Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rozpoznawanie podstawowych nut? :D

Na początek to zaprezentują Wam pewnie rodziny zapachów, potem powiedzą, jakie składniki/nuty w nich dominują, powiedzą o klasycznej/niekl. budowie zapachu, coś o naturalnych vs. syntetycznych składnikach itd.

Tak z ciekawości - kto i gdzie miałby te warsztaty prowadzić?

Opublikowano

Kolega Stormont podejrzał plan niezaplanowanej jeszcze imprezy?! :D

miejsce możecie zaproponować - to odnośnie "gdzie"

natomiast "kto" - pozostanie na razie pytaniem bez podpowiedzi ...

pozdr

D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Być może już o tym pisaliście, jeśli tak, to przepraszam: czy znacie wody kolońskie poznańskiej firmy Synteza: Derby, Consul i Przemysławka? Warto spróbować, czy to raczej wyrzucone pieniądze (nawet przy cenach ok. 10 zł za flakon)?

Pomyliłeś wątek... "Przemysławka" to do "Alkohole dla dżentelmena" :) ... spróbować chyba można

hqdefault.jpg

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Być może w Paryżu nie będzie to dostrzegalne, ale w Polsce takie linie zapachowe bardziej kojarzą się z oddechem, niż kompozycją użytą na skórze. Ja bym nie zaryzykował mimo wszystko - mam czasem problem z wyjaśnieniem otoczeniu czemu używana przeze mnie z pasjami Acqua di Parma pachnie ... wodą kolońską. 

Opublikowano

Warto powąchać wszystkie te zapachy. Po Przemysławce i Konsulu można wyjść na ulicę. Derby to zapach starego capa, moczu, warto powąchać bo nic nie pachnie jak Derby. To bardzo skrajny zapach.

• Oceniam pozytywnie 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ej, wiecie co, podczas wizyty w Polsce postanowiłem spróbować polskich wód kolońskich. Za namową Taty wybrałem Brutala (choć on sam zawsze używał Old Spice'a) i bardzo mi się ten zapach podoba, a przy tym wyróżnia się bardzo na tle francuskich perfum. Ceny są tak śmieszne, że z przyjemnością skompletuję sobie cały zestaw (after shave, woda kolońska, woda toaletowa, krem do golenia, może tylko dezodorant odpuszczę). Za wcześnie na ferowanie wyroków, ale kto wie, czy Brutal nie wyprze z mojej łazienki Lalique'a (we Francji niedostępnego, tj. dostępne są tylko bardzo prestiżowe wyroby szklane, perfum we francuskich drogeriach nie ma) i Hermèsa... :D

Opublikowano

Też używam AS i EdC Brutala :P Krem do golenia próbuję znaleźć od jakiegoś czasu, ale jeszcze nie trafiłem na żadne sklep czy kiosk, w którym by był :)

Opublikowano

Jest na Allegro za 3,60.

To jest naprawdę fajny zapach, a do tego trwały. Oszczędności niestety są na opakowaniu, bo pudełko w transporcie się rozleciało, a korek jest tak słaby, że szkoda gadać. Gdyby ją przelać do jakiegoś ładnego flakonu i zadbać o marketing, byłby produkt eksportowy, mówię poważnie.

Opublikowano

Ej, wiecie co, podczas wizyty w Polsce postanowiłem spróbować polskich wód kolońskich. Za namową Taty wybrałem Brutala (choć on sam zawsze używał Old Spice'a) i bardzo mi się ten zapach podoba, a przy tym wyróżnia się bardzo na tle francuskich perfum. Ceny są tak śmieszne, że z przyjemnością skompletuję sobie cały zestaw (after shave, woda kolońska, woda toaletowa, krem do golenia, może tylko dezodorant odpuszczę). Za wcześnie na ferowanie wyroków, ale kto wie, czy Brutal nie wyprze z mojej łazienki Lalique'a (we Francji niedostępnego, tj. dostępne są tylko bardzo prestiżowe wyroby szklane, perfum we francuskich drogeriach nie ma) i Hermèsa... :D

użytkownicy perfuforum wystawiają bardzo dobre noty Brutalowi Classic. Ja tez go używam od kilku miesięcy. Przy jego cenie warto podjąć ryzyko testów. Mam jeszcze Warsa cedrowo-sandałowego, ale Brutal jest IMO ciekawszy.

Nabyłem niedawno Brutala "Grand", czeka na testowanie.

• Oceniam pozytywnie 1