50groszy Napisano 3 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2016 32 minuty temu, Anachronis napisał: Tylko, ze ze wzgledu na odsloniecie praktycznie calej klatki jest to raczej plaszcz na lekko chlodna jesien, a nie zime, prawda? Mialem juz kiedys podobnie "otwarty" plascz z prochnika, ktory wymagal 3m szalika, zeby zapewnic cieplo jest zapinany na 3 guziki także aż tak nisko nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 3 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2016 13 minut temu, Haz napisał: Wydaje mi się, że jest tam jeszcze jeden guzik wyżej, który można zapiąć. Jest to nawet napisane w opisie płaszczy na stronie SS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 3 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2016 2 godziny temu, Zajac Poziomka napisał: Jest to nawet napisane w opisie płaszczy na stronie SS. 2 godziny temu, 50groszy napisał: jest zapinany na 3 guziki także aż tak nisko nie jest. 2 godziny temu, Haz napisał: Wydaje mi się, że jest tam jeszcze jeden guzik wyżej, który można zapiąć. faktycznie jest tam ukryty trzeci guzik, ale Panowie -to nie jest plaszcz na sroga zime. Szalik potrafi jakostam zaslonic szczeliny, ale dalej cala szyja jest odkryta w takim plaszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haz Napisano 4 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2016 7 hours ago, Anachronis said: faktycznie jest tam ukryty trzeci guzik, ale Panowie -to nie jest plaszcz na sroga zime. Szalik potrafi jakostam zaslonic szczeliny, ale dalej cala szyja jest odkryta w takim plaszczu. Ale to jest opis każdej dyplomatki przecież. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 4 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2016 W SuSu płaszczy na srogą zimę to chyba nie znajdziemy. Raczej nie adresują swojej oferty do krajów ze srogą zimą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 4 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2016 Mają model Merano. Prawie klasyczny Ulster - miewają takie z naprawdę ciężkiego "kocowego" materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 16 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2016 Powiedzcie mi, proszę, jak to jest, że z opisu na stronie SuSu i z komentarzy na forum można wywnioskować, że ta marynarka nadaje się świetnie na wiosnę, a mimo to jest w kolekcji fall/winter. Pytam, bo szukam czegoś jak najlżejszego, a len może się okazać zbyt casualowy.http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-niebieski-gładki/C848.html?cgid=Jackets Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 23 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2016 Panowie, czy wg Was ponizszy smoking nadaje sie na wydarzenie typu black tie? Zastanawia mnie tutaj kolor. Mial ktos stycznosc z modelem Verona? Faktycznie to szeroki model? Mam marynarki Havana, Lazio czy Sienna, i tam rozmiar 48 jest ok, w Veronie podobne wymiary ma rozmiar 44... Dzieki! http://eu.suitsupply.com/pl/suits/niebieski-gładki-smoking/P5013.html?cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Wieczorowe-Manhattan|Wieczorowe-Smoking|Wieczorowe-Verona|Wieczorowe-Żakiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 23 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2016 Mnie w tym smokingu nie podoba się kamizelka. Ale to i tak jeden z niewielu trzyczęściowych smokingów na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 23 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2016 Ta kamizelka nie ma ze smokingiem nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 podejrzewam, ze spodnie tez nie sa na szelki, dzieki Panowie za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 W zwykłym smokingu SuSu są na szelki. Tutaj pewnie także. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karkub Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 On 16/11/2016 at 11:12 PM, Aver said: Powiedzcie mi, proszę, jak to jest, że z opisu na stronie SuSu i z komentarzy na forum można wywnioskować, że ta marynarka nadaje się świetnie na wiosnę, a mimo to jest w kolekcji fall/winter. Pytam, bo szukam czegoś jak najlżejszego, a len może się okazać zbyt casualowy.http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-niebieski-gładki/C848.html?cgid=Jackets Błąd albo po prostu chcą ją sprzedać Na ostatnim zdjęciu widać wyraźnie jak luźny splot ma ta marynarka (zdaje się, że bardzo podobny do garnituru traveler, który mam z SuSu) więc podejrzewam, że na wiosnę/lato będzie git. Swoją drogą te ostatnie zdjęcia w miarę dobrze oddają tkaninę marynarek, którą z opisu jest ciężko wywnioskować jaka naprawdę będzie. Ostatnio zamawiałem dwie marynarki z SuSu i jedna jest bardzo cienka (podobnie do tej powyżej) a druga trochę grubsza, a obie były w kolekcji zimowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzeii Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 Panowie, myślicie że ten garnitur nada się na mój ślub w sierpniu? Miejsce wesela mniej oficjalne, bo w jednej z tych eleganckich stodół. Link: http://eu.suitsupply.com/pl/suits/szary-gładki-smoking/P501205.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 Nie. To jest jednak koszmarek. Rzadko się to zdarza SuSu, ale teraz sie udało. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 Kiedyś - w epoce wiktoriańskiej, noszono i szare (oxford grey) smokingi z tego, co wyczytałem swego czasu. Jak już to wybierz aksamitną marynarkę smokingową, albo po prostu garnitur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 PRzy czym tamte szare były dużo ciemniejsze, tak jak i midnight blue to nie pierwszy z brzegu granat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzeii Napisano 25 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2016 OK, czyli czesankowość materiału jest problemem? Czy kolor? (Jedno i drugie razem?:) ) Jak pisałem, jest to jednak mniej formalna aranżacja wesela, więc nie trzymam się sztywnych zasad. Dziwnie wyglądałbym w aksamitnej marynarce w stodole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orlin Napisano 25 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2016 1 minutę temu, andrzeii napisał: OK, czyli czesankowość materiału jest problemem? Czy kolor? (Jedno i drugie razem?:) ) Jak pisałem, jest to jednak mniej formalna aranżacja wesela, więc nie trzymam się sztywnych zasad. Dziwnie wyglądałbym w aksamitnej marynarce w stodole. Problemem jest to, że ten "smoking" jest brzydki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orlin Napisano 25 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2016 6 minut temu, andrzeii napisał: OK, czyli czesankowość materiału jest problemem? Czy kolor? (Jedno i drugie razem?:) ) Jak pisałem, jest to jednak mniej formalna aranżacja wesela, więc nie trzymam się sztywnych zasad. Dziwnie wyglądałbym w aksamitnej marynarce w stodole. Jak mniej formalne wesele to kup zwykły formalny garnitur. Będziesz mógł go nosić częściej niż na wesele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzeii Napisano 29 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2016 SS daje nieźłe promocje na zakup smokingu plus koszuli i butów. Myślicie że ich buty są cokolwiek warte? W zestawie mają lakierowane eskarpiny i oxfordy (o monkach nie wspomnę:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 29 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2016 Dnia 16.11.2016 o 23:12, Aver napisał: Powiedzcie mi, proszę, jak to jest, że z opisu na stronie SuSu i z komentarzy na forum można wywnioskować, że ta marynarka nadaje się świetnie na wiosnę, a mimo to jest w kolekcji fall/winter. Pytam, bo szukam czegoś jak najlżejszego, a len może się okazać zbyt casualowy.http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-niebieski-gładki/C848.html?cgid=Jackets Kamizelka jest zbyt wysoka, ale to żaden problem dla trochę zorientowanego krawca. Można bez problemów ją przyciąć i zrobić głębszą. Wtedy ten smoking będzie wyglądał wyśmienicie. Też obstawiam spodnie na szelki, ale warto spytać obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 29 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2016 Rozstaw guzików raczej nie pozwoli tego zrobić tak, aby ładnie się prezentowało. Poza tym bez klap kamizelka wieczorowa wygląda nieszczególnie. I dół mi jakoś nie gra, nie widzę tego w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 30 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2016 ja planuje po prostu kamizelki nie uzywac, a zakupic pas hiszpanski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 3 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2016 Dnia 23.11.2016 o 21:46, lukee napisał: Panowie, czy wg Was ponizszy smoking nadaje sie na wydarzenie typu black tie? Zastanawia mnie tutaj kolor. Nie. Za jasny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi