Clovis Napisano 8 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2016 12 godzin temu, damiance napisał: Kilka lat temu zaintrygowała mnie Wazamba i był to jeden z lepszych zakupów - zaliczam go do zbioru ulubionych zapachów, niestety jadę już na rezerwie http://www.sabbathofsenses.com/2009/10/parfum-dempire-wazamba.html Interesująca recenzja tego zapachu. I od razu nasuwa się pytanie: czy również odczułeś skoncentrowanie do granic turpizmu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 8 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2016 To teraz ja może podam jeden z moich ulubionych: Floris no. 89. Na zdjęciu Ian Fleming, oczywiście. Używam tej wody od kilku miesięcy i podoba mi się coraz bardziej, kolońska, ale z głębszymi nutami drzewno-ciepłymi. Wydaje mi się uniwersalna i elegancka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 8 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2016 8 godzin temu, Clovis napisał: http://www.sabbathofsenses.com/2009/10/parfum-dempire-wazamba.html Interesująca recenzja tego zapachu. I od razu nasuwa się pytanie: czy również odczułeś skoncentrowanie do granic turpizmu? Gruba przesada, nie jest to bomba z lat 80' 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 Takie rzeczy tylko w sercu Krakowa. Skóra, róża, szafran, piękny brudny zapach - jak stary antykwariat pełen niespodzianek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tordal Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 Generalnie marka wygląda interesująco (sądząc po składach). Wąchałeś może inne kompozycje? Mnie najbardziej ciekawi A City on Fire - muszę się wybrać do Lului na testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 City on Fire? Hmm... Jeśli przypomina Fumidusa od Profumum Roma, to będzie ciekawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tordal Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 Na to właśnie liczę A tak na poważnie, to uwielbiam zapachy z jakimś pierwiastkiem dymu czy też spalenizny (Black Tourmaline od Durbano, Bois d'Ascese od Naomi Goodsir, Fumidus właśnie czy generalnie zapachy do BeauFort London z Vi et Armis na czele). A City on Fire ma podobnież akord spalonej zapałki, więc jestem ciekaw do jakiego stopnia siarka będzie dominować w tej mieszance Dla miłośników hardkoru polecam jedną z perełek Lului - Bass od Ephemery (zapach spalonego odkurzacza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 1 minutę temu, tordal napisał: Dla miłośników hardkoru polecam jedną z perełek Lului - Bass od Ephemery (zapach spalonego odkurzacza) Tutaj już mówię nie. Fumidus był jeszcze całkiem do przyjęcia, ale odkurzacz to już po moim trupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szafir Napisano 11 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2016 Amouage Interlude 100 EDP - w jakiej perfumerii polecacie kupić? Ja kojarzę Quality Missala lub iperfumy. W pierwszym przypadku cena jest dość zaporowa, za to w iperfumy.pl zastanawiam się nad oryginalnością. Dzięki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 11 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2016 Uważaj na najświeższą wersję Interlude, Wiele osób donosi, że po ostatniej reformulacji Amouage sporo straciły. Dotąd słyszałem skargi na Epic i właśnie Interlude Sam nie wąchałem porefolmulacyjnej wersji, ale opieram się na zdaniu osób, które miały okazję porównać sprzed i po. Dlatego, mimo że w iperfumy są Amuage w świetnych cenach, jednak polecam dołożyć i poszukać starszej wersji. Nie wiem co mają aktualnie w Quality - warto byłoby ich dopytać, Najbezpieczniej chyba będzie szukać wersji z korkiem na wcisk (chociaż te magnesowe na początku zdaje się, nie były tak złe jak najświeższe wypusty). Polecam popytać na forach perfumeryjnych, czy ktoś nie ma do odsprzedania starej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 11 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2016 Kupuję na iperfumy i jestem zadowolony (dla porównania próbki kupowałem w innej perfumerii, w chwili obecnej najlepiej chyba w quality). Czasami (promocje) dobre ceny są w empiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irys Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 Dnia 11.12.2016 o 11:01, szafir napisał: Amouage Interlude 100 EDP - w jakiej perfumerii polecacie kupić? Ja kojarzę Quality Missala lub iperfumy. W pierwszym przypadku cena jest dość zaporowa, za to w iperfumy.pl zastanawiam się nad oryginalnością. Dzięki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Jestem w posiadaniu kilku wersji od najstarszej (2012) do wersji z początku tego roku (wersja tester) Interlude wg mnie z calej kolekcji Amouage po reformulacji jest jednym z tych ktore najmniej dostało po zębach. W nowszej wersji oregano zostało wyciszone i słodkie żywice mają więcej do powiedzenia. Jest to mylone ze słabszą trwałością bo już nie "świdruje" ta przyprawa w nosie jak w starszej wersji ,ale żywice tak samo długo się utrzymują. Jest nadal bardzo dobry zapach. Epic, Memoir i Jubilat najbardziej dostały (ze wskazaniem na Memoir i Jubilat) i różnice są bardziej zauważalne. i-p. jak dotąd mnie nie zawiodły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Z nowszych zapachów polecam Narciso Rodriguez for Him Bleu Noir. Na prawdę świetnie rozwija się na skórze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Kupiłem tacie na urodziny Acqua di Parma Colonia i chyba kupię jeszcze jeden dla siebie:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McQueen Napisano 31 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2016 Panowie, czy oryginalna woda toaletowa Hugo Boss Bottled jest foliowana przez producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 31 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2016 Dnia 20.07.2016 o 15:30, Wuj napisał: 2) Bentley - taki słodkawy, ale nie duszny i klejący Dnia 21.07.2016 o 12:28, Dziaku napisał: Jeden z moich ulubionych. Dokładnie tak jak napisałeś, jest słodki, ale to bardzo przyjemna słodycz, wcale nie ciężka i nie narzucająca się. Polecam wersję Intense. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 1 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2017 Dnia 15.12.2016 o 13:41, Wincenty napisał: Kupiłem tacie na urodziny Acqua di Parma Colonia i chyba kupię jeszcze jeden dla siebie:) Ja właśnie używam Acqua di Parma Colonia i muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWojtylak Napisano 1 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2017 Ostatnio zakochałem się w "Obsession for men" od Calvina Kleina. Bardzo fajny, ziołowy aromat idealny na sezon zimowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 zapach zamszowych butów na kauczukowej podeszwie (Cuir Ottoman) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 Akurat idzie do mnie flaszka Ottomana. Bardzo kunsztownie ujęta skóra - uniwersalne i dość neutralne pachnidło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daddy cool Napisano 8 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2017 Dnia 1.01.2017 o 17:48, RadekM napisał: Ja właśnie używam Acqua di Parma Colonia i muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony. Zastanawiam się nad tym zapachem od dawien dawna a ściślej od ponad roku. Chodzą za mną wszystkie te dobre opinie i recenzje, ale jakoś nie miałem okazji do przetestowania organoleptycznie jego właściwości. Mógłbyś uchylić rąbka tajemnicy sukcesu wspomnianych perfum? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 8 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2017 Można je kupić za niespełna 200 zł, zatem śmiało. Albo nabyć próbkę i rozwiać wątpliwości http://www.iperfumy.pl/acqua-di-parma/colonia-woda-koloska-unisex/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 9 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2017 Dnia 7.01.2017 o 21:44, Machiavelli napisał: Akurat idzie do mnie flaszka Ottomana. Bardzo kunsztownie ujęta skóra - uniwersalne i dość neutralne pachnidło. z polskiej dystrybucji Missala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 6 godzin temu, damiance napisał: z polskiej dystrybucji Missala? Nie wiem, dam znać jak przyjdzie. Missala ma już w ofercie nowe Parfum d'Empire. Co prawda Ottoman jakiejś gwałtownej reformy nie przeszedł, ale mimo wszystko, zależało mi na zdobyciu starej wersji. Tym bardziej, że właśnie ją testowałem przed zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irys Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 Jak już jesteśmy przy Parfum d' Empire polecam z tej serii Bengala. Piękne ujęcie zapachu mokrego siana. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi