Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem w rękach kilka koszul tej firmy , Bydgoski TK , te które oglądałem jakościowo bardzo słabo , chyba nawet gorzej od wółczanki . Jak widzę "Savile Row" to mi się zapala lampka ostrzegawcza ;)

Dobrze wiedzieć. Nie widziałem ich na żywo, więc oparłem się wyłącznie o Royal Warrant.

Opublikowano

Łódź: dobrej jakości skarpetki Tommy Hilfiger w kolorze jeans, 36 zł dwupak; świetne białe koszule Profuomo Sky Blue (k. włoski, m. na guziki), widziałem dwie sztuki r. 39, cena 149, ale fit chyba regular; są prawidła cedrowe, o których już była mowa, ale nie polecam - szczupłe i niezbyt starannie wykonane; trochę granatowych blezerów, ale nie przyglądałem się.

A teraz o tym, czego już nie ma: chinosy Hiltl z najlepszej bawełny, jaką dane mi było dotąd widzieć (Supima); drugi gatunek (niemal niewidoczna skaza przy kostce), 62 zł; po operacji u pana Basia za nieco ponad stówę (łącznie) mam powalające spodnie na wiosnę.

Mt, 7, 7-11, czyli po polsku "szukajcie, a znajdziecie";-)

Opublikowano

Dobrze wiedzieć. Nie widziałem ich na żywo, więc oparłem się wyłącznie o Royal Warrant.

Trzeba dodać że koszule te w TK kosztują 99 zł. Kupiłem jedną i jestem bardzo zadowolony, porównując do Lantiera bo takie koszule mam głównie to Bernard Weatherill sprawiają wrażenie dużo lepszych jakościowo - bawełna bardzo miła w dotyku, odszycie dużo lepsze niż Lantier (gęściejszy ścieg, żadnych odstających nitek), dzielony karczek, dodatkowo wzmocniona plisa z dziurkami na guziki z przodu. Ja jestem bardzo zadowolony.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Te które ja oglądałem zbliżone były jakością do Wółczanki , może trafiliśmy na różne modele / linie . W Bydgoszczy były tylko gładkie białe z prześwitującej bawełny , mnie zniechęcił przede wszystkim badziewny materiał egzemplarza który miałem w ręku .

Opublikowano

Może bo ta co jak kupiłem to gruba bawełna żakardowa. Przy tej mojej była metka 100 % luxury cotton, ale nie było drugiej koszuli tej firmy żeby porównać czy przy wszystkich koszulach taką metkę producent doczepia standardowo czy akurat w tym modelu jest lepsza bawełna i się chwalą.

Opublikowano

Na Śląsku - buty w Czeladzi i Katowicach raczej wołają o pomstę do nieba. Podobniez jak 95% asortymentu, który jest ewidentne wypłowiały i wyglada jakby leżał 10 lat w magazynie bez jakiejkolwiek ochrony, narażony na światło powietrze i bakterie...

Jakby u mńie sprzedawali lobby i c&j to bym był w siódmym niebie

Opublikowano

Nie chciałbym wywołać niewygodnej dyskusji o "rankingu miast polskich", ale z moich wizyt w TK (a byłem w Londynie, Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu i Łodzi) wynika, że najwięcej najciekawszych okazji można znaleźć w miastach z początku tej listy, a w tych ostatnich jeśli w ogóle trafi się prawdziwa okazja, to na samym końcu łańcucha, jedna sztuka, wymiętolona i w niepopularnym rozmiarze. Mam teorię spiskową, że zarząd TK ma taką listę i towar niesprzedany w Londynie jedzie na prowincję UK, może do Dublina, Austrii itd. (chociaż ciekawe, gdzie na liście będzie ten przybytek: http://www.tkmaxx.de/muenchen - może już ktoś z Kolegów był?)

Z butami wszędzie jest słabo, ale w Londynie Loake są właściwie na porządku dziennym, a Trickersy można trafić częściej niż czwórkę w totolotku. Nie zdarzyło mi się wyjść z londyńskiego TK (byłem chyba w trzech kilkanaście razy) bez zakupu, a z łódzkiego teraz częściej wychodzę z pustymi rękoma niż z czymkolwiek.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Nie chciałbym wywołać niewygodnej dyskusji o "rankingu miast polskich", ale z moich wizyt w TK (a byłem w Londynie, Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu i Łodzi) wynika, że najwięcej najciekawszych okazji można znaleźć w miastach z początku tej listy, a w tych ostatnich jeśli w ogóle trafi się prawdziwa okazja, to na samym końcu łańcucha, jedna sztuka, wymiętolona i w niepopularnym rozmiarze. Mam teorię spiskową, że zarząd TK ma taką listę i towar niesprzedany w Londynie jedzie na prowincję UK, może do Dublina, Austrii itd. (chociaż ciekawe, gdzie na liście będzie ten przybytek: http://www.tkmaxx.de/muenchen - może już ktoś z Kolegów był?)

Z butami wszędzie jest słabo, ale w Londynie Loake są właściwie na porządku dziennym, a Trickersy można trafić częściej niż czwórkę w totolotku. Nie zdarzyło mi się wyjść z londyńskiego TK (byłem chyba w trzech kilkanaście razy) bez zakupu, a z łódzkiego teraz częściej wychodzę z pustymi rękoma niż z czymkolwiek.

Nie wywolales, w Poznaniu zdarzaja sie driving mocsy Loake i boat shoes Sperry, ale to wszystko. Tez mam wrazenie, ze co lepsze kaski do nas nie docieraja.

Opublikowano

Nie chciałbym wywołać niewygodnej dyskusji o "rankingu miast polskich", ale z moich wizyt w TK (a byłem w Londynie, Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu i Łodzi) wynika, że najwięcej najciekawszych okazji można znaleźć w miastach z początku tej listy, a w tych ostatnich jeśli w ogóle trafi się prawdziwa okazja, to na samym końcu łańcucha, jedna sztuka, wymiętolona i w niepopularnym rozmiarze. Mam teorię spiskową, że zarząd TK ma taką listę i towar niesprzedany w Londynie jedzie na prowincję UK, może do Dublina, Austrii itd. (chociaż ciekawe, gdzie na liście będzie ten przybytek: http://www.tkmaxx.de/muenchen - może już ktoś z Kolegów był?)

To gdzie w tym łańcuszku leży Elbląg ?