Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niemożliwe te 95 w talii przy tej sylwetce, chyba że czegoś nie widać. Ja przy 187 i 85 kg ( w talii 86) mam Lazio 98 (koniecznie spróbuj też wersji Long, leży zależnie od proporcji sylwetki), spodnie są na styk. Ogólnie kroje spodni mają chyba wąskie. Zatem lekko nie będzie. A poszerzyć w biodrach nie ma za bardzo z czego.

Opublikowano

Czy ktos probowal, ktorejs z ich wyskowanych kurtek na okres przejsciowy? Zastanawiam sie nad nasteopujaca - zielona. Szukalem granatowej, ale ze wzgledu na idealny dla mnie fason mocno kusi mnie ta szaro-zielen.

Jak uniwersalny bedzie ten kolor? Bedzie to dobrsze wygladalo zarowno do graniturowego garnituru jak i casualo w kolorach ziemi?

https://eu.suitsupply.com/pl/coats/kurtka-field-jacket%2C-woskowana%2C-zielona/J761.html?cgid=Coats&pdp=true

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

48 68606f46092ad972762093254191c14a.jpg
765dd64444d552e3af0dd37223d480f9.jpg
50
12cde00ad68cace9927ac7c984106515.jpg
637f69dd5328a96f817f20b38f61439b.jpg

48 - ładnie układa sie na plecach ale z przodu słabo. Rękawy są krótkie
50 - przód ładnie ale z tyłu jakby za dużo było. Rękawy znowu jakby lekko krótkie.

Może inny krój spróbować?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro

Opublikowano

Trzeba jednak pamiętać, iż w longu rękawy mogą być za długie a SuSu ma funkcyjne guziki. Jeśli trzeba będzie skrócić o więcej niż 1-1,5 cm to może się to skończyć kosztowną przeróbką "od góry" (jeśli znajdzie się krawca, co się tego podejmie).

Z guzikiem to jest szansa 50:50, że long ma guzik obniżony w stosunku do regular.

Opublikowano

@kanapa po zmianie podpisów - 52 leży lepiej niż 98 (ta druga jest za ciasna). Jak będziesz miał możliwość, spróbuj marynarkę 102 - wydaje mi się że może być jeszcze lepiej. Skrócenie i zwężenie spodni to nie powinien być problem. Gorzej jest z poszerzaniem, a np. w uda w tych spodniach wydają się leżeć ok.

Opublikowano

Nie spotkałem się z jawnym określeniem kolekcji (np. "winter'88"). Metki koszul są z reguły dość skromne, natomiast metki marynarek mają sporo zagadkowych symboli - część z nich to kod tkaniny i guzików, znaczenie reszty jest zapewne znane producentowi. Być może z tych kodów, np. z kodu modelu, można takie rzeczy wyczytać.

Opublikowano
19 minut temu, pablocito napisał:

Choćby nie wiem jak ciepła była, to zapalenie nerek masz w niej murowane. Na modelu wyglada komicznie. Prawie wystaje mu pępek.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

długość mi akurat nie przeszkadza, poruszam się na linii dom samochód (2m), samochód -firma, firma - parking, 10m. na mocniejsze mrozy zakładam coś cieplejszego, ale generalnie do około 0st C, noszę cienki płaszcz, albo cafe racer albo john partridge parka

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
długość mi akurat nie przeszkadza, poruszam się na linii dom samochód (2m), samochód -firma, firma - parking, 10m. na mocniejsze mrozy zakładam coś cieplejszego, ale generalnie do około 0st C, noszę cienki płaszcz, albo cafe racer albo john partridge parka

To bierz tę z SuSu, jeśli Ci się podoba, bo w takiej sytuacji nie ma też większego znaczenia, czy jest ciepła. Miałem na myśli to, że ona po prostu jest strasznie krótka i spod niej będzie wszystko wystawać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk