Skocz do zawartości

Pytania do administratora

macaroni

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Krzysiek_W napisał:

Dlaczego xkoziol ma bana?

Pewnie dlatego ,że nadmiar władzy deprawuje ludzi. Moderator, który nie jest nawet członkiem założycielem stowarzyszenia ,usuwa z forum jednego z założycieli. Historia lubi się  powtarzać - to samo zrobił Stalin z Trockim.

• Like 3

..akurat to czy moderator jest członkiem założycielem czy jest na forum od miesiąca, nie ma żadnego znaczenia bo funkcja ta nie jest związana z zasługami czy też stażem, a bycie członkiem założycielem (z całym szacunkiem dla kolegi Michała xkozioł) - wystarczyło wyrazić chęć przybycia na spotkanie założycielskie, ogłoszone na forum.

Cześć.

Użytkownik xkozioł dostał bana za wielokrotne łamanie regulaminu, niestosowanie się do poleceń moderacji, przeklinanie oraz ogólnie pojęty trolling. W moim odczuciu ban jak najbardziej właściwy, gdyż od razu opadła temperatura w kilku zapalnych tematach, bez podjudzania ze strony xkozła.

Bycie (nota bene dawno temu, i z tego co wiem xkozioł pojawił się tylko na jednym zebraniu BwB) członkiem Stowarzyszenia nie ma tu żadnego znaczenia, regulamin przecież nie jest inny dla członków BwB, a dla pozostałych forumowiczy.

Chciałbym ponadto zauważyć, że Trocki został zarąbany toporkiem na rozkaz Stalina, na forum nie używamy tak drastycznych metod, więc porównanie jest wysoce niestosowne ;).

• Like 1

Cześć.
Trocki został zarąbany toporkiem na rozkaz Stalina, na forum nie używamy tak drastycznych metod, więc porównanie jest wysoce niestosowne ;).

Czekanem do wspinaczki z tego, co słyszałem:)
Nie przypominam sobie przekleństw i trollingu ze strony Xkozla, po prostu kpiny z rzeczy, które same o kpinę i nic innego się proszą.
Pozostaję z uszanowaniem oczywiście

56 minut temu, pablocito napisał:

Czekanem do wspinaczki z tego, co słyszałem:)
Nie przypominam sobie przekleństw i trollingu ze strony Xkozla, po prostu kpiny z rzeczy, które same o kpinę i nic innego się proszą.
Pozostaję z uszanowaniem oczywiście

Staramy się na bieżąco moderować i usuwać wpisy naruszające regulamin, wiec naturalne jest, ze wy jako Forumowicze nie widzicie wielu wybryków co poniektórych.. 

11 godzin temu, mayor napisał:

Ostatnio z działu "Jak się ubierają GPC" znikają wpisy dotyczące wybranych postaci z amerykańskiej sceny politycznej.Prawdopodobnie pani Mosbacher nie tylko ustala listę leków refundowanych przez NFZ, ale decyduje także jakie treści mogą pojawiać się na tym forum

Tak, odsyłam do regulaminu forum:

II. Ogólne zasady funkcjonowania i korzystania z forum

1. Tematyką forum jest klasyczna elegancja. Zawartość forum jest podzielona na działy tematyczne. Dyskusje obejmujące inną tematykę dopuszczalne są wyłącznie w dziale „Sala klubowa”. W razie wątpliwości co do zakresu tematyki forum decyduje stanowisko Moderatora lub Administratora. Forum prowadzone jest w języku polskim.
2. Niedopuszczalne jest prowadzenie na forum dyskusji o charakterze politycznym oraz propagowanie treści politycznych, w tym promowanie jakiejkolwiek opcji politycznej, we wszelkich formach, w szczególności poprzez wypowiedzi na forum oraz treści i linki zamieszczane w sygnaturze lub profilu użytkownika forum. W razie wątpliwości o tym, czy niniejszy punkt regulaminu został naruszony, rozstrzyga Moderator lub Administrator.

9 godzin temu, mayor napisał:

Pewnie dlatego ,że nadmiar władzy deprawuje ludzi. Moderator, który nie jest nawet członkiem założycielem stowarzyszenia ,usuwa z forum jednego z założycieli. Historia lubi się  powtarzać - to samo zrobił Stalin z Trockim.

Nie rozumiem, co to ma do rzeczy, kto jest członkiem założycielem, a kto nim nie jest?

Tak na marginesie - członkiem-założycielem nie zostałem przez przypadek, otóż jeden z kolegów podał mi... błędną godzinę rozpoczęcia spotkania założycielskiego  i na nie nie dotarłem. Natomiast na forum jestem od 2010 roku. Pamiętam czasy, kiedy forum należało do Macaroniego, który potem przekazał je w ręce ówczesnego administratora, który z kolei, nie od razu, przekazał je nowo tworzącemu się Stowarzyszeniu BwB.

Co do ponawiających się zaczepek, że mi odbija od nadmiaru władzy, ustosunkuję się raz: mam ciekawą pracę, kilka hobby nie związanych z ciuchami, władza na forum nie jest mi do niczego potrzebna. Liczę na to, że pojawią się nowi moderatorzy, a ja będę mógł odpocząć.

Regulamin forum: "Niedopuszczalne jest prowadzenie na forum dyskusji o charakterze politycznym"

Czy to sformułowanie jest niejasne, trudne do zrozumienia? Nie dyskutujemy na forum o polityce. Krytykę polityków-złodziei proszę uskuteczniać na innych forach.

• Like 1

3 minuty temu, mosze napisał:

Regulamin forum: "Niedopuszczalne jest prowadzenie na forum dyskusji o charakterze politycznym"

Czy to sformułowanie jest niejasne, trudne do zrozumienia? Nie dyskutujemy na forum o polityce. Krytykę polityków-złodziei proszę uskuteczniać na innych forach.

Proszę o usunięcie wątku ,,dysputy ekonomiczne", bo to jedna wielka polityka. Nie, to że koledzy są beneficjentami neoliberalnej ekonomii nie sprawia, że jest ona niepolityczna

Cześć.
Użytkownik xkozioł dostał bana za wielokrotne łamanie regulaminu, niestosowanie się do poleceń moderacji, przeklinanie oraz ogólnie pojęty trolling. W moim odczuciu ban jak najbardziej właściwy, gdyż od razu opadła temperatura w kilku zapalnych tematach, bez podjudzania ze strony xkozła.
Bycie (nota bene dawno temu, i z tego co wiem xkozioł pojawił się tylko na jednym zebraniu BwB) członkiem Stowarzyszenia nie ma tu żadnego znaczenia, regulamin przecież nie jest inny dla członków BwB, a dla pozostałych forumowiczy.
Chciałbym ponadto zauważyć, że Trocki został zarąbany toporkiem na rozkaz Stalina, na forum nie używamy tak drastycznych metod, więc porównanie jest wysoce niestosowne ;).
Do kiedy kolega Michał ma bana?

10 godzin temu, eye_lip napisał:
20 godzin temu, Velahrn napisał:
Cześć.

Do kiedy kolega Michał ma bana?

Założyłbym się że dostałem powiadomienie mailowe z informacją o dożywotnim banie, ale już tego posta nie ma.

• Like 2

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
3 godziny temu, dblmonk napisał:

Witam, mam problem z logowaniem się do konta. Jedyna możliwość to reset hasła. Po ustawieniu nowego hasła ponownie nie mogę się zalogować. Pomaga tylko kolejny reset do momentu wylogowania się. Proszę o info na temat prawdopodobnej przyczny.

Zgłaszam podobny problem.

P.S. Nie wiem czy ma to znaczenie, ale jestem ciągle zalogowany na przeglądarce w telefonie, a problem z logowaniem występuje na komputerze.