moim zestawem ślubnym, który spisał się wzorowo! A wszytko dzięki forum, na które trafiłem i dokształciłem się w kwestii ubioru. Z racji tego że budżet był ograniczony w moim zestawie pojawił się garnitur RTW od Vistulii (kupiony na promocji dwa za jeden) więc budżetowo baaaaaaardzo fajnie Do tego kamizelka uszyta u krawcowej - również jestem bardzo zadowolony.Na chwilę obecną posiadam tylko takie zdjęcie, które nadaje się do publikacji (z czasem pojawi się na pewno więcej) P.S. Tak wiem - jestem mistrzem Painta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 16 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2016 Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 16 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2016 A do czego w tym zestawie służy mikrofon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svaigas Napisano 16 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2016 @Machiavelli dzięki! @sko to tzw. bajer - że niby mam kontakt z bazą A tak na poważnie niestety musiałem to posiadać, gdyż obsada która filmowała ślub/wesele podchodzi do tematu bardzo profesjonalnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 16 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2016 do filmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 16 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2016 Ładna suknia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kros Napisano 16 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2016 Bardzo ładna suknia i do tego nieczęsto spotykane w tego rodzaju stroju seksowne rozcięcie. Gratuluję i życzę pomyślności i cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanza Napisano 18 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 Może moje obserwacje bedą pomocne. W przeciągu ostatni 6 miesięcy brałem udział w 7 weselach. Jedno było w stylu znanym z amerykańskich filmów, drugie polsko – francuskie z przewagą gości z Francji, inne – w tradycjnym, polskim stylu. Spośród wszystkich gości zauważyłem tylko jedną osobę ubraną w podobym zestawie koordynowanym. Większość gości nie zauważy różnicy w tkaninie, kroju, jakości garnituru, ale na pewno rozróżnią garnitur od „nie garnituru”. Jeśli charakter wesela nie będzie bardzo swobodny, to możesz się wyrózniach w zestawie koordynowanym. Jak rozumiem aktualna oferta garniturów na wyprzedażach odpada, ale może masz możlwiość dobrania eleganckich spodni, w podobym kolorze, pasujących do marynarki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 18 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 56 minut temu, Krzysztof G napisał: Kremowe/beżowe chino z granatową marynarką i czarne oxfordy. Do beżowych spodni nie pasują czarne buty. Jeśli naprawdę nie masz możliwości kupienia garnituru to załóż zestaw koordynowany, ale z szarymi spodniami. Cytuj może masz możlwiość dobrania eleganckich spodni, w podobym kolorze, pasujących do marynarki? To się nie uda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 18 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 18 minut temu, Krzysztof G napisał: Wiem,że nie pasują i nie posiadam szarych spodni.Jestem w patowej sytuacji.Chyba,że udało by mi się uciułać na spodnie z sieciówki co jest już możliwe. W takim wypadku to kupienie spodni to chyba najlepsza opcja . Możesz się rozejrzeć w Bytomiu, ostatnio zauważyłem tam całkiem ładne spodnie, sporo modeli po ~100zł. Najlepiej byłoby znaleźć coś w dość ciemnej szarości i z materiału o połysku/splocie/gramaturze podobnej co Twoja marynarka. Edit: W TKMaxxach przy marynarkach często wiszą spodnie garniturowe. Z tego co zaobserwowałem, często są przeceniane i potrafią kosztować i po 20zł. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 18 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 4 godziny temu, Krzysztof G napisał: Wiem,że nie pasują i nie posiadam szarych spodni.Jestem w patowej sytuacji.Chyba,że udało by mi się uciułać na spodnie z sieciówki co jest już możliwe. Ta granatowa marynarka jest wełniana/bawełniana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 18 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 5 godzin temu, Krzysztof G napisał: Wiem,że nie pasują i nie posiadam szarych spodni.Jestem w patowej sytuacji.Chyba,że udało by mi się uciułać na spodnie z sieciówki co jest już możliwe. Jeżeli nie możesz sobie pozwolić na kupno garnituru, to nie możesz i idź w tym co masz Przecież nie będziesz brać na ubrania kredytu. Ale równocześnie nie oczekuj od nas potwierdzenia, że nieodpowiedni na wesele strój jest odpowiedni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 W takiej podbramkowej sytuacji faktycznie spróbowałbym dobrać ciemnoszare spodnie, jak sugeruje @VonOrlock. Taki zestaw (granatowa marynarka - ciemnoszare spodnie) nie jest tak efektowny jak ze spodniami białymi/beżowymi/jasnoszarymi, ale na pewno bardziej odpowiedni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 20 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2016 Hej, czy na ślubie będąc wyłącznie gościem i nie pełniąc żadnej funkcji typu świadek błędem będzie założenie do garanatowego garnituru kontrastowej szarej kamizelki? (overdressed) Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2016 @Tadam Nie. To raczej smaczek i niewielu zauważy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukola Napisano 14 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2016 http://vistula.pl/krawaty/krawat,id-71717 http://vistula.pl/krawaty/krawat,id-74392 http://vistula.pl/krawaty/krawat,id-74527 Któryś z powyższych nada się dla świadka? (ciemno granatowy garnitur, czarne oxfordy) Jeśli tak, to która opcja najlepsza? Niestety, budżet ograniczony do 100 zł. (Mile widziane inne propozycje) edit. jeszcze coś takiego: http://www.wolczanka.pl/krawaty-wolczanka/krawat-wolczanka,id-72939 http://www.wolczanka.pl/krawaty-wolczanka/krawat-wolczanka,id-71059 http://www.wolczanka.pl/krawaty-wolczanka/krawat-wolczanka,id-71026 http://www.wolczanka.pl/krawaty-wolczanka/krawat-wolczanka,id-73012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 15 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2016 Krawaty z Vistuli, które zaprezentowałeś, bym sobie darował. Zobacz na stronie: http://republicofties.com/pl/c/Krawaty-jedwabne/13 ceny w Twoim budżecie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi