Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

12 minutes ago, Lebowski32 said:

Nie podoba mi się to co robi SS z tymi wyprzedażami. To zaburza ich model biznesowy i oznacza, że powinni sprzedawać taniej od początku i np. robić zapisy na produkt. A tak ci, co kupują marynarki po 1300 zł, mogą czuć się rozczarowani.

Tyle, że z tego co widzę, to są sztuki z 2014 max. Nie mozna ich nigdzie dostać. Normalnie takie rzeczy trafiają do Outletu pod Amsterdamem itp. Tyle, że w ten sposób można dostać je bez udawania się do tych miejsc, ktorych jest bodajże trzy na całą europę.

ja no nie obrażam sie, że marynarkę którą kupiłem trzy lata temu i dzięki temu na 100% ją miałem, teraz była w sztuk 1 na wyprzedaży.

Pepenix - SS powinno przejść na model sprzedaży Meermina. Zamiast 1300 złotych za marynarkę, która zalega miesiącami w magazynach, a potem jest sprzedawana w outlecie, marynarka np. po 900 złotych i zapisy na nią - wysyłka towaru po dwóch miesiącach.

Nie - to nie są sztuki z max 2014. W tym roku bordowa marynarka w kratę, czy niebieska to kolekcja ubiegłoroczna. W wakacje gdy startował outlet były również marynarki z 2015 roku, mocno przecenione

Proponuję zgłosić kandydaturę na prezesa, na pewno po zmianie strategii cenowej ich zyski poszybują w kosmos, więc nie powinni mieć zastrzeżeń :) 

Na cały outlet wypatrzyłem ze dwie rzeczy które chciałbym mieć. W outletach praktycznie nigdy nie ma klasyki (np zwykłych granatowych marynarek), 95% stanowią rzeczy odjechane. Nie wiem o co tu się na SS obrażać.

• Oceniam pozytywnie 6

13 minut temu, Panam napisał:

Właśnie dowiedziałem się od konsultanta, że rzeczy zakupionych w outlecie nie można zwracać. To prawda?

Dziwne, latem zwróciłem be problemu. Czyżby zmienili politykę ? Gdybym wiedział trochę to trochę mniej bym szalał. Jakby co to odsprzedam po okazyjnej cenie kilka rzeczy :-D

Na marynarkę w moim rozmiarze nie mam nawet co liczyć :-(  Myślałem zatem o spodniach np.:

http://eu.suitsupply.com/pl/c_trousers/jasnoszary-spodnie/B367.html

ale z tego co widzę po rozmiarówce, mając 65 cm w udach mocno poza nią wykraczam. Mimo wszystko zapytam, bo jeszcze nic nigdy w SS nie kupowałem - rzeczywiście mają tak wąskie spodnie czy traktowaćwymiary na stronie z pewnym (w sumie sporym) marginesem?  

38 minut temu, Zajac Poziomka napisał:

Na cały outlet wypatrzyłem ze dwie rzeczy które chciałbym mieć. W outletach praktycznie nigdy nie ma klasyki (np zwykłych granatowych marynarek), 95% stanowią rzeczy odjechane. Nie wiem o co tu się na SS obrażać.

Teraz się zgadzam, ale bywało lepiej, np. ja kiedyś kupiłem flanelowe dwurzędówki, które jak najbardziej uważam za hit (i cieszą się zasłużonym powodzeniem na forum). W momencie otwarcia outletu zdarzały się klasyczne i ładne rzeczy, choć ogólnie jest dość cienko.

W każdym razie tempo czyszczenia wyprzedaży w moim rozmiarze, po otwarciu outletu na "resztę Europy", imponuje - wczoraj praktycznie już nic nie zostało. Aha, ceny niektórych rzeczy się zmieniają, dziś kupiłem za 149 zł spodnie wyceniane wczoraj na dwie stówy.

@Hush moim zdaniem mają inne miejsce pomiaru niż nam się wydaje.

Mając 64 cm w udzie kupowałem 55 cm które były dopasowane ale bez przesady. Nie nie wiem czy to zależy od linii, miejsca pomiaru, roku sprzedaży czy niedokładności. Mam bodajże 3 sztuki takie. za to w biodrach worki mimo, że nie wynikało z rozmiarówki.  Jeżeli można zwrócić to bym zaryzykował.

Edit: nie były z linii Porto, bo w nogawce te mnie przerażają bo łydka mi nie przejdzie :)

• Oceniam pozytywnie 1

13 minut temu, Dapi napisał:

@Hush moim zdaniem mają inne miejsce pomiaru niż nam się wydaje.

Mając 64 cm w udzie kupowałem 54 cm które były dopasowane ale bez przesady. Nie nie wiem czy to zależy od linii, miejsca pomiaru, roku sprzedaży czy niedokładności. Mam bodajże 3 sztuki takie. za to w biodrach worki mimo, że nie wynikało z rozmiarówki.  Jeżeli można zwrócić to bym zaryzykował.

Edit: nie były z linii Porto, bo w nogawce te mnie przerażają bo łydka mi nie przejdzie :)

Te, które chciałem zamówić (rozmiary 54 i 56) to właśnie Porto:) W łydce mam 41,5, wzrost 198 cm. Nadal ryzykować? :)  

W moich z innej linii, ale tej samej nogawce przy ok. 40 cm w udzie wchodzę na styk. To ten czerwono-biały seersucker - wspaniałe spodnie latem, ale w biodrach mocno relaks :) jest z  dycha więcej jest niż  napisali, skracałem je z 5 cm z rozmiaru 54 na mój wzrost 185cm

edit: teraz zobaczyłem że to jest jednak w opisie model porto. No nic kantu [jakby miał być] na udzie widać nie będzie na pewno bo są dość dopasowane w udzie i łydce a seersucker jest elastyczny ze względu na swoja specyfikę

• Oceniam pozytywnie 1