Skocz do zawartości

lubo69

Rekomendowane odpowiedzi

W tym kontekście, jeżeli można kupić C&J wyraźnie taniej niż te Loaki, to w ogóle nie ma o czym mówić. Wolałbym pojechać (nawet pekaesem) do Bydgoszczy po C&J niż wziąć te Loake w Łodzi.

Po drugie, to kolekcja Lifestyle, a więc nie GYW; poza tym dla mnie takie kolekcje jak Lifestyle i Design komunikują: sprzedajemy zwykłe buty jak sieciówka za rogiem, ale jesteśmy Loake z Northampton, więc wołamy dwa razy więcej.

Jeśli podobają się przeciętnie, kupiłbym za 300, jeśli bardziej, za 400 - ale jeśli Ci zależy, nie masz czasu szukać i możesz wydać tylko 500 zł, to na pewno można te pięć stów wydać gorzej.

• Oceniam pozytywnie 1

Byłem wczoraj w TK w Katowicach i Czeladzi. W Katowicach totalne zero czyli jak zwykle, natomiast w Czeladzi można było zobaczyć kilka perełek tzn. dwie pary czarnych oksfordów John Lobb (1500zł) oraz kilka par brązowych derbów Edward Green (o ile dobrze pamiętam 799 zł albo 999 zł).

Dla osób o niższym budżecie można było kupić brązowe derby gordon&bros (tylko jedna albo dwie pary) za całe 199 zł.

Informacja o 200GBP, którą ja widziałem, była sprzed wielu lat i dotyczyła seconds. Poza tym, ja mam do Northampton dość daleko.

Tak czy owak, zgadzam się, że nie ma sensu wydawanie sporych pieniędzy (1000-1500) na buty, które nie do końca się podobają albo nie pasują - tylko dlatego, że to okazja i dobra firma. Z drugiej strony, nie wyobrażam sobie krokietów w moim rozmiarze, których nie kupiłbym za 330. Oczywiście dla siebie, nie na handelek.

Na ebayu też bywały - najtaniej widziałem ca. GBP180... Jeśli już nawet nie jest to okazja cenowa, to na pewno lepsza sposobność by przymierzyć, z bliska obejrzeć, pomacać, a nie wyrabiać sobie opinie na podstawie zdjęć z serwisów internetowych. Jeżeli osiągnie się choćby to, że w tego typu dyskusjach: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3015-które-buty-wybrać-jakość-cena-value-for-money/#entry142353pojawi się więcej opinii z pierwszej ręki, a mniej teoretyzowania, fanbojowania i innego pitolenia, to już będzie korzyść.

• Oceniam pozytywnie 2

Na ebayu też bywały - najtaniej widziałem ca. GBP180...

Te 250GBP za lobby to były buty nie sprzedane albo opcja "kup teraz", nie pamietam. Oczywiście cena wywoławcza może być różna.

330 PLN (~60 GBP) to jest mniej więcej koszt wyprodukowania pary C&J w fabryce, cena hurtowa to już ~150 GBP. O ile buty są w pierwszym gatunku, to cena z TK Maxx jest rewelacyjna. A nawet jeżeli są to seconds, to i tak cena jest bardzo atrakcyjna.

Butów drugiego gatunku prestiżowej angielskiej firmy w ogóle bym się nie obawiał. Gorzej, że w tikeju buty mogło już przymierzyć ze trzysta osób, co je dewastuje i znacznie pogarsza higienę.

W tym kontekście, jeżeli można kupić C&J wyraźnie taniej niż te Loaki, to w ogóle nie ma o czym mówić. Wolałbym pojechać (nawet pekaesem) do Bydgoszczy po C&J niż wziąć te Loake w Łodzi.

Po drugie, to kolekcja Lifestyle, a więc nie GYW; poza tym dla mnie takie kolekcje jak Lifestyle i Design komunikują: sprzedajemy zwykłe buty jak sieciówka za rogiem, ale jesteśmy Loake z Northampton, więc wołamy dwa razy więcej.

Jeśli podobają się przeciętnie, kupiłbym za 300, jeśli bardziej, za 400 - ale jeśli Ci zależy, nie masz czasu szukać i możesz wydać tylko 500 zł, to na pewno można te pięć stów wydać gorzej.

Dzięki podobają mi się ale chyba rzeczywiście 499 zł. to  trochę przesadzili, szczególnie że znalazłem je w necie i cena regularna tego modelu to 640 zł. Ciekawe swoją drogą czy do Łodzi rzucą C&J :)

Szybkie butowe info z Marszałkowskiej w W-wie: w rozmiarach od 44 jest duży wybór szytych goodyearem niemieckich butów Wellensteyn - w tym ładne double monki i sztyblety po 550. Firma znana z dobrych kurtek, nie z butów, więc pojęcia nie mam, jak jakościowo (ale wyglądają całkiem solidnie). W rozmiarze 43 widziałem ciemnobrązowe debry Barker Flex za 500. Ogólnie półki pełne, ja byłem tylko chwilę, pewnie coś jeszcze można odkopać...

Hmmm pisząc o finezji raczej miałem na myśli kształt kopyta, optyczną "wagę" buta, a nie kolory :) 

Oglądałem te monki - skóra... gruba, sztywna, kopyto jak wyciosane kilkoma ruchami z klocka drewna - wykonanie dość staranne i precyzyjne :) Iście niemiecka robota :) Taka liga G&B. 

Za ok. 500zł ... chyba nie warto ;) 

• Oceniam pozytywnie 1

• lubo69 changed the title to TK Maxx