Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, eduardo napisał:

Z ich butami miał ktoś do czynienia? Interesuje mnie rozmiarówka w cm.

Co prawda nie znam ich rozmiarówki w cm, ale patrząc na doświadczenia z różnymi firmami, to kierowanie się długością wkładki czasem jest zgubne. Zamówiłem na outlecie dwie pary w rozmiarze 40. Jedne brązowe Derby (FW16712105) drugie Tassel Loafers, zamszowe (FW182905). Na moich stopach najlepiej leżą Berwicki i od nich zawsze wybieram rozmiar UK 6 (39). Derby leżą bardzo dobrze, natomiast do Loafersów nie byłem w stanie włożyć stopy. 

Opublikowano
6 minut temu, Karol_Cz. napisał:

Co prawda nie znam ich rozmiarówki w cm, ale patrząc na doświadczenia z różnymi firmami, to kierowanie się długością wkładki czasem jest zgubne. Zamówiłem na outlecie dwie pary w rozmiarze 40. Jedne brązowe Derby (FW16712105) drugie Tassel Loafers, zamszowe (FW182905). Na moich stopach najlepiej leżą Berwicki i od nich zawsze wybieram rozmiar UK 6 (39). Derby leżą bardzo dobrze, natomiast do Loafersów nie byłem w stanie włożyć stopy. 

Szukając ostatnio loafersów zauważyłem, że znacząca ilość firm zaleca wybór loafersów o rozmiar większych od pozostałych butów danej marki. 

Opublikowano
3 godziny temu, Żorż Ponimirski napisał:

1) koszula z najwyższej linii ma rękaw osadzony z marszczeniem, wykończony pojedynczym ściegiem, a szwy idące wzdłuż rękawa i korpusu szyte są wysoką gęstością. Szew boczny i szew rękawa nie schodzą się.

Red line również ma te cechy.

IMG_7671.thumb.JPG.13f899bda08fb2b92fa6d2fbee695a6a.JPG

susu.thumb.jpg.a1b15543d126c8d998567d551b6921ed.jpg

To moja najlepiej wykonana koszula, zresztą made in Poland. Slim fit w kołnierzyku 38 nie jest workowaty przy ok. 100 cm w klatce i 85 cm w pasie, przeciwnie. Na mnie koszula leży idealnie. Extra slim fit jest bardzo, bardzo wąski w tym rozmiarze. Jedynym "minusem" była pełna cena, którą zapłaciłem, czyli 99 euro. Biorąc pod uwagę jakość wykonania, materiał i dopasowanie do mojej sylwetki pełna cena jest akceptowalna.

Niestety w outlecie koszul tej linii w tym rozmiarze nie udało mi się znaleźć i kupiłem jedną z linii purple i jedną blue (jorty były tylko extra slim fit). Ta pierwsza wykonana jest bardzo słabo (tkanina Monti, szycie, o ile dobrze pamiętam, w Macedonii), materiał lekko gryzący. Dużo lepiej uszyta jest najtańsza koszula (tkanina no name, traveller, made in Mauritius) i w promocji to bardzo dobry zakup.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Rozmiary 46/23 doszło parę modeli marynarek.

Z drugiej strony, ktoś zwracał outletowe zamówienie z odbiorem paczki przez kuriera? Kurier zamówiony na wczoraj i nie otrzymałem od SuSu czy UPS żadnego info czy odbiór paczki został przesunięty czy wydarzyło się jeszcze coś innego, a zwrot został "klepnięty" na stronie suit supply

Opublikowano

Ja w marcu zwracałem zakup regularny, zgłosiłem zwrot przez stronę i zamówiłem kuriera. Nikt się nie pojawił. Ostatecznie zadzwoniłem na infolinię UPS, podałem kod zwrotu i zamówiłem kuriera i dopiero wtedy paczka została odebrana.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

"Fikutaśny" Jort - wełna + kaszmir. Świetny materiał. Full-canvas za niecałe 1000 zł to była prawdziwa okazja.
Jeśli nie znajdę jakiś uszkodzeń, to raczej na 100% zostawiam.  
Jakieś głosy przeciw?:)

1084423723_brz-02.thumb.jpg.0681134b9676bfb0395cdf8a3ed165fd.jpg682769069_brz-01.thumb.jpg.1886fba387c46db14609e59ac66b0e47.jpg

• Like 7
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Nie mam problemu z założeniem takiego garnituru. Prawdę powiedziawszy moje otoczenie (również praca) gorzej reaguje na eleganckie granaty, niż na "odlotowe gajery":)
Tak jak napisał Żorż, ten zestaw bardzo dobrze nadaje się do zdekompletowania. Jest na tyle nieformalny, iż marynarka nawet z odpowiednimi jeansami powinna zagrać...

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dzięki za uwagi.

Tym razem granatowy Jort (P4080) wełna Super 150. Półpodszewka. Moim zdaniem tkanina całoroczna, choć SuSu sugeruje wiosnę/lato. Splot na tyle ciasny, iż "nie przebija" kolor koszuli. 
Materiał oczywiście dosyć delikatny i elegancki. 
Cena outletowa 1624 zł za full-canvas.

Zrobiłem tylko kilka zdjęć i na każdym z nich plecy wyglądają średnio. 
W rzeczywistości (mam nakręcony film) układają się całkiem przyzwoicie jak na półpodszewkę i tak delikatną tkaninę.

Prawdziwym problem jest "dziwne" marszczenia z przodu pod lewym obojczykiem (prawa strona na zdjęciach).
Trochę się łudzę, że po użyciu parownicy znikną... ale mam wrażenie że to są jakieś "niedopasowania" na linii konstrukcja/materiał/moja sylwetka...

Plusy:
- podoba się
- przewiewność - da się to cudo nosić nawet latem
- dosyć szerokie nogawki jak na SuSu

Minusy:
- wspomniane marszczenie
- delikatność tkaniny
- zbyt mało okazji do założenia
- podobne pieniądze kosztuje zwykły Super 110 Lazio z pełną podszewką, który choć nie full-canvas, to zapewne będzie się "łatwiej" nosiło i będzie więcej wybaczał.

Skłaniam się do odesłania...

1918177387_granat-01.thumb.jpg.ee2a378d24693a78f3b4b31ee2187d90.jpg

249761802_granat-02.thumb.jpg.24f89aa1e1ca44229803df9c8b377f5c.jpg

Opublikowano

Ten pierwszy garnitur widzę tylko pod warunkiem perfekcyjnego dopasowania do odcienia cery, są takie kolory, które w przypadku złego dopasowania do kolorytu twarzy i włosów dają bardzo kiepski efekt, wydaje mi się, że to może być jeden z takich kolorów. Z koszulą też łatwo nie będzie, trzeba mieć dużą wyobraźnię i wprawę, aby nie straszyć w takim stroju, ale do odważnych świat należy!

22 godziny temu, Żorż Ponimirski napisał:

Ale za to rozkompletowany zarówno jako odd jacket jak i ciekawe spodnie do spokojniejszej góry spokojnie zagrają. Za 1000zł to chyba dobre 2w1.

Zgadzam się, świetny pomysł, ja chyba tylko w ten sposób bym się odważył włożyć tę marynarkę lub spodnie.