Zajac Poziomka Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 Klasyczna męska elegancja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 5 godzin temu, Koval napisał: Tak. Jestes tego pewien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 Dziękuję wszystkim za cynk! Udało mi się zamówić parę rzeczy z pomocą koleżanki w Niemczech, która udostępniła swój adres. Założyłem nowe konto SS z tym adresem. Oczywiście trzeba będzie odebrać w Berlinie, ale oszczędności znacznie przewyższają koszty biletu Intercity. Oto zakupy:http://eu.suitsupply.com/en/c_coats/brown-double-breasted-coat/J400.html?cgid=C_Coats&prefn1=size&prefv1=106|56|102 rozmiar 106 http://eu.suitsupply.com/en/c_suits/havana-brown-plain/P4850.html?cgid=C_Suits&prefn1=size&prefv1=56|54|52 roz. 54 http://eu.suitsupply.com/en/c_suits/havana-brown-check/P3833.html?cgid=C_Suits&prefn1=size&prefv1=110 roz. 106 Jak coś nie będzie pasował, istnieje możliwość odsprzedanie kolegom z BWB, jeśli ktoś będzie zainteresowany. Odbiór będzie dopiero pod koniec stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 Koledzy, ponieważ może będę miał możliwość skorzystania z tego outletu, miałbym prośbę o pomoc w dobraniu rozmiaru - upatrzyłem sobie tę marynarkę Havana Blue Plain http://eu.suitsupply.com/en/c_jackets/havana-blue-plain/C975.html Biorąc pod uwagę rozmiarówkę i swoje wymiary (181 cm wzrostu oraz ok. 97 cm w klatce) skłaniałbym się w kierunku rozmiaru 48 (takie też mam wszystkie aktualnie posiadane garnitury z Vistuli i innych marek). Widziałem jednak na poprzednich stronach dyskusji, że przy podobnych wymiarach jeden z użytkowników (sceptycznymiś) zastanawiał się nad 46 i nawet mniejszym rozmiarem. Myślicie, że 48 to może być dobry wybór? Za wszelkie sugestie będę niezmiernie wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 @Andre Ewentualnie zamów w dwóch rozmiarach i zwróć ten, który gorzej pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 16 minut temu, Andre napisał: Koledzy, ponieważ może będę miał możliwość skorzystania z tego outletu, miałbym prośbę o pomoc w dobraniu rozmiaru - upatrzyłem sobie tę marynarkę Havana Blue Plain http://eu.suitsupply.com/en/c_jackets/havana-blue-plain/C975.html Biorąc pod uwagę rozmiarówkę i swoje wymiary (181 cm wzrostu oraz ok. 97 cm w klatce) skłaniałbym się w kierunku rozmiaru 48 (takie też mam wszystkie aktualnie posiadane garnitury z Vistuli i innych marek). Widziałem jednak na poprzednich stronach dyskusji, że przy podobnych wymiarach jeden z użytkowników (sceptycznymiś) zastanawiał się nad 46 i nawet mniejszym rozmiarem. Myślicie, że 48 to może być dobry wybór? Za wszelkie sugestie będę niezmiernie wdzięczny. Sugestia jest taka, aby pomierzyć dobrze dopasowane marynarki i porównać z rozmiarówką SS (są podane dokładne wymiary). Jedynie w ramionach porównanie z Vistulą nie ma sensu, bo havana jest bez konstrukcji, a Vistula stosuje epolety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 (edytowane) @Nowoanglik - właśnie niestety w tym wypadku raczej mógłby być problem ze zmieszczeniem się w 14 dniowy termin na zwrot wg outletowych norm - marynarka po dotarciu do Niemiec musi jeszcze być ponownie przesłana do mnie, a zatem raczej celuję w zakup 1 marynarki, bo zwrot może okazać się niemożliwy @mosze - dzięki za podpowiedź, wstępnie zrobiłem takie rozpoznanie, jeszcze jutro raz to zrobię - i jeszcze tylko w celu potwierdzenia- rozmiary podane na stronie SS, to są wymiary ubrań, nie człowieka mającego je nosić, prawda? Edytowane 10 Styczeń 2017 przez Andre uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostek Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 Myślę, że 48 będzie dobre. Mam w klatce 94cm i noszę rozmiar 24 (odpowiednik 48). Rozmiar mniejszy też się na mnie zapnie, ale nie wygląda dobrze przez nadprogramowe centymetry w talii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 Jest outlet dla Polski, kod jak w innych, firstaccess 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 18 godzin temu, Jamjest napisał: Jestes tego pewien? FIRSTACCESS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 Dzięki za informację panowie! Właśnie kupiłem niebieską wełnianą Havanę za 400 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 tą jasną?:) sam chciałem ale paypal mi nagle kazał powiązać od nowa kartę z kontem. A karta została w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 4 minuty temu, Jamjest napisał: tą jasną?:) sam chciałem ale paypal mi nagle kazał powiązać od nowa kartę z kontem. A karta została w domu Tak, jasną - niebieską, nie granatową. Granatowych marynarek mam już kilka, to mogę sobie pozwolić na coś mniej uniwersalnego. Mam jedną Havanę i uważam, że spokojnie jest warta ceny regularnej, więc zakup za 400 złotych wydaje mi się całkiem dobrą okazją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 Teraz, Zajac Poziomka napisał: Tak, jasną - niebieską, nie granatową. Granatowych marynarek mam już kilka, to mogę sobie pozwolić na coś mniej uniwersalnego. No to tak jak ja. Na szczęście paypal przestał głupieć i też mi się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimon Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 Dzięki za cynk! Właśnie sprawiłem sobie wymarzony, szary garnitur Washington ze 100% lnu za jakieś 50% ceny wyjściowej. Trzeba przyznać, że tym razem wybór jest całkiem dobry, sporo rzeczy z kolekcji letniej sprzed roku i stosunkowo mało wiekowych "koszmarków" SuSu, które zdarzało im się wrzucać przy poprzednich okazjach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 Ktoś kto ma troszkę doświadczenia z zakupami w SuSu może mi z rozmiarówką doradzić? Szukam głownie po klatce, talii i długości rękawa. Czy te ikonografiki z miejscem dokonywania pomiarów są poprawne? Klatka wydaje się u nich umiejscowiona niżej niż na linii sutków (gdzie mam ok 107 cm). To kieruje mnie do rozmiarów: 48, 94 i 98. Tylko, że talia wydaje się być w każdym wypadku zbyt obszerna (to faktycznie jest talia, a nie pas?), tj. odpowiednio: 95, 93, 97. Ja mam w pasie 92,5 cm, a w talii jakieś 87-89 cm (kwestia gdzie mierzę). Na ile marynarki z SS są taliowane? Dodam też, że z moich marynarek najlepiej leży na mnie Lantier z Vistuli (188/108, super slim), ale tam chyba rozmiarówka jest zawyżona, bo niedawno dostałem innego Lantiera (ten sam rozmiar) i jest trochę szerszy (głownie w talii). A może to kwestia konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo84 Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 @BrotherM jeśli masz 107cm w klatce to jakim cudem chcesz się zmieścić np. W rozmiar 48 czy 94? Marynarka powinna mieć ok 10cm zapasu w stosunku do wymiarów ciała, więc celował bym w rozmiary 54 lub 106. Zastanawiam się nad tą niebieską Havaną. Cena kusi.. do jakich spodni będzie pasował taki odcień niebieskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 O 94 zapomnij, nie ma szans przy 107 w klatce. Ja akurat wchodzę przy ok 102, bo Z kolei większy rozmiar kiepsko leży w ramionach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 @BrotherM jeśli masz 107cm w klatce to jakim cudem chcesz się zmieścić np. W rozmiar 48 czy 94? Marynarka powinna mieć ok 10cm zapasu w stosunku do wymiarów ciała, więc celował bym w rozmiary 54 lub 106. Zastanawiam się nad tą niebieską Havaną. Cena kusi.. do jakich spodni będzie pasował taki odcień niebieskiego? Nie przesadzajmy z tymi 10 cm, nie musi być aż tak duży. Doradzałbym raczej rozmiar 52, SuSu wypada całkiem duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo84 Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 @MateuszT. oczywiście masz rację. Dlatego napisałem około 10. Ja mam 102cm w klatce i kupuję roz.25, czyli mam ok. 8-9cm zapasu. Przy wyborze trzeba wziąć również pod uwagę szerokość w ramionach i w talii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 @Pablo84 @Blondas Ok, może przeholowałem, kwestia gdzie to się mierzy. http://eu.suitsupply.com/pl/c_jackets/havana-czerwony-kratka/C924.html Interesuje mnie w zasadzie tylko to. Wezmę pod uwagę rozmiar 50, 52, 102 z tych dostępnych. Ale tu są kolejne schody, bo o ile ramiona ok, o tyle w rękawie preferuję ok 66 cm. No i co z tą nieszczęsna talią? Przy 102 to aż 101 cm. Ponawiam pytanie, na ile te marynarki są taliowane? Bo na mnie czasem te superslimy z Vistuli są zbyt szerokie w talii i pasie Najwyżej zamówię na próbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 3 godziny temu, Zajac Poziomka napisał: Tak, jasną - niebieską, nie granatową. Granatowych marynarek mam już kilka, to mogę sobie pozwolić na coś mniej uniwersalnego. Mam jedną Havanę i uważam, że spokojnie jest warta ceny regularnej, więc zakup za 400 złotych wydaje mi się całkiem dobrą okazją Przekonałeś mnie Wahałem się nad tą marynarką, ale zamówiłem. Marynarka, 2 koszule, 2 krawaty za 780,00 zł Poprawił mi humor ten outlet EDIT Już po ptakach, ale jak się ma Havana do Washingtona? Rozmiarowo i w kwestii wypełnienia ramion? Mam 4 marynarki Washingtona i leżą idealnie jak na RTW i to bez poprawek , a nigdy nie zamawiałem Havany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo84 Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 @BrotherM marynarkę zawsze można wytaliować lub ją w talii popuścić, a rękawy skrócić. Kluczowe są wymiary w klatce i ramionach. Wydaje mi się, że w rozmiar 50 nie wejdziesz, a 102 też jest mocno dyskusyjne. Najlepiej odwiedzić kiedyś sklep stacjonarny i tam pomierzyć, w innym wypadku pozostaje zamówić dwa rozmiary i ewentualnie zwracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo84 Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 @pawel_bodnar Havana ma się tak w kwestii wypełnienia ramion, że ich nie posiada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 @Pablo84 Dzięki. Ciekawy jestem jak będzie na mnie leżała. Jakoś marynarki bez wypełnień w ramionach słabo na mnie leżą. Tak patrze, że Havana to chyba najpopularniejszy model Susu. Obecnie jest 24 modeli Havany, a jedynie 2 modele Washingtona... Tak więc, jeżeli będzie leżała dobrze to będę miał w czym wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi