Aras Napisano 30 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2019 W SuSu najprostsze garnitury zaczynają się od 1200 zł i są to konstrukcje half-canvas. Miler w promocji sprzedaje najprostszy model za 900 zł i to jest klejonka. W cenie regularnej jest droższy od SuSu. Miler: chyba jeden fason z bardzo mocnym taliowaniem marynarki. Na plus: w moim flanelowym garniturze był bardzo duży zapas materiału na poszerzenie nogawek. SuSu: dużo większy wybór fasonów. Minus: jak dostaniesz spodnie slim i będą za ciasne, to zapasu jest tam jak na lekarstwo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 30 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2019 @achimpe jeżeli pytasz o porównanie, to nic Ci nie powiem, bo od Milera nic oprócz jednej koszuli nie posiadam. Raczej brałbym też pod uwagę stronę praktyczną zakupu. Ja uwielbiam zakupy w Polsce, ale na jakieś stacjonarne poprawki, czy reklamacje nie ma u mnie prawie możliwości. SuSu jest dla mnie bardziej osiągalny. Zakup w Poznaniu byłby dla mnie bardziej ciekawy, ale musiałby być dobrze zaplanowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 30 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2019 3 godziny temu, achimpe napisał: Dodatkowe pytanie: potrzebuję w miarę szybko zmontować garnitur na wesele (jako gość). Nie siedzę w temacie klasycznej elegancji na co dzień, a dodatkowo mieszkam w Danii i generalnie jest tu dość drogo. Jednak z tego co widzę, SuSu ma sklep w Kopenhadze. W najbliższy weekend będę w Polsce i miałem się wybrać do sklepu Tomka Milera, który jak sądzę oferuje godną jakość za uczciwe pieniądze w najnowszym wydaniu kolekcji RTW (1000-1500 pln w preorderze). Jak w tym porównaniu wypada SuSu? Mam na myśli budowę garnituru, materiał, ewentualne poprawki i cenę? Często bywam w Szczecinie, ale tam jest już całkiem ciężko. W duńskim SuSu ceny są nieznacznie wyższe niż w polskim. Przejdź się do Magasinu, gdzie trwają wyprzedaże, jest tam kilka sklepów z dobrymi garniturami. Warto odwiedzić też centrum handlowe Troelstrup na Vester Vogade, 2 czy 3 piętra z męską odzieżą. EDIT: Mowa o Kopenhadze oczywiście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 30 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2019 6 godzin temu, lubo69 napisał: Tu widzę sprzeczność. Poza tym w tej chwili SuitSupply ma ciekawszą (ale też droższą) ofertę z punktu widzenia konstrukcji garnituru. co do sprzeczności - mogę zrobić przymiarkę teraz, odebrać garnitur później, przed weselem we wrześniu. 6 godzin temu, Aras napisał: W SuSu najprostsze garnitury zaczynają się od 1200 zł i są to konstrukcje half-canvas. Miler w promocji sprzedaje najprostszy model za 900 zł i to jest klejonka. W cenie regularnej jest droższy od SuSu. Miler: chyba jeden fason z bardzo mocnym taliowaniem marynarki. Na plus: w moim flanelowym garniturze był bardzo duży zapas materiału na poszerzenie nogawek. SuSu: dużo większy wybór fasonów. Minus: jak dostaniesz spodnie slim i będą za ciasne, to zapasu jest tam jak na lekarstwo. Chcę kupić stacjonarnie w SuSu, to nie powinien być problem zatem 6 godzin temu, Midlife-Crisis napisał: @achimpe jeżeli pytasz o porównanie, to nic Ci nie powiem, bo od Milera nic oprócz jednej koszuli nie posiadam. Raczej brałbym też pod uwagę stronę praktyczną zakupu. Ja uwielbiam zakupy w Polsce, ale na jakieś stacjonarne poprawki, czy reklamacje nie ma u mnie prawie możliwości. SuSu jest dla mnie bardziej osiągalny. Zakup w Poznaniu byłby dla mnie bardziej ciekawy, ale musiałby być dobrze zaplanowany. ok, u mnie wygląda to podobnie, bo w PL jestem tylko raz na jakiś czas. 4 godziny temu, zimmermann napisał: W duńskim SuSu ceny są nieznacznie wyższe niż w polskim. Przejdź się do Magasinu, gdzie trwają wyprzedaże, jest tam kilka sklepów z dobrymi garniturami. Warto odwiedzić też centrum handlowe Troelstrup na Vester Vogade, 2 czy 3 piętra z męską odzieżą. EDIT: Mowa o Kopenhadze oczywiście. dzięki zależy mi na tym jednak, żeby do garnituru RTW można było wprowadzić poprawki krawieckie i żeby ktoś spojrzał na to zdecydowanie bardziej doświadczonym okiem niż moje dlatego SuSu wydaje się tu dobrą opcją. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, wszystkie są pomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 27 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2019 Czy znacie jakieś fora/ grupy gdzie dałoby się kupić marynarkę/ garnitur SuSu "z drugiej ręki"?Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2019 ebay, czasami Allegro. Ewentualnie to forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 27 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2019 Grupa dandysi na fb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 28 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2019 Jestem na dandysach.A może coś zagranicznego? W Polsce rzeczy susu jak na lekarstwo. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal04 Napisano 28 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2019 Jeszcze jest Suit Review https://www.suitreview.net/. Średnio co tydzień albo dwa wrzuca nowe rzeczy na sprzedaż. Jeśli masz Instagrama to możesz śledzić jego konto gdzie daje dokładne informacje. Wysyłka jest wliczona w cenę i bodajże idzie z Berlina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 30 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2019 Kojarzę tego Pana z ebay, ale dzieki za słowo.Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart1 Napisano 4 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2019 Zdecydowałem się na marynarkę Havana 94 long. Długość marynarki ok, rękawy ok, ramiona także wydają mi się ok, niestety klapy odstają na wysokości klatki piersiowej. Zakładam, że wynika to, z tego, że marynarka jest zbyt ciasna właśnie w klatce. Ile cm da radę poszerzyć marynarkę w klatce piersiowej i ew. w talii? Powinno to zniwelować problem (jest to skomplikowana sprawa dla krawca?)? Czy może to wynikać jednak ze złego dopasowania w ramionach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 4 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2019 Mam podobną sytuację w SuSu. Wydaje mi się, że wynika to ze złego kształtu części piersiowej, nie z samego rozmiaru. Rozmawiałem o tym ze sprzedawcą, ma podobny problem. Chętnie posłucham mądrzejszych ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 4 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2019 Po prostu przypakowaliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 4 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2019 Mierzyłem kilka sąsiednich rozmiarów. Ten, w którym występuje to zjawisko leżał zdecydowanie najlepiej, większe były workowate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart1 Napisano 4 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2019 Spróbuję powalczyć jeszcze z przeróbką bo wydaje mi się, że jednak jest trochę za wąsko w klatce i talii. Ponowię pytanie - będzie to duży problem dla krawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 6 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2019 W klatce z 1-2cm powinien krawiec dać rade.Czy to prawda, ze wcześniejsze wydanie susu z tzw. niebieskimi metkami wypadało na mniejsze o rozmiar, tj 50 na 48, 48 na 46?Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2019 Nie było takiej reguły - był jeden sezon, kiedy marka coś pokręciła z rozmiarówką, ale nie dotyczyło to wszystkich modeli... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 18 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2019 Havana wide lapel - jeśli ktoś się zastanawia szczerze polecam: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phoenix1989 Napisano 21 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2019 On 9/18/2019 at 12:59 PM, phantom said: Havana wide lapel - jeśli ktoś się zastanawia szczerze polecam: Możesz podać proszę linka? Nie mogę znaleźć tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 22 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2019 8 godzin temu, Phoenix1989 napisał: Możesz podać proszę linka? Nie mogę znaleźć tego modelu. Hmmm tez go już nie widzę, jest tylko niebieski: https://eu.suitsupply.com/pl/classic_suits/garnitur-havana%2C-niebieski/P5946.html?cgid=classic_suits&prefn1=fit&prefv1=Havana&pdp=true Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 22 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2019 W wyszukiwarce wpisałem wide i wyszło ze 6 pozycji. Może to ten: ?https://eu.suitsupply.com/pl/suits/garnitur-havana%2C-granatowy/P5977.html?q=wide Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 22 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2019 Tak to ten, widze ze jest pełen restock, wiec pewnie z powodów technicznych na chwile zniknął ze strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phoenix1989 Napisano 24 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2019 Dzięki Panowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 28 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2019 BDżinsy SuSu, jakieś doświadczenia? Chciałem Benevento, ale jakiś kosmos się zrobił, dopłata za wszystko, mimo że wcześniej w regularnej cenie szyli mi spodnie wg własnych wymiarów. No i do tego jedne chino po delikatnym praniu nadają się tylko do kopania w nich w ogródku, dlatego pytam o SuSu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 28 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2019 17 minut temu, Krzysiek_W napisał: BDżinsy SuSu, jakieś doświadczenia? Chciałem Benevento, ale jakiś kosmos się zrobił, dopłata za wszystko, mimo że wcześniej w regularnej cenie szyli mi spodnie wg własnych wymiarów. No i do tego jedne chino po delikatnym praniu nadają się tylko do kopania w nich w ogródku, dlatego pytam o SuSu:) Ja mam jeansy SuSu. Model Alain, chyba jedyny jaki mają w ofercie. Tkanina Candiani rewelacja. Mają jak dla mnie tylko jedną wadę: zbyt niski stan. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi