Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 11.01.2017 o 17:30, pawel_bodnar napisał:

Już po ptakach, ale jak się ma Havana do Washingtona? Rozmiarowo i w kwestii wypełnienia ramion? 

Mam 4 marynarki Washingtona i leżą idealnie jak na RTW i to bez poprawek , a nigdy nie zamawiałem Havany. 

Expand  

Mam  Havane i  washingtona. Washington jest o numer większy (mimo tego samego rozmiaru na metce). Z tym, że havana była z bieżącej kolekcji a washington z poprzedniego outletu. 

W dniu 10.01.2017 o 22:57, Andre napisał:

Koledzy, ponieważ może będę miał możliwość skorzystania z tego outletu, miałbym prośbę o pomoc w dobraniu rozmiaru - upatrzyłem sobie tę marynarkę Havana Blue Plain http://eu.suitsupply.com/en/c_jackets/havana-blue-plain/C975.html
Biorąc pod uwagę rozmiarówkę i swoje wymiary (181 cm wzrostu oraz ok. 97 cm w klatce) skłaniałbym się w kierunku rozmiaru 48 (takie też mam wszystkie aktualnie posiadane garnitury z Vistuli i innych marek). Widziałem jednak na poprzednich stronach dyskusji, że przy podobnych wymiarach jeden z użytkowników (sceptycznymiś) zastanawiał się nad 46 i nawet mniejszym rozmiarem. Myślicie, że 48 to może być dobry wybór? Za wszelkie sugestie będę niezmiernie wdzięczny.

Expand  

przy takich samych wymiarach 46 na mnie jest idealny

• Oceniam pozytywnie 1

W dniu 11.01.2017 o 23:08, Koval napisał:

Jeśli coś Ci się podoba, to nie warto czekać. Odkąd outlet jest oficjalnie dostępny dla Polski, nic nie ryzykujesz, bo zwroty też są darmowe.

Expand  

Wiesz, ja już zakupy wstępne zrobiłem, teraz już tylko rozważam, czy warto szerzej uchylić portfela, a potem żyć o chlebie i wodzie :D

W dniu 11.01.2017 o 17:38, Pablo84 napisał:

@BrotherM marynarkę zawsze można wytaliować lub ją w talii popuścić, a rękawy skrócić. Kluczowe są wymiary w klatce i ramionach. Wydaje mi się, że w rozmiar 50 nie wejdziesz, a 102 też jest mocno dyskusyjne.

Expand  

Dobra, spróbowałem z 52. Najwyżej zgłoszę się do Ciebie po odsetki xD

Chociaż wydaje mi się, że 102 (brak już tego rozmiaru) byłoby lepszym rozwiązaniem ze względu na dłuższy rękaw. Przynajmniej będe coś wiedział o ich rozmiarach po praktycznych doświadczeniach.

@andrzeii przecież wszystko masz w tabeli rozmiarów..

Na przykład w modelu Havana rozm. 25 ma o 0.9cm dłuższy rękaw i na długość ma 1cm więcej. Do tego jest obszerniejszy w klatce piersiowej i ramionach. 

Jeśli potrzebujesz mieć dłuższą marynarkę i dłuższe rękawy bierzesz rozm. 48.

W dniu 12.01.2017 o 08:01, IG_R napisał:
Witam, czy miał ktoś do czynienia z takim materiałem:

http://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio-granatowy-gładki/P4809.html

Jak komfort użytkowania? 

Przy okazji mam pytanie dotyczące rozmiarówki Lazio, garnitury zazwyczaj kupuję w rozmiarze 176/100/88. Lepiej wybrać 50 czy 48?

Pozdrawiam

Raczej z rozmiarów short, 24 lub 25 jeśli masz proporcjonalną długość rąk

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk