Servetch Napisano 8 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2016 Pojawiła się kolekcja Jort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bofff Napisano 9 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2016 dla kronikarskiego obowiazku 54 Lazio za duże , 52 OK, wg mnie zmiany rozmiarówki nie było gdybym chciał spróbować czegoś innego niż Lazio, która linia ma też bardziej dopasowany krój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2016 @bofff przejrzyj tabele rozmiarów po parametrach talia i obwód w klatce sam ocenisz różnice w dopasowaniu poszczególnych krojów. Było o tym już na forum tysiąc razy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 9 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2016 9 godzin temu, Servetch napisał: Pojawiła się kolekcja Jort. I z tego co można zauważyć rozmiarówka zmierza a raczej jest już jak w modelu havana. np marynarka 106 i 95 wcześniej 106 i 93. Czyli zauważyli ,że grubniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2016 mój wniosek to wystandaryzowanie rozmiarówki. Kiedyś rozmiar S nie był odpowiednikiem M. Teraz różnica opiera się tylko na długości (wczesniej S był dodatkowo szerszy). Dziś np. 54 na szerokość równa się 27. Pewnie ujednolicenie nie dotknęło wszystkich rozmiarów, bo nie było to konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 9 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2016 12 godzin temu, Servetch napisał: Pojawiła się kolekcja Jort. I mam ochotę obrabować jakiś bank. Oba zmodyfikowane Harrisy i kombinezon mnie pozamiatały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 9 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2016 2 godziny temu, O.v.K. napisał: I mam ochotę obrabować jakiś bank. Oba zmodyfikowane Harrisy i kombinezon mnie pozamiatały... Ciągle się zastanawiam o co chodzi z tymi kombinezonami i kto je kupuję. Możesz mi objaśnić poco komu coś takiego i do czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 9 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2016 Choćby do wycieczki kabrioletem (najlepiej klasykiem!) albo motorem (także klasycznym!). Albo wyprawa w góry, pod krawatem. W ogóle klimaty podróżniczo-motoryzacyjne z mocnym posmakiem retro. Serio mówię Fakt, model w prążek był lekko przekombinowany (choć na pintereście czy instagramie można było znaleźć kilka ciekawych stylizacji), ale ten szary... Jeśli użyjesz kontrargumentu o małej grupie docelowej, dysponującej klasycznym cabrio lub motorem i zamiłowaniem do tradycyjnej/retro-elegancji, to się z Tobą zgodzę. Tyle, że klasyczny kabriolet lub motocykl z reguły sygnalizuje posiadanie grubszego od przeciętnego portfela. A ten pozawala na zakup czegoś odjechanego, niekoniecznie o szerokim, praktycznym zastosowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 Dnia 25.09.2016 o 17:19, bart87 napisał: Witam Szanownych Kolegów. Czy któryś z Was mógłby pomoc w doborze rozmiaru garnituru? Mam spore wątpliwości i chyba nie dam rady samemu. Problem polega na tym, że moich wymiarów (jest trochę za dużo brzucha) nie da się przyrównać do rozmiarówki SS. Będzie to mój pierwszy poważny garnitur - czyli dla Was okazja wiadoma. Poniższe zdjęcia przedstawiają przymiarki garnituru Albione. A poniżej zdjęta miara z klatki i pasa (odpowiednio 114 cm i 106,5 cm - nie widać dokładnie) Najbliżej moim wymiarom do modeli (podane wymiary klatka/pas z rozmiaru 54): - Sienna 119 cm / 107 cm - Washington 118 cm / 106 cm Pytanie czy te parę centymetrów w klatce w stosunku do pasa wykluczy mnie z posiadaczy garniturów z SS? Czy może będzie dało się to aż tak przerobić u krawca żeby pasowało? Mam spore wątpliwości więc proszę Szanownych Kolegów o poradę. Nie wiem, czy pytanie jeszcze aktualne: oczywiście, że można to poprawić. Na moje laickie oko - fałda poznańska i być może barki. Naciągasz tez chyba za wysoko na brzuch spodnie - patrząc po fałdach w kroku. Spróbuj je opuścić i skrócić minimalnie nogawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 12 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2016 Taka ciekawostka: http://eu.suitsupply.com/en/new_arrivals/soho-grey-plain/P4939.html Na pierwszym zdjęciu nakładane kieszenie i brak manszetów. Na kolejnych zdjęciach, kieszenie bez patek i spodnie z manszetami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 12 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2016 Być może na pierwszym zdjęciu jest Madison, który wpadnie do sklepu niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 12 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2016 2 godziny temu, Aron napisał: Taka ciekawostka: http://eu.suitsupply.com/en/new_arrivals/soho-grey-plain/P4939.html Na pierwszym zdjęciu nakładane kieszenie i brak manszetów. Na kolejnych zdjęciach, kieszenie bez patek i spodnie z manszetami. Miałem sytuacje że koszula miała na zdjęciach kołnierz cutway taką zamówiłem.Koszula przyszła z kołnierzem klasycznym, potem zauważyłem,że zmienili zdjęcie właśnie na taki kołnierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 O to jak zrobić z dwurzędówki jednorzędowy http://eu.suitsupply.com/pl/coats/jasnobrązowy-płaszcz/J455.html?utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_content=LB_J455 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucasd Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 Dwa pytania: 1. Czy da się obejść płatność w złotówkach i płacić euro (jest taniej w końcu)? 2. Zastanawiam się nad zakupem kamizelki, np. http://eu.suitsupply.com/en/waistcoats/green-waistcoat/W160223.html?cgid=Waistcoats czy możecie polecić alternatywne sklepy z kamizelkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 np. poszetka.com, benevento.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 7 godzin temu, lucasd napisał: Dwa pytania: 1. Czy da się obejść płatność w złotówkach i płacić euro (jest taniej w końcu)? Da się tyle, że wysyłka do kraju z którego zamawiasz. Z Polski płacisz w złotówkach, w euro się nie da chyba, że zamówisz z np Niemiec. Lecz wysyłka tylko będzie do Niemiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 Czy ktoś posiada i wie (albo może przewidzieć) jak będzie się zachowywał ten kaszmir? Chodzi o mechacenie się. http://eu.suitsupply.com/pl/coats/niebieski-płaszcz-jort/J326.html?cgid=Coats Chciałem kupić wielbłąda Jort, ale wykupili w ciągu milisekund... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 O jaki płaszcz z wielbłąda chodzi? Bo u mnie z Francji widać od paru sezonów piękną dwurzędówkę, mój rozmiar nawet nadal wisi i mnie kusi... Jeśli chodzi o kaszmir, to SuSu nie podaje zawartości kaszmiru; miałem dwa płaszcze z domieszkami kaszmiru - jeden z domieszką symboliczną (5-10%), drugi z większą (nie pamiętam, max. 30%) i żaden się nie mechacił. Strzelałbym więc że problem mechacenia występuje dopiero przy większościowym udziale kaszmiru, ale to by było zbyt proste - zależy przecież od jakości tkaniny itd. Mam sporo swetrów 100% kaszmir, niektóre są zmechacone po jednym dniu, inne mają kilkadziesiąt dni noszenia za sobą i nadal są jak nowe... Cena (500 EUR) za płaszcz nie sugeruje jakiejś powalającej jakości kaszmiru (przyzwoite swetry zaczynają się od 100-150 EUR). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Chodzi o ten płaszcz, co to go już nie ma:-) Jednorzędowy Jort z nakładanymi kieszeniami. Podlinkowany przeze mnie płaszcz jest (chyba) ze 100% kaszmiru, stąd moje obawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin C Napisano 26 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2016 Czy mieliście taki przypadek? po nałożeniu pasty na buty pojawiły się plamy i niestety nie znikają. Co może być przyczyną? Pasta nowa, na butach Shoepassion nie pozostawiła żadnych plam. Jak SuitSupply rozwiązuje takie reklamacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 28 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2016 Miałem taki przypadek. Buty Loake ze skóry lakierowanej. Pasta Tarrago. Plamy zostały, ale są na całej powierzchni równomiernie i wyglada to trochę jak świadomy zabieg przenikania kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 1 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2016 Czy ktorys z kolegow mial do czynienia z ktoryms z tych plaszczy? http://eu.suitsupply.com/pl/coats/niebieski-płaszcz/J413.html?cgid=Coats&srule=PriceAsc http://eu.suitsupply.com/pl/coats/granatowy-płaszcz/J461.html?cgid=Coats&srule=PriceAsc Wygladaja bardzo dobrze na zdjeciahc, ale sa podejrzanie tanie jak na SS. Czy mozliwe, ze jest to wynik zastosowania "chamskiej", gryzacej welny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 2 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2016 19 godzin temu, Anachronis napisał: Czy ktorys z kolegow mial do czynienia z ktoryms z tych plaszczy? http://eu.suitsupply.com/pl/coats/niebieski-płaszcz/J413.html?cgid=Coats&srule=PriceAsc http://eu.suitsupply.com/pl/coats/granatowy-płaszcz/J461.html?cgid=Coats&srule=PriceAsc Wygladaja bardzo dobrze na zdjeciahc, ale sa podejrzanie tanie jak na SS. Czy mozliwe, ze jest to wynik zastosowania "chamskiej", gryzacej welny? Jeśli chodzi o gryzienie to absolutnie nie. Mam jeden z nich W Zasadzie to są te same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 3 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2016 Dnia 2.11.2016 o 15:38, 50groszy napisał: Jeśli chodzi o gryzienie to absolutnie nie. Mam jeden z nich W Zasadzie to są te same Tylko, ze ze wzgledu na odsloniecie praktycznie calej klatki jest to raczej plaszcz na lekko chlodna jesien, a nie zime, prawda? Mialem juz kiedys podobnie "otwarty" plascz z prochnika, ktory wymagal 3m szalika, zeby zapewnic cieplo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haz Napisano 3 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2016 30 minutes ago, Anachronis said: Tylko, ze ze wzgledu na odsloniecie praktycznie calej klatki jest to raczej plaszcz na lekko chlodna jesien, a nie zime, prawda? Mialem juz kiedys podobnie "otwarty" plascz z prochnika, ktory wymagal 3m szalika, zeby zapewnic cieplo Wydaje mi się, że jest tam jeszcze jeden guzik wyżej, który można zapiąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi