Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kod dostałem ten sam.

Zapytałem na czacie, ale uzyskałem tylko informację, że kod jest ważny i jak u mnie nie działa, to mogę zamówić przez telefon. Napisałem że nie tylko ja mam problem z kodem i w związku z tym kwestia jest pewnie po ich stronie. Odpisali, że dadzą znać swojemu supportowi IT żeby to sprawdził.

Opublikowano

Ah, może i tu powtórzę o czym ptaszki w okolicy śpiewają: jeśli ktoś nie kręci nosem na Vistulę, to właśnie mają wyprzedaże po -70 % a czasem i do tego jeszcze po -10%/-30% po wpisaniu kodu dzięki czemu za garnitur z linii Lantier zamiast 2 tys. można zapłacić np. 700 PLN.  Promocja trwa do poniedziałku.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wpadłem dziś do Reserved w Factory Kraków i przechodząc koło koszul zauważyłem kątem oka że niektóre są jakieś "inne". Po bliższej inspekcji okazało się że są to resztki śp. Tallindera, w cenie 79-99 PLN. Zdaje się mieli tam też marynarki po Tallinderze.

Opublikowano

Duża wyprzedaż jest teraz w Ochniku.

Tę kurtkę kupiłem kilka miesięcy temu za 800 zł. (wiem, przepłaciłem). Regularna cena to 1600 zł., teraz jest za 500:

https://ochnik.com/kurtka-meska-kurms-0032-3366-w17.html

Zmodyfikowałem ją przez usunięcie kontrastowej wstawki w plisie przodu oraz nieznaczne skrócenie rękawów. Ta, jak i wiele innych, wykonana jest z delikatnej skóry owczej, przez co jest dość lekka. Ma bawełnianą podszewkę (Ochnik niestety wstawia czasami poliester).

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przeglądając Country Attire wpadłem na szalik który od jakiegoś czasu użytkuję. Jeśli komuś odpowiada wzornictwo to polecam - duży, bardzo miękki i przyjemny, merynos z angorą za jakieś 6 dych plus wysyłka, a za oknem tylko zimno i pada i zimno i pada :)

• Like 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

W tkmaxx m1 marki jest sporo butów Prime Shoes szytych goodyear-em . Klasyczne modele, w tym czarne cap toe, idealne na ślub czy okazje. Poza tym brogsy, plain toe, oksfordy i derby. Popularne rozmiary 42, 43. Cena 400.

• 6 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panie... wątek umiera. A tyle się przecież dzieje!

Ostatnio, przypadkiem, znalazłem się w salonie Royal Collection. Nie pamiętam, kiedy byłem w nim ostatnio - 6 lat wcześniej? Wtedy wzdychałem do marynarek i garniturow Oscar Jacobson. Czasami robili wyprzedaże -70% no i wtedy coś się wyrywało.

Obecnie mają -50%. Koszule Eton od 320-360 zł. Jest OJ i nadal ma niezłe rzeczy. Firma szyje (i szyła już dawniej) owe mityczne marynarki bez konstrukcji, z częściową podszewką. Generalnie warta polecenia.

Nową marką jest Cavaliere (też szwedzka). Robią marynarki jw - bez konstrukcji, choć są i klasyczne. Może i bym coś kupił, na szczęście marynarki miały wzór w dużą kratę i przecięte dziurki - ani dołem, ani górą nie idzie skrócić.

Przy okazji - polityka cenowa RC. Ceny, generalnie, królewskie. Ceny producenta, Cavaliere, to ok. 4500 koron, czyli jakieś 1800 zł. W RC ceny wyjściowe z przedziału 2500-3000. Na wyprzedaży w Internecie ceny spadają o połowę, podobnie w RC, ale tutaj najdroższe marynarki w zasadzie tanieją - w stosunku do ceny producenta - niewiele. Dopiero -70% to by była jakaś przecena.

RC dorobiło się sklepu online, dość badziewnego w stosunku do obecnych standardów. Co ciekawe, jest tam tylko część rzeczy, a w sklepach jest dostęp do całości kolekcji (zakładając sprowadzenie brakujących modeli/rozmiarów).

• Like 5
Opublikowano
16 godzin temu, mosze napisał:

Panie... wątek umiera. A tyle się przecież dzieje!

Ostatnio, przypadkiem, znalazłem się w salonie Royal Collection. Nie pamiętam, kiedy byłem w nim ostatnio - 6 lat wcześniej? Wtedy wzdychałem do marynarek i garniturow Oscar Jacobson. Czasami robili wyprzedaże -70% no i wtedy coś się wyrywało.

Obecnie mają -50%. Koszule Eton od 320-360 zł. Jest OJ i nadal ma niezłe rzeczy. Firma szyje (i szyła już dawniej) owe mityczne marynarki bez konstrukcji, z częściową podszewką. Generalnie warta polecenia.

Nową marką jest Cavaliere (też szwedzka). Robią marynarki jw - bez konstrukcji, choć są i klasyczne. Może i bym coś kupił, na szczęście marynarki miały wzór w dużą kratę i przecięte dziurki - ani dołem, ani górą nie idzie skrócić.

Przy okazji - polityka cenowa RC. Ceny, generalnie, królewskie. Ceny producenta, Cavaliere, to ok. 4500 koron, czyli jakieś 1800 zł. W RC ceny wyjściowe z przedziału 2500-3000. Na wyprzedaży w Internecie ceny spadają o połowę, podobnie w RC, ale tutaj najdroższe marynarki w zasadzie tanieją - w stosunku do ceny producenta - niewiele. Dopiero -70% to by była jakaś przecena.

RC dorobiło się sklepu online, dość badziewnego w stosunku do obecnych standardów. Co ciekawe, jest tam tylko część rzeczy, a w sklepach jest dostęp do całości kolekcji (zakładając sprowadzenie brakujących modeli/rozmiarów).

Zawsze mnie zniechęcała obsługa w tych sklepach, arogancka i nie mająca zbytniego pojęcia o ubraniach wykraczającego poza ich asortyment. 

Opublikowano
4 minuty temu, Runior napisał:

Ja w katowickim RC nigdy nie zetknąłem się z niemiła obsługą. Albo ja miałem szczęście, albo Ty pecha.

w katowickim jest Mirek ( z forum), oraz sympatyczny, taki lekko zaokrąglony gość - zawsze u niego kupuję i rzeczywiście pomaga znaleźć to czego szukałem i nie wciska na siłę że rękaw kończący się przy paznokciach jest dobry

Opublikowano
14 godzin temu, Krzysiek_W napisał:

w katowickim jest Mirek ( z forum), oraz sympatyczny, taki lekko zaokrąglony gość - zawsze u niego kupuję i rzeczywiście pomaga znaleźć to czego szukałem i nie wciska na siłę że rękaw kończący się przy paznokciach jest dobry

Lekko zaokrąglony gość ma na imię Damian.

Jest jeszcze Marcin uczeń Mirka i Damiana :)

Opublikowano
4 godziny temu, eye_lip napisał:
4 godziny temu, papiez_ napisał:
Jak wiele rzeczy tutaj wspomnianych i co to zmienia? emoji846.png

To że jest od tego inny wątek.

Proszę o podpowiedź, który to wątek?