Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

32 minuty temu, Anachronis napisał:

Tylko, ze ze wzgledu na odsloniecie praktycznie calej klatki jest to raczej plaszcz na lekko chlodna jesien, a nie zime, prawda? 

Mialem juz kiedys podobnie "otwarty" plascz z prochnika, ktory wymagal 3m szalika, zeby zapewnic cieplo

jest zapinany na 3 guziki także aż tak nisko nie jest. 

2 godziny temu, Zajac Poziomka napisał:

Jest to nawet napisane w opisie płaszczy na stronie SS.

2 godziny temu, 50groszy napisał:

jest zapinany na 3 guziki także aż tak nisko nie jest. 

2 godziny temu, Haz napisał:

Wydaje mi się, że jest tam jeszcze jeden guzik wyżej, który można zapiąć.

faktycznie jest tam ukryty trzeci guzik, ale Panowie -to nie jest plaszcz na sroga zime. Szalik potrafi jakostam zaslonic szczeliny, ale dalej cala szyja jest odkryta w takim plaszczu.

7 hours ago, Anachronis said:

faktycznie jest tam ukryty trzeci guzik, ale Panowie -to nie jest plaszcz na sroga zime. Szalik potrafi jakostam zaslonic szczeliny, ale dalej cala szyja jest odkryta w takim plaszczu.

Ale to jest opis każdej dyplomatki przecież.

• Oceniam pozytywnie 2

• 2 weeks later...

Powiedzcie mi, proszę, jak to jest, że z opisu na stronie SuSu i z komentarzy na forum można wywnioskować, że ta marynarka nadaje się świetnie na wiosnę, a mimo to jest w kolekcji fall/winter. Pytam, bo szukam czegoś jak najlżejszego, a len może się okazać zbyt casualowy.
http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-niebieski-gładki/C848.html?cgid=Jackets

Panowie,

czy wg Was ponizszy smoking nadaje sie na wydarzenie typu black tie? Zastanawia mnie tutaj kolor. Mial ktos stycznosc z modelem Verona? Faktycznie to szeroki model? Mam marynarki Havana, Lazio czy Sienna, i tam rozmiar 48 jest ok, w Veronie podobne wymiary ma rozmiar 44... Dzieki!

http://eu.suitsupply.com/pl/suits/niebieski-gładki-smoking/P5013.html?cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Wieczorowe-Manhattan|Wieczorowe-Smoking|Wieczorowe-Verona|Wieczorowe-Żakiet

On 16/11/2016 at 11:12 PM, Aver said:

Powiedzcie mi, proszę, jak to jest, że z opisu na stronie SuSu i z komentarzy na forum można wywnioskować, że ta marynarka nadaje się świetnie na wiosnę, a mimo to jest w kolekcji fall/winter. Pytam, bo szukam czegoś jak najlżejszego, a len może się okazać zbyt casualowy.
http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-niebieski-gładki/C848.html?cgid=Jackets

Błąd albo po prostu chcą ją sprzedać ;) Na ostatnim zdjęciu widać wyraźnie jak luźny splot ma ta marynarka (zdaje się, że bardzo podobny do garnituru traveler, który mam z SuSu) więc podejrzewam, że na wiosnę/lato będzie git.

Swoją drogą te ostatnie zdjęcia w miarę dobrze oddają tkaninę marynarek, którą z opisu jest ciężko wywnioskować jaka naprawdę będzie. Ostatnio zamawiałem dwie marynarki z SuSu i jedna jest bardzo cienka (podobnie do tej powyżej) a druga trochę grubsza, a obie były w kolekcji zimowej.

1 minutę temu, andrzeii napisał:

OK, czyli czesankowość materiału jest problemem? Czy kolor? (Jedno i drugie razem?:) ) Jak pisałem, jest to jednak mniej formalna aranżacja wesela, więc nie trzymam się sztywnych zasad. Dziwnie wyglądałbym w aksamitnej marynarce w stodole.

Problemem jest to, że ten "smoking" jest brzydki

6 minut temu, andrzeii napisał:

OK, czyli czesankowość materiału jest problemem? Czy kolor? (Jedno i drugie razem?:) ) Jak pisałem, jest to jednak mniej formalna aranżacja wesela, więc nie trzymam się sztywnych zasad. Dziwnie wyglądałbym w aksamitnej marynarce w stodole.

Jak mniej formalne wesele to kup zwykły formalny garnitur. 

Będziesz mógł go nosić częściej niż na wesele

Dnia 16.11.2016 o 23:12, Aver napisał:

Kamizelka jest zbyt wysoka, ale to żaden problem dla trochę zorientowanego krawca. Można bez problemów ją przyciąć i zrobić głębszą. Wtedy ten smoking będzie wyglądał wyśmienicie. Też obstawiam spodnie na szelki, ale warto spytać obsługi.