WhiskeyPapa Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Mnie te buty się podobają, a skoro Ty uznałeś je za warte zainteresowania, to pewnie takie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 8 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 W Łodzi? chyba się minęliśmy, właśnie wracam:-) Oglądałem; moim zdaniem nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Tak w Łodzi ☺️ buty mi się podobają ale właśnie chciałem się dowiedzieć czy w tej cenie warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 8 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 W tym kontekście, jeżeli można kupić C&J wyraźnie taniej niż te Loaki, to w ogóle nie ma o czym mówić. Wolałbym pojechać (nawet pekaesem) do Bydgoszczy po C&J niż wziąć te Loake w Łodzi. Po drugie, to kolekcja Lifestyle, a więc nie GYW; poza tym dla mnie takie kolekcje jak Lifestyle i Design komunikują: sprzedajemy zwykłe buty jak sieciówka za rogiem, ale jesteśmy Loake z Northampton, więc wołamy dwa razy więcej. Jeśli podobają się przeciętnie, kupiłbym za 300, jeśli bardziej, za 400 - ale jeśli Ci zależy, nie masz czasu szukać i możesz wydać tylko 500 zł, to na pewno można te pięć stów wydać gorzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrrianoo Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Byłem wczoraj w TK w Katowicach i Czeladzi. W Katowicach totalne zero czyli jak zwykle, natomiast w Czeladzi można było zobaczyć kilka perełek tzn. dwie pary czarnych oksfordów John Lobb (1500zł) oraz kilka par brązowych derbów Edward Green (o ile dobrze pamiętam 799 zł albo 999 zł). Dla osób o niższym budżecie można było kupić brązowe derby gordon&bros (tylko jedna albo dwie pary) za całe 199 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Podczas wyprzedaży w stacjonarnym sklepie w Northampton niektóre LOBBy są w cenach nawet poniżej 200 GBP, jak informują źródła internetowe. Kwestia filozoficzna, czy takie buty to okazja, czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Informacja o 200GBP, którą ja widziałem, była sprzed wielu lat i dotyczyła seconds. Poza tym, ja mam do Northampton dość daleko. Tak czy owak, zgadzam się, że nie ma sensu wydawanie sporych pieniędzy (1000-1500) na buty, które nie do końca się podobają albo nie pasują - tylko dlatego, że to okazja i dobra firma. Z drugiej strony, nie wyobrażam sobie krokietów w moim rozmiarze, których nie kupiłbym za 330. Oczywiście dla siebie, nie na handelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 330 PLN (~60 GBP) to jest mniej więcej koszt wyprodukowania pary C&J w fabryce, cena hurtowa to już ~150 GBP. O ile buty są w pierwszym gatunku, to cena z TK Maxx jest rewelacyjna. A nawet jeżeli są to seconds, to i tak cena jest bardzo atrakcyjna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Na ebayu też bywały - najtaniej widziałem ca. GBP180... Jeśli już nawet nie jest to okazja cenowa, to na pewno lepsza sposobność by przymierzyć, z bliska obejrzeć, pomacać, a nie wyrabiać sobie opinie na podstawie zdjęć z serwisów internetowych. Jeżeli osiągnie się choćby to, że w tego typu dyskusjach: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3015-które-buty-wybrać-jakość-cena-value-for-money/#entry142353pojawi się więcej opinii z pierwszej ręki, a mniej teoretyzowania, fanbojowania i innego pitolenia, to już będzie korzyść. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Na ebayu też bywały - najtaniej widziałem ca. GBP180... Te 250GBP za lobby to były buty nie sprzedane albo opcja "kup teraz", nie pamietam. Oczywiście cena wywoławcza może być różna. 330 PLN (~60 GBP) to jest mniej więcej koszt wyprodukowania pary C&J w fabryce, cena hurtowa to już ~150 GBP. O ile buty są w pierwszym gatunku, to cena z TK Maxx jest rewelacyjna. A nawet jeżeli są to seconds, to i tak cena jest bardzo atrakcyjna. Butów drugiego gatunku prestiżowej angielskiej firmy w ogóle bym się nie obawiał. Gorzej, że w tikeju buty mogło już przymierzyć ze trzysta osób, co je dewastuje i znacznie pogarsza higienę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 W tym kontekście, jeżeli można kupić C&J wyraźnie taniej niż te Loaki, to w ogóle nie ma o czym mówić. Wolałbym pojechać (nawet pekaesem) do Bydgoszczy po C&J niż wziąć te Loake w Łodzi. Po drugie, to kolekcja Lifestyle, a więc nie GYW; poza tym dla mnie takie kolekcje jak Lifestyle i Design komunikują: sprzedajemy zwykłe buty jak sieciówka za rogiem, ale jesteśmy Loake z Northampton, więc wołamy dwa razy więcej. Jeśli podobają się przeciętnie, kupiłbym za 300, jeśli bardziej, za 400 - ale jeśli Ci zależy, nie masz czasu szukać i możesz wydać tylko 500 zł, to na pewno można te pięć stów wydać gorzej. Dzięki podobają mi się ale chyba rzeczywiście 499 zł. to trochę przesadzili, szczególnie że znalazłem je w necie i cena regularna tego modelu to 640 zł. Ciekawe swoją drogą czy do Łodzi rzucą C&J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Szybkie butowe info z Marszałkowskiej w W-wie: w rozmiarach od 44 jest duży wybór szytych goodyearem niemieckich butów Wellensteyn - w tym ładne double monki i sztyblety po 550. Firma znana z dobrych kurtek, nie z butów, więc pojęcia nie mam, jak jakościowo (ale wyglądają całkiem solidnie). W rozmiarze 43 widziałem ciemnobrązowe debry Barker Flex za 500. Ogólnie półki pełne, ja byłem tylko chwilę, pewnie coś jeszcze można odkopać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Większy wybór tych "Wellensteyn-ów" jest w TKMaxx Targówek. Wyglądają solidnie... i finezyjnie, jak tylko Niemcy potrafią być finezyjni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Na Marszałkowskiej tez są finezyjne (typu zielone z kolorową podeszwą), ale np. te double monki to chyba nawet rozsądne - można sprawdzić wygląd na stronie producenta, model Duval. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Hmmm pisząc o finezji raczej miałem na myśli kształt kopyta, optyczną "wagę" buta, a nie kolory Oglądałem te monki - skóra... gruba, sztywna, kopyto jak wyciosane kilkoma ruchami z klocka drewna - wykonanie dość staranne i precyzyjne Iście niemiecka robota Taka liga G&B. Za ok. 500zł ... chyba nie warto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 @Hargin Musisz bardziej ironię podkreślać. Z ciekawostek to: Gravati - czarne, pojedyncze monki 11UK, szerokie, na Marszałkowskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 o tak? "spotkajmy się w TKMaxx na Marszałkowskiej" - nic dziwnego, że nic nie ma, jeśli sklep jest tak penetrowany widziałem i ja te Gravati 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CherryMorello Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Czy widział ktoś jakieś Lobby albo C&J na Marszałkowskiej w rozmiarach 7.5 - 8 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Te 250GBP za lobby to były buty nie sprzedane albo opcja "kup teraz", nie pamietam. Takoż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CherryMorello Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Bluecity - znalazłem jedną parę UK7 Lobbów - jasne zamszowe penny loafers. Targówek za to dwie pary, też niestety UK7 penny loafersy Seabago za 169. Gdyby nie mały rozmiar to brałbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 W Trójmieście nic z w/w butów nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 W Olsztynie krokietów, lobbów ani żadnej innej zieleniny też nie ma. Są za to crocsy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Poznań, Malta - nie było nic z wyżej wymienionych, crocsów również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Łódź, wczoraj nic, dziś pojawiły się jedynie słabe Loaki, w cenie 499zl. Połączenie skory lakierowanej z groszkowa. Rozmiary 41-48,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 W Krakowie nic ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi