arsen Napisano 30 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2017 Ja nie dodaje niczego do wody i jest dobrze. Kiedyś dodawałem ocet ale dla mnie to placebo, nie widzę obecnie różnicy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 4 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2017 Dnia 30.04.2017 o 21:45, Monkiusz napisał: Uśmiałem się jak norka. A teraz czekam na poważne komentarze, bo sprawa jest śmiertelnie poważna. Jutro siadam do polerki na nowiutkich butach. Na poważnie, to jedynie wrzucam kostki lodu do szklanki z wodą, której używam do lustra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 4 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2017 Dnia 30.04.2017 o 22:36, Monkiusz napisał: ten alkohol jest używany do czyszczenia m.in sprzętu fotograficznego Nie wiem po co każą dawać alkohol do mikstury, ale obstawiam, że nie po to, aby cokolwiek czyściła Z innej bajki, ten dyfuzor to dla mnie jakieś nieporozumienie. Ciężkie pieniądze wydałem w multirenowacji, ale w życiu nie skusiłbym się na taki sprzęt za stówę. Nawet 20 zł cieżko mi byłoby na to wydać Ja biorę podstawkę pod filiżankę, wrzucam 2 kostki lodu i idealnie mi się taki "sprzęt" i "mikstura" spisuje Ponadto, od kiedy odkryłem mirror gloss to rzadko biorę się już za lustro "tradycyjną" metodą Ostatnio kusi mi próba lustra na brązie czarnym woskiem - jak @Whitesnake przekazał, ale brak mi ostatnio jakoś większej motywacji do takich zabaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 4 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2017 czy my jeszcze piszemy o pastowaniu butów czy już wchodzimy w jakieś fetysze i przerost formy nad treścią? wosk, zimna woda i tyle potrzeba. jak chcesz mieć idealnie gładką błyszczącą powierzchnię, to sugeruję oddać buty do lakierni proszkowej... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 4 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2017 43 minuty temu, bodzixon napisał: Nie wiem po co każą dawać alkohol do mikstury, ale obstawiam, że nie po to, aby cokolwiek czyściła Też nie wiem, ale spotkałem się z taką informacją w kilku różnych miejscach więc uznałem to za standard. Wzmianka o czyszczeniu była odnośnie zapychania się urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Hargin Napisano 5 Maj 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 efekt wzięcia lekcji od Justin'a FitzPatrick'a ... 4 pary... niestety 6-7 godzin siedzenia nad nimi. Wszystkie Yanko. Jako spostrzeżenia dodam, że im starsze buty tym lepsze efekty. (jeszcze przed finalną polerką) 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 Poznałeś jakieś tajne sztuczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 1 minutę temu, Servetch napisał: Poznałeś jakieś tajne sztuczki? Absolutnie nic tajnego - polecam jego filmy instruktażowe zamieszczone na YT (shoesnob) Kluczowe wydaje mi się, aby robić te zalecane 20 minutowe przerwy pomiędzy kolejnymi etapami nakładania lustra. Poza tym (to już moje odkrycie) zwiększyłem ilość wosku nakładanego na szmatkę (przy pierwszych dwóch turach), bo wcześniejsze "less is more" dawało przeciętne efekty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 Ja wczoraj zrobiłem mały przegląd i czyszczenie butów, z których ostatnio korzystam. Może ostrość nie powala, ale za to dobrze oddaje moje spojrzenie, jako że wcześniej zrobiłem sobie mały prezent na piątek piątego dnia piątego miesiąca roku. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 13 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2017 Pierwsza pielęgnacja Krystyn od wyjęcia z pudełka 2 x renovateur 1 x creme universelle 1 x jasny brązowy creme surfine 2 x krem bezbarwny Gotowe na London Super Trunk Show 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2017 @Beny23 ciekawa kombinacja. Czemu dałeś 6 warstw tłuszczu? Jakiś trik pucybutów z NYC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 13 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2017 @Beny23 wydaje mi się, że prawidła masz słabo dobrane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 13 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2017 @Hargin musiałem je odżywić. Patyna jest dużo lepsza jeżeli skóra pod spodem jest odżywiona. @rumcajs prawidła są idealnie dobrane. Niestety Saint Crispin's nie miał na stanie prawideł do tego kopyta w tym rozmiarze zastąpiłem je prawidłami Wildsmith które porównałbym tylko do moich prawideł od Gaziano & Girling. Dobre dopasowanie, piękne wykonanie ale teraz już chyba nie są dostępne bo firma została przejęta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 13 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2017 Na sztybletach mojej żony, na jednym z nosków była sól i potraktowałem solidnie Desalterem (3x). Wynik tak średnio na jeża, ale dałem krem i powiedzmy, że efekt OK. Teraz chce zrobić lustro, ale skóra na nosku jakby "nie łapie" pasty, mimo wielu prób i technik (dużo pasty / dużo wody, mało pasty / dużo wody, dużo pasty / mało wody, mało pasty/mało wody). Zmyłem wszystko Renomatem i czekam do jutra. Jakieś rady, przyjaciele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 15 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2017 Po Renomacie daj skórze trochę czasu i sprawdź czy jest lepiej. Jeżeli nadal będzie opór osobiście przez jakiś czas po prostu nie robiłbym lustra za wszelką cenę, a pozostał przy macie lub półpołysku i dał skórze dojść do siebie w czasie obserwując, czy sól nadal się gdzieś tam nie ujawnia. Jeżeli za kilka tygodni nic się nie zmieni, zawsze można zlecić robotę fachowcom, którzy na co dzień radzą sobie z podobnymi problemami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 6 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2018 Lustro nie po całym nosku,tonalne.Często wychodzą mi lekko różne lustra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 6 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2018 Bardzo ładne lustro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMakowski Napisano 6 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2018 9 godzin temu, Krzysztof G napisał: Lustro nie po całym nosku,tonalne.Często wychodzą mi lekko różne lustra Ostatnio zacząłem robić lustro tylko na samym nosku i efekt jest tak samo dobry przy mniejszym nakładzie pracy. Jednak przez to, iż poruszam się głównie komunikacją miejską moje lustro czasem nie dotrwa do miejsca pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 6 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2018 W samochodzie też różnie bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 6 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2018 U mnie to nawet krótki spacer potrafi zabić lustro przestałem się przejmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hasos Napisano 7 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2018 Panowie, który kolor kremu i pasty Mdor by uzyskać taki (https://www.massimodutti.com/pl/mężczyzna/buty/zobacz-wszystko/brązowe-mokasyny-ze-skóry-nappa-c1313029p8100501.html?colorId=700&categoryId=1313029) kolor butów na trochę jaśniejszym brązie? A może lepiej stosować kosmetyki bezbarwne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 8 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2018 A mnie zajęło niemal pół puszki wosku, żeby dojść do wniosku że najważniejsza w całym lustrze nie była twardość wosku ani temperatura/czystość wody, a po prostu materiał z jakiego wykonana jest szmatka. Męczyłem się z jakimś głupim t-shirtem do czasu aż usłyszałem na jednym z filmików, że gość używa starej koszuli i mnie tknęło, że bawełna koszulowa jest o wiele mniej puszysta, a za to bardziej sztywna i zbita. Wydawało mi się, że lustro z racji swojej delikatności wymaga miękkiej bawełny. Nic bardziej mylnego. Sztywna bawełna koszulowa jest w stanie odświeżyć nawet stare, popękane lustro. Na zdjęciu but lewy (czyli ten z prawej ) jest jeszcze zamglony przed ostatnim polerowaniem, a prawy już poprawiony na błysk po dwóch tygodniach od ostatniego zabiegu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMakowski Napisano 8 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2018 4 godziny temu, Kamil1987 napisał: A mnie zajęło niemal pół puszki wosku, żeby dojść do wniosku że najważniejsza w całym lustrze nie była twardość wosku ani temperatura/czystość wody, a po prostu materiał z jakiego wykonana jest szmatka. Męczyłem się z jakimś głupim t-shirtem do czasu aż usłyszałem na jednym z filmików, że gość używa starej koszuli i mnie tknęło, że bawełna koszulowa jest o wiele mniej puszysta, a za to bardziej sztywna i zbita. Wydawało mi się, że lustro z racji swojej delikatności wymaga miękkiej bawełny. Nic bardziej mylnego. Sztywna bawełna koszulowa jest w stanie odświeżyć nawet stare, popękane lustro. Na zdjęciu but lewy (czyli ten z prawej ) jest jeszcze zamglony przed ostatnim polerowaniem, a prawy już poprawiony na błysk po dwóch tygodniach od ostatniego zabiegu. Ja z kolei po roku woskowa czubków (dopiero teraz mogę nazwać efekt lustrem) doszedłem do wnioski że im mniej wosku biorę na szmatkę tym lepiej. Poniżej efekt po 20 minutach bardzo szczodrego aplikowania wosku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hasos Napisano 8 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2018 Czym różni się pasta powyższa, z żółtym deklem, od tej z czarnym: https://multirenowacja.pl/pasta-do-butow-wosk-saphir-medaille-d-or-50ml.html? Oczywiście poza ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 8 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2018 Inna linia produktu. Jeśli wierzyć opisom - BdC (żółte) to wosk pszczeli, mineralny i Carnauba, MdO (czarne) to wosk Carnauba. AFAIK Carnauba jest najtwardszym z wosków naturalnych. Co to w praktyce oznacza - łatwiej osiągnąć lustro-lustro (nie lekki połysk) na twardszym wosku? Przynajmniej z moich doświadczeń, z BdC dużo ciężej było mi osiągnąć naprawdę wysoki połysk niż z MdO. Porównując na tych samych butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi