50groszy Napisano 19 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2020 18 minut temu, Grafa napisał: @50groszy, zamówiłem w środę buty, o które pytasz w rozmiarze 41,5 i czekam na wysyłkę. Jeśli ustalisz z nimi, aby podłączyli Twoje zamówienie do mojego, możemy podzielić się kosztami. Na mejle nie odpowiadają, więc musiałbyś zadzwonić. Zapłać kartą walutową, ponieważ euro przy płatności kartą złotówkową wyceniają na 4,7 zł. a jakie są twoje wymiary stopy ? Nosisz np yanko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 19 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2020 @50groszy, na kopycie F w tej parze, którą akurat dzisiaj mogę zmierzyć wkładka ma jakieś 282 mm długości, liczone od samego czubka buta. Natomiast długość mojej dłuższej stopy, to nie całe 270 mm. @Grafa, do mnie odpisują na wszystkie mailem i to nawet dość szybko, ale nie jestem pewien, czy to dobrze, bo piszą straszne głupoty 😉 Ich support odkąd pamiętam, podpowiadał mi zawsze niewłaściwe rozmiary butów, dlatego zawsze wolałem w tej kwestii polegać na doświadczonych użytkownikach tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 22 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2020 Poniżej moje kolejne zamówienie od Madziarów, których buty bardzo sobie chwalę, stawiam na równi z AS czy C&J i uważam, że warte są swojej ceny regularnej - to oczywiście moja subiektywna opinia, która zapewne bierze się głównie z faktu, że kopyto F (a teraz także okazało się, że również kopyto P) bardzo mi odpowiada wizualnie, a jednocześnie jest wspaniale komfortowe. Biorąc powyższe pod uwagę, tym bardziej ucieszyło mnie, że ostatecznie mój nowy nabytek kosztował niecałe 50% ceny regularnej i to wliczając koszt przesyłki😉 Sama przesyłka również na ogromny plus - paczka zgłoszona do odbioru 20 lipca o godzinie 5 rano, pojawiła się u mnie na biurku już dzień później o godzinie 13 - takie cuda do tej pory tylko z dostawami od Herringa. Biorąc pod uwagę, że Węgrzy akurat w tym względzie nigdy nie grzeszyli nadmierną sprawnością, bardzo duże zaskoczenie. Nie było natomiast zaskoczenia, o czym wspominałem w postach wcześniej, jeżeli chodzi o ich support - tradycyjnie polecali buty w nieodpowiednim rozmiarze, z tym, że tym razem zamiast o półtora rozmiaru za dużych (jak miało to miejsce w przypadku naszego pierwszego forumowego GMTO), polecili mi o rozmiar za małe. Na szczęście, także tradycyjnie, zignorowałem ich zupełnie kierując się radami niezastąpionego Kolegi @Tanatos70, który po raz kolejny udowodnił, że o butach Vassa wie więcej, niż ich producent. Tym razem na butach podpisany jest nie Attila a Albi. Buty na kopycie P kupiłem o pół rozmiaru większe niż te, które mam na kopycie F. PS. Dorzucili w cenie również prawidła... 4 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baw Napisano 22 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2020 Wywalczyłeś jakiś rabat bezpośrednio u Vassa? W Ascot faktycznie bardzo chętnie negocjowali, z Vassem nie próbowałem, zniechęcony opiniami w tym wątku co do utrudnionego kontaktu z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 22 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2020 8 minut temu, baw napisał: W Ascot faktycznie bardzo chętnie negocjowali Mają z czego schodzić przy takich narzutach, a widziałem już kilka informacji, że oferują serwis do bramy - a potem się nie znamy. Nie wiem czy warto. W tej chwili masz wyprzedaż na stronie Vassa, obniżki gdzieś tak od 10 do 50%, oczywiście te ostatnie na nieliczne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mds Napisano 22 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2020 @musa19 zdradzisz w jaki sposób uzyskałeś < 50% ceny regularnej z przesyłką - czyżby dodatkowe zniżki? Przyznam że ten model mnie kusi, z tego co widzę cena regularna to 560 euro, cena wyprzedażowa to 280 euro (wg info to cena excl. VAT czyli trzeba go doliczyć) + 30 euro przesyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 22 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2020 @mds, w koszyku vatu nie doliczają, czyli płacisz 310 euro. Tak przynajmniej było z moim zamówieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 23 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2020 @baw, @mds umożliwiono mi zakup tych butów (nie Vass) z niższym niż 27% węgierskim VATem, ale nawet gdybym miał zapłacić za nie 310 euro, to bym się nie wahał😊 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 24 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2020 https://vass-shoes.com/shop/budapest-p2-3/?attribute_pa_meret=415 antique cognac calf- jakiego koloru pasty saphir używacie? Ktoś ewentualnie kombinował z koniak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 24 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2020 Na wysyłkę czekałem ponad tydzień i dopiero po moim telefonie buty zostały wysłane (na mejla odpowiedzieli dopiero po rozmowie telefonicznej). Kopyto P2, antyczny koniak, czyli brąz. Buty są przepiękne, chociaż Bandi (sygnowanie na butach) do ażurowania medalionu prawego buta niezbyt się przyłożył (szczytowy wzór). Kula pięty to majstersztyk. To moje drugie Vassy na tym kopycie, obok trzewików GMTO. P2 jest bardzo wygodne, obszerne, chociaż na stopach tego nie widać. Mam trochę luzu w pięcie (w trzewikach tego nie odczuwałem), ale być może to za sprawą bardzo cienkiej skarpety, w której przymierzałem buty. 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baw Napisano 24 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2020 O takich samych rozmawiam z nimi na mailach. Zaskakująco bardzo szybko odpisali trzy razy, podałem dane i cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 24 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2020 3 godziny temu, 50groszy napisał: https://vass-shoes.com/shop/budapest-p2-3/?attribute_pa_meret=415 antique cognac calf- jakiego koloru pasty saphir używacie? Ktoś ewentualnie kombinował z koniak? średni brąz, koniak będzie zbyt jasny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 24 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2020 1 godzinę temu, Grafa napisał: Na wysyłkę czekałem ponad tydzień i dopiero po moim telefonie buty zostały wysłane (na mejla odpowiedzieli dopiero po rozmowie telefonicznej). Kopyto P2, antyczny koniak, czyli brąz. Buty są przepiękne, chociaż Bandi (sygnowanie na butach) do ażurowania medalionu prawego buta niezbyt się przyłożył (szczytowy wzór). Kula pięty to majstersztyk. To moje drugie Vassy na tym kopycie, obok trzewików GMTO. P2 jest bardzo wygodne, obszerne, chociaż na stopach tego nie widać. Mam trochę luzu w pięcie (w trzewikach tego nie odczuwałem), ale być może to za sprawą bardzo cienkiej skarpety, w której przymierzałem buty. Gwizdnąłeś mi 41,5 ? Bo w pierwszej kolejności miałem taki rozmiar zamówić xd przyszły 42 i w sumie będą ok zwłaszcza że nie lubię zbytnio dopasowanych. Za jakiś czas pomierzę całego buta pyknę fotki by koledzy mieli przegląd pełny Kopyta P przy długość mojej stopy która się zmienia zależy jak mierzę heh . Ja problemu z wysyłką nie miałem szybko przyszły 19 LIPCA zamawiałem przyszły dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 2 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2020 Panowie zamówiłem właśnie https://vass-shoes.com/shop/norweger-p-4/ Jeśli bym się nie zdecydował to wystawie je tutaj(zgodnie z regulaminem) do szybkiej sprzedaży rozmiar 42 .Na razie w ramach info. Bo nie wykluczone że zostaną u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baw Napisano 2 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2020 Odnośnie informacji o odesłaniu ludzi do domu i przygotowaniu na najgorsze. W poniedziałek rano opłaciłem zamówienie, wciąż czekam na wysyłkę. W środę podpytałem czy buty już są wysłane, dostałem informację, że najmocniej mnie przepraszają, ale mają tyle wysyłek, że maja opóźnienie w realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 2 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2020 Patrząc na id zamówienia pierwszego 19 lipca a dzisiaj to przybyło 881 zamówień hmm robi wrażenie. Zaczynam żałować że szewcem nie zostałem Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 3 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2020 Koledzy, serdeczna prośba o poradę w związku z wyprzedażą : 915 Yanko, Olfe i Hiro Meermin, 109 AS, 2187/R CS - 43,5 Vass - U - 44? P - ? Generalnie mam szczupłą stopę z dość niskim podbiciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 3 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2020 Nie doradzę Ci w rozmiarach i obsługa Vass pewnie też nie, ale Vassy to buty ładniejsze, dwie półki wyżej od Yanko/Meerminów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 3 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2020 9 minut temu, Stormont napisał: Nie doradzę Ci w rozmiarach i obsługa Vass pewnie też nie, ale Vassy to buty ładniejsze, dwie półki wyżej od Yanko/Meerminów. Dokładnie tak jest (może z wyjątkiem Linea Maestro Meermina), dlatego właśnie szukam wskazówek na forum. Z lektury wątku wynika, że obsługa Vass nie jest szczególnie pomocna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 3 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2020 Nie doradzę Ci w rozmiarach i obsługa Vass pewnie też nie, ale Vassy to buty ładniejsze, dwie półki wyżej od Yanko/Meerminów.Nie zgodziłbym się jeśli chodzi o 915 .Moim zdaniem kopyto ładniejsze niż f w vass zwłaszcza Monki Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 3 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2020 1 godzinę temu, Hush napisał: Koledzy, serdeczna prośba o poradę w związku z wyprzedażą : 915 Yanko, Olfe i Hiro Meermin, 109 AS, 2187/R CS - 43,5 Vass - U - 44? P - ? Generalnie mam szczupłą stopę z dość niskim podbiciem. U mnie jest U w tym samym rozmiarze co Olfe, Hiro i 109 AS (czyli pół rozmiaru więcej niż C&J/Carmina/Loake itp.). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 3 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2020 U mnie U jest w rozmiarze 41,5 (podobnie jak AS 109), a Yanko 915 w rozmiarze 7UK/41. Generalnie dla mnie kopyto U jest problematyczne, zbyt wąskie w palcach, natomiast F jest super wygodne i trzeba brać w swoim standardowym rozmiarze. Buty na U w 41,5 musiałem i tak rozbijać, a nie są zbyt wygodne. Trzeba mieć chyba trochę szczęścia, żeby trafić z dopasowaniem U do swojej stopy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 3 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2020 Yanko 915: 8 Carmina Forest: 8 Vass U: 8 (uwaga - wąskie w palcach)! Meermin Hiro: 8 Vass F (wyłącznie na podstawie przymiarki, nie mam tego kopyta w domu) : 7.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 3 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2020 Czyli U moze byc jeszcze węższe w palcach niz 109? Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 3 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2020 22 minuty temu, Hush napisał: Czyli U moze byc jeszcze węższe w palcach niz 109? Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Z mojego doświadczenia, tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi