Zajac Poziomka Napisano 12 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2019 @Velahrn Swetry updated fit (te są przecenione z kaszmirowych) mają dosyć standardową rozmiarówkę. Swetry noszę na ogół M (Smedley slim fit, Uniqlo) lub włoskie 50 (Druhmor, Ballantyne). Alan Paine kupiłem kilka modeli w rozmiarze 40 i są OK, nie za ciasne, dosyć luźne (ale nie za luźne). W sam raz na weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 12 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2019 Wyprzedaż na stronie Belstaff, obniżki o 30-40%, co dla chętnych na ich kurtki oznacza całkiem pokaźne oszczędności. Najbardziej kultowych modeli typu trialmaster nie ma na wyprzedaży, ale jest kilka fajnych i rozpoznawalnych kurtek np. modele Outlaw i V Racer. https://www.belstaff.eu/sale/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falkon Napisano 12 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2019 1 godzinę temu, Zajac Poziomka napisał: Swetry updated fit (te są przecenione z kaszmirowych) mają dosyć standardową rozmiarówkę. Swetry noszę na ogół M (Smedley slim fit, Uniqlo) lub włoskie 50 (Druhmor, Ballantyne). Alan Paine kupiłem kilka modeli w rozmiarze 40 i są OK, nie za ciasne, dosyć luźne (ale nie za luźne). Miałem dylemat czy brać 38 lub 40 i zamówiłem dzisiaj ten sweter updated fit w rozmiarze 40, zasugerowałem się odpowiednikiem S w rozmiarówce na stronie AP, bo zwykle S noszę. Ale z tego co napisałeś wynika, że będzie pewnie za duża. Przy obwodzie w klatce 97cm pewnie jednak rozmiar 38 będzie bardziej odpowiedni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 12 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2019 @falkon raczej tak. Ja mam ok. 102 cm w klatce, więc skoro na mnie 40 jest dobry to na Ciebie raczej będzie za duży. Z tego co kojarzę to w ich tabeli rozmiarów odpowiednikiem S jest 38, a odpowiednikiem M 40. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malwes Napisano 2 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2019 Dla osób z Warszawy: w Designer Outlet w Piasecznie były bardzo ładne koszule PRL, gęsta gruba bawełna 90% (muszę sorawdzić z czym). Slimowane. Na mojego wielkiego męża (46 kołnierzyk) XL idealne (XXL za duże). 149zł i sporo rozmiarów było na zapleczu. Spory wybór swetrów. 100% merino 215zł. Damskie klasyczne polo slim za 109zł. Sweter mieszanka wełny i kaszmiru 250zł. Przyzwoite męskie bluzki z długim rękawem 89zł. Tak samo w Piasecznie w Tommym duży wybór koszul. Sporo za 139zl i 149zl. Jeansy od 89zł ale z pokorą trzeba się namierzyć. W Ursusie mniejszy wybór i wyższe ceny. Za to w Ursusie w KKlein wyprzedaż jeansów. Na wysokich szczuplaków był duży wybór jeszcze. Ja sobie kupiłam dwie pary za 115zł i bluzkę i od tego dostałam jeszcze 20% zniżki. Na męskich był duży wybór (patrzyłam dla syna) tylko jakiś cyrk z odwróconą numeracją: długość zamieniona z pasem. Aczkolwiek to niby marka premiom to przyznaję, że z KK nie miałam spodni wcześniej i młody też nie więc jakość dopiero przetestujemy. Pozdr, Małgorzata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 2 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2019 Tommy H. czy CK to nie w tym wątku 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 14 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2019 W outlecie Patine kilka par monków TdM Yanko za 7 stówek - nie moje rozmiary 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 22 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2019 https://www.quality-shop.com/en/sale/?limit=100 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 2 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2019 Jeżeli ktoś rozważał zakup rotomatu, to na Massdropie właśnie pojawiła się dobra okazja: Wolf Designs w odmianie na 1 i 3 stanowiska rotujące. 180 $ za pojedynczy 430 $ za potrójny + przesyłka, która wyniesie coś koło 15-20 $. Z opłatami celnymi i VAT-em wyjdzie nieznacznie ponad 2000 zł. Ja swój potrójny (trochę inny model, ale ta sama wersja silników i sterowania) kupowałem przez polskiego dystrybutora za 6000 zł, więc różnica w cenie jest kolosalna. https://www.massdrop.com/buy/wolf-meridian-watch-winder?utm_placement=0&referer=KZWGAE&mode=guest_open&utm_campaign=Automated Daily Promotional 2019-04-02&utm_source=SparkPost&utm_medium=email&utm_term=Daily Promotional&utm_content=1554202130251.090030987825728704197049 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 2 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2019 Godzinę temu, Tanatos70 napisał: Jeżeli ktoś rozważał zakup rotomatu, to na Massdropie właśnie pojawiła się dobra okazja: Wolf Designs w odmianie na 1 i 3 stanowiska rotujące. 180 $ za pojedynczy 430 $ za potrójny + przesyłka, która wyniesie coś koło 15-20 $. Z opłatami celnymi i VAT-em wyjdzie nieznacznie ponad 2000 zł. Ja swój potrójny (trochę inny model, ale ta sama wersja silników i sterowania) kupowałem przez polskiego dystrybutora za 6000 zł, więc różnica w cenie jest kolosalna. https://www.massdrop.com/buy/wolf-meridian-watch-winder?utm_placement=0&referer=KZWGAE&mode=guest_open&utm_campaign=Automated Daily Promotional 2019-04-02&utm_source=SparkPost&utm_medium=email&utm_term=Daily Promotional&utm_content=1554202130251.090030987825728704197049 To ciekawy przykład, bo pokazuje, jak nas dojeżdżają tzw. pośrednicy w segmencie dóbr premium i luksusowych :). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 9 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2019 -50% w Drake's, sporo rzeczy do wyboru, w tym bardzo ładne krawaty: https://www.drakes.com/sale Do -50% w Private White (jeśli ktoś polował na Twin Track, to zostało jeszcze parę rozmiarów w kolorze racing green): https://www.privatewhitevc.com/collections/archive -30% w Spacca Neapolis, do wyboru sporo nietuzinkowych i świetnie wykonanych krawatów o dość klasycznej szerokości 8,5cm: https://www.spacca-neapolis.com/shop/ Do -50% w Turnbull&Asser: https://turnbullandasser.eu/sale-uk 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 11 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2019 Parę modeli C&J do -40% taniej (m.in. penny loafers z groszkowanej skóry w kolorze tan, czy ładne single monki): https://www.mybudapester.com/pl/mezczyzni?buda_manufacturer=166&price=300-17391 Do -40% w Berg&Berg, kojarzonego głównie z krawatów: https://bergbergstore.com/pages/sale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 14 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2019 -30% w Alan Paine, z kodem EXTRA10 dodatkowe -10%: https://eu.alanpaine.co.uk/sale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 22 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2019 Do -50% w Olof 1982, jest parę ciekawych koszul w prawie pełnych rozmiarówkach, ładne krawaty, paski ze skóry Oak Bark i inne: @Edycja, jakiś nieprecyzyjny skrypt sklepu, przy niektórych pozycjach dopiero po wejściu w szczegóły pojawia się informacja o wyprzedanych wszystkich ilościach. https://olof1982.com/collections/sale/sale?page=1 Do -50% w John Smedley: https://www.johnsmedley.com/uk/mens/shop-by-collection/clearance-sale-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 22 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2019 Godzinę temu, Wodzu napisał: Do -50% w Olof 1982, jest parę ciekawych koszul w prawie pełnych rozmiarówkach, ładne krawaty, paski ze skóry Oak Bark i inne. Podziękował za liska 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2019 Wątek o sieciówkach, został założony aby odróżnić promocje w markach Premium od popularnych niedrogich w swojej kategorii produktów (ludzie ustawicznie wrzucali promocje z Wolczanki itp.) - jeśli uważasz że należałoby zmienić nazwę możesz zaproponować administracji taki zabieg, który pozwoliłby nadać mu bardziej adekwatny do zawartości tytuł. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2019 Część ostatnich propozycji przeniesiona do wątku o sieciówkach: Tutaj proszę umieszczać marki premium. Luksusowe oraz, co tu kryć, drogie, jednak podczas promocji nieco tańsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2019 To chyba nie takie proste: - jeżeli John Lobb ma sieć sklepów na całym świecie, czy jest to sieciówka? - jeżeli F&F (marka Tesco) oraz H&M mają linie premium, czy można wyprzedaże produktów z tych linii umieszczać w tym wątku? - czy Yanko to już luksus, czy jeszcze mainstream? Na forum są użytkownicy, dla których Crockett and Jones to dość tanie buty, tzw. woły robocze, oraz tacy, dla których Loake to niedościgniony ideał brytyjskiego szewstwa, luksus na który nie mogą sobie pozwolić. Jak zatem wypośrodkować pojęcia "premium/luksus" i "budżetowe/sieciowe"? Progi cenowe też są złudne - niedawno kupiłem online T-shirta w Private White V.C., firmie znanej na forum z wysokich cen, wysokiej jakości i manufakturowego charakteru. Za koszulkę z dostawą z UK zapłaciłem łącznie sto złotych - to co to za premium? Dalej: John Smedley to teoretycznie premium, ale w takim razie dlaczego w outlecie taki sweter można trafić nawet za 29 funtów? Wiem, magazynowanie, nowe kolekcje, sprzedaż poniżej kosztów produkcji itd. Są jednak marki, które nie pozwalają sobie na taki ruch - może tylko te marki są markami premium? Ale w takim razie skąd wiemy które to marki? Czy marką premium jest Balenciaga z crocsami za 700 dolarów? Być może Balenciaga nie jest przedmiotem zainteresowania forum, a jednak się tu pojawiła. Czy przecenione crocsy Balenciagi mogą znaleźć się w tym wątku? Nie troluję, chciałbym po prostu wiedzieć, co wrzucać (i czego szukać) tu, a co/czego w wątku o sieciówkach. A może jednak ten podział nie ma sensu? Żadne z odwiedzanych przeze mnie forów tematycznych nie poradziło sobie z precyzyjnym rozgraniczeniem tych pojęć, vide piramida prestiżu zegarków, HiFi vs. Hi End w audio, itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 25 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2019 Inteligentnie punktujesz kwestie, które mogą wpłynąć na zatarcie granic, aby sprowokować dyskusję. Aczkolwiek ustosunkuje się do niektórych przykładów. Chociaż jest to raczej oczywiste w jaki sposób należy pozycjonować wspomniane marki. Przynajmniej dla mnie. John Lobb - nie odnosisz się tutaj do samej marki, lecz do tytułu wątku "wyprzedaże w sieciówkach", który może faktycznie jest niefortunnie nazwany. Tesco i H&M - nie ma znaczenia czy niektóre linie są określone premium, bo nadal są to marki ogólnodostępne, tanie, często słabej jakości. Loake - jeśli dla kogoś jest to szczyt szewstwa, to znaczy co najwyżej, że nie miał styczności nigdy z inną brytyjską marką lub jest po prostu dyletantem. Cena również nie powinna decydować. Dla przykładu może zakupić nową Klasę C w podstawowej wersji za nieco ponad 100 tyś. Natomiast jeśli zdecydujesz się na Skodę Superb z kilkoma bajerami i lepszym silnikiem, to wydatek przekroczy 150 tyś. Chyba nie ma wątpliwości, która z nich to marka premium? Indywidualne postrzeganie przez pryzmat zasobności portfela oraz własnych priorytetów nie ma tutaj znaczenia. Istotne jest jak dana marka jest pozycjonowana na rynku przez ogół, nie indywiduum. Tak przynajmniej ja to widzę. Natomiast co do forum. Czy potrzeba nam tutaj dwóch wątków? Chyba nie. Nikt już nie wrzuca odnośników do co tygodniowych promocji w Wólczance. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2019 16 minut temu, pi_senny napisał: Loake - jeśli dla kogoś jest to szczyt szewstwa, to znaczy co najwyżej, że nie miał styczności nigdy z inną brytyjską marką lub jest po prostu dyletantem. Ale policz, ile razy w tygodniu nowicjusz pisze posta: "Witam serdecznie, potrzebuję pomocy, za dwa tygodnie ślub, a ja nie mam butów. Wiem że polecane są tu marki Loake, Berwick, czy Barker, ale ja mam tylko 300 zł". Zatem niewypowiedziany przekaz w stosunku do takiego nowicjusza brzmi: "Jesteś dyletantem, nie chcemy cię tu, my tu debatujemy jak oszczędzić na wysyłce kupując Alfred Sargent i czym zapastować ślady w butach seconds". Oczywista jest różnica między Lobbem a Tesco i z mojej strony jest to prowokacja. Nieoczywisty dla mnie nadal pozostaje status marek takich jak Yanko. Dla mnie nie jest to premium, tylko solidne value for money, ale forum to nie tylko ja Przyjmuję kryterium dostępności (marki ogólnodostępne), ale w czasach internetu, Paypala i tłumaczenia maszynowego ogólnodostępny staje się Turnbull&Asser czy nawet Brooks Brothers (nie piszę o cenie, ale o kontynencie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 25 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2019 Gdzieś to premium musi mieć początek. Mając na uwadze średnie zarobki w kraju to moim zdaniem o markach premium w obuwiu możemy mówić od poziomu Yanko, Loake, Schoepassion. Firmy te nie są ogólno dostępne dla przeciętnego Polaka,który może w każdym mieście kupic buty danej marki (Yanko w Stargradzie, Loake raptem kilka sklepów w dużych galeriach, Shoepasion tylko Berlin) oraz nie mają pernamentych przecen, tylko sporadyczne o których warto wiedzieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2019 O - i mamy drugie kryterium, czyli wyjątkowość promocji. Promocja w Charles Tyrwhitt to żadne novum, w tym przypadku wyjątkowy jest raczej brak promocji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 25 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2019 Godzinę temu, lubo69 napisał: Ale policz, ile razy w tygodniu nowicjusz pisze posta: "Witam serdecznie, potrzebuję pomocy, za dwa tygodnie ślub, a ja nie mam butów. Wiem że polecane są tu marki Loake, Berwick, czy Barker, ale ja mam tylko 300 zł". Zatem niewypowiedziany przekaz w stosunku do takiego nowicjusza brzmi: "Jesteś dyletantem, nie chcemy cię tu, my tu debatujemy jak oszczędzić na wysyłce kupując Alfred Sargent i czym zapastować ślady w butach seconds". To nadal prowokacja czy już nadinterpretacja? Przekaz niniejszego forum w stosunku do nowego użytkownika powinien brzmieć raczej: "Postaraj dołożyć drugie 300 zł i poszukaj klasycznych czarnych oksfordów, bo takie buty pomimo, iż będą może rzadko przez Ciebie używane, to zawsze znajdzie się dla nich okazja typu kolejny ślub, bal, pogrzeb lub inna wymagająca formalnego ubioru i nadal będą wyglądać lepiej niż te z Vistuli 599 zł 299 zł +dodatkowe -20% i trzecia sztuka gratis." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2019 Powinien. Czasami wybrzmiewa. Ostatnio jakby rzadziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2019 5 godzin temu, lubo69 napisał: Nie troluję, chciałbym po prostu wiedzieć, co wrzucać (i czego szukać) tu, a co/czego w wątku o sieciówkach. Ciężko w to uwierzyć biorąc pod uwagę, że od ponad dwóch lat i tak nic tu nie wrzucałeś (cofnąłem się 5 podstron wątku, dalej już mi się nie chciało) Wchodzi człowiek w temat dowiedzieć się o jakichś ciekawych promocjach, a tu zamiast tego prawie cała podstrona to dyskusja Twoja i drugiego kolegi o tym co się wrzucać do tego tematu a co nie... Super, gratuluję udało się kolejny przydatny wątek zamienić w średnio ciekawe (przynajmniej dla mnie, może się nie znam) dywagacje. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi