bodzixon Napisano 13 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2017 Godzinę temu, adamW napisał: Panowie, jak oceniacie poszetki susu? Czy sa one obszyte recznie w rulonik? Czy warto placic wiecej niz w poszetka.com? Spodobalo mi sie kilka wzorow. Z firma nie mialem stycznosci poza jednym zamowieniem paska z outletu (jakosc porownalbym do massimo dutti). Nie mam poszetki z Susu, ale mam kilka krawatów i to jest liga niższa, i to sporo niż poszetka.com - w każdym aspekcie: odszycia, kroju, materiału. Mam kilka poszetek z poszetka.com i ich jakość jest w 100% zadawalająca. Jeżeli w SuSu są droższe niż w poszetka.com to bym na pewno od nich nie zamawiał. Abstrahując już od patriotyzmu gospodarczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 14 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2017 @adamW Ja kupiłem kiedyś z ciekawości jedną wełnianą poszetkę SuSu i uważam, że nie warto. Tak jak napisał bodzixon to sporo niższa liga niż np. poszetka.com. a o płaceniu więcej to już w ogóle nie warto mówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 16 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2017 Dnia 2017-05-24 o 20:34, Hargin napisał: Pomierzyłem klapy.. i nie ma reguły. Rozpiętość pomiędzy 8, a 10 cm. Większość 8'5-9 cm. Zmierzyłem w końcu te swoje Havany. Szara wełna+kaszmir ma klapy 8,5 cm, a niebieska "outletowa" 9,5 cm. Obie są w rozmiarze 48, bez podszewki, szara "zimowa", a niebieska "letnia". Założyłem też obie, jedna po drugiej, spojrzałem w lustro i zdecydowanie bardziej podobają mi się klapy 8,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enygma Napisano 17 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2017 Witam, czy ktoś z was mógłby pomoc z dobraniem rozmiaru? Szykuję się do zakupu pierwszego garnituru (klasyczny granatowy, jednorzędowy) i na forum wyczytałem, że właśnie SuSu oferuje świetną jakość w stosunku do ceny. Jednakże mam problem z dobraniem do siebie odpowiedniego rozmiaru. Jak z doborem marynarki wydaje mi się, że problemu bym nie miał, tak ze spodniami już gorzej, bo wydaje mi się, że każde byłyby za ciasne w pasie. Wiem, że przesyłka i odsyłka jest bezpłatna jednak mimo wszystko nie chciałbym brać czegokolwiek po omacku. Przymierzałem garnitury w Vistuli i tam rozmiar 52 (182 wzrost, 104 klatka, 90 pas) z linii Vistula Red pasował na mnie naprawdę dobrze, ramiona były dobrze dopasowane, rękawy odpowiedniej długości, spodnie też, zarówno na długość jak i w pasie. Niestety nie mam zdjęć poglądowych. Czytałem też, że bardzo prawdopodobne jest to, że na koniec lipca może zostać otwarty outlet a wtedy już chciałbym mniej więcej wiedzieć jaki rozmiar dobrać. Wiem, że poszczególne modele różnią się od siebie trochę rozmiarami ale potrzebowałbym właśnie takiego naprowadzenia, co byłoby najbardziej pasujące dla mnie. Mam 183 cm wzrostu, 100 cm klatka piersiowa, 95 cm talia, 96 pas. Liczę na wasze wsparcie i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2017 Problem polega na tym, że garnitury SS są mocno taliowane - Twój wzrost/klatka kwalifikuje Cię do rozmiaru 48, ale talia... marynarki w tym rozmiarze mają w talii właśnie tyle, ile Ty masz, co oznacza, że nie zapniesz guzika i nie wejdziesz w spodnie. Musisz szukać mniej taliowanych krojów - SS chyba takich nie robi, ale możesz spytać konsultanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 17 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2017 26 minut temu, Enygma napisał: Mam 183 cm wzrostu, 100 cm klatka piersiowa, 95 cm talia, 96 pas. Marynarka wg mnie 50 powinna być dobra (w każdym razie ja przy podobnych rozmiarach nosze 50 praktycznie bez przeróbek). Spodni z SuSu nie mam to nie pomogę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enygma Napisano 17 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2017 57 minut temu, mosze napisał: Problem polega na tym, że garnitury SS są mocno taliowane - Twój wzrost/klatka kwalifikuje Cię do rozmiaru 48, ale talia... marynarki w tym rozmiarze mają w talii właśnie tyle, ile Ty masz, co oznacza, że nie zapniesz guzika i nie wejdziesz w spodnie. Musisz szukać mniej taliowanych krojów - SS chyba takich nie robi, ale możesz spytać konsultanta. Właśnie z tych tabeli rozmiarów mi wychodziło, że się nie łapię A co z modelami, gdzie można kupić osobno spodnie i marynarkę (jak np. Havana Traveller)? Czy wtedy coś dałoby się dobrać? Jaki rozmiar spodni mógłby pasować? I jeśli SuSu nie dla mnie (dieta za dużo by nie dała, bo brzuszyska nie mam, tylko taką budowę ciała) to gdzie szukać podobnie jakościowo garnituru? U Tomka Milera? Na bespoke wydaje mi się, że ani wiedzy ani funduszy nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 17 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2017 1 minutę temu, Enygma napisał: I jeśli SuSu nie dla mnie (dieta za dużo by nie dała, bo brzuszyska nie mam, tylko taką budowę ciała) to gdzie szukać podobnie jakościowo garnituru? U Tomka Milera? Na bespoke wydaje mi się, że ani wiedzy ani funduszy nie mam. U Milera masz wersje Classic, rozmiar 182/100 wg mnie byłby dobry tylko, że tam musisz czekać na jakiś preorder i potem na dostawę ... niestety nie ma ich od ręki, za to można zamawiać inny rozmiar spodni i marynarki. W SuSu dla rozmiaru 50 masz 110 w klatce (wiem że troche za dużo o jakieś 4 cm) ale w zależności od materiału i tolerancji szycia nie zawsze widać że są za szerokie (moje leżą dobrze a też mam 100 w klatce), natomiast w talii jest idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enygma Napisano 18 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2017 Ok, dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeutez Napisano 18 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2017 Czy któryś z forumowiczów jest być może posiadaczem marynarki w kroju Biella i mógłby podzielić się komentarzem nt. ewentualnych różnic w porównaniu do modelu Havana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichosza Napisano 18 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2017 @Enygma Możesz spróbować marynarkę 50 tak jak radzili koledzy. Ze spodniami SuSu jest jeszcze jeden problem - są dosyć wąskie w biodrach i udach. Jeśli masz większą talię i szersze uda to prawdopodobnie nic nie zrobisz. Jeśli uda masz normalnej budowy to możesz spróbować 52. W spodniach jest sporo zapasu w pasie. Spokojnie można powiększyć o min 4 cm (1 rozmiar). Ja jedne spodnie poszerzyłem bez problemu o 6cm. Nogawki na szerokość mają niestety minimalny zapas i tam już niewiele można zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 18 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2017 @Enygma Ja też uważam, że warto spróbować, nawet jeśli nie trafisz jednak w rozmiar. Ryzyko żadne, tak jak byś kupował na Zalando, Uważam też, że po prostu dla samej wartości poznawczej, warto namacalnie przekonać się, czym różni się SuSu od Vistuli czy innych polskich sieciówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enygma Napisano 18 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2017 Ok, spróbuję w takim razie w najbliższym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2017 22 godziny temu, Enygma napisał: Właśnie z tych tabeli rozmiarów mi wychodziło, że się nie łapię A co z modelami, gdzie można kupić osobno spodnie i marynarkę (jak np. Havana Traveller)? Czy wtedy coś dałoby się dobrać? Jaki rozmiar spodni mógłby pasować? I jeśli SuSu nie dla mnie (dieta za dużo by nie dała, bo brzuszyska nie mam, tylko taką budowę ciała) to gdzie szukać podobnie jakościowo garnituru? U Tomka Milera? Na bespoke wydaje mi się, że ani wiedzy ani funduszy nie mam. Prawdopodobnie potrzebujesz innego kroju - nie slim fit, tylko regular (albo: sylwetka B zamiast A). Wymiary garniturów T.Milera oraz Romana Szarmanta - te, które sprawdzałem, w kroju slim fit - są bardzo zbliżone/identyczne z rozmiarami SS. Oczywiście ciężko to jednoznacznie stwierdzić bez przymiarki, ale pomysły, aby brać slim fit o rozmiar większy, a spodnie - o dwa rozmiary, nie wydają mi się rozsądne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichosza Napisano 19 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2017 @mosze kolega @Enygma napisał wcześniej że mierzył Vistula Red w rozmiarze 52 i był zadowolony z dopasowania zarówno spodni jak i marynarki. Vistula Red o ile się dobrze orientuję to linia "młodzieżowa" dość mocno wyslimowana. Proponujemy mu marynarkę 50 i spodnie 52. Kolega ma 100cm w klatce i 95cm w talii. W Havanie 50 będzie miał 10cm zapasu w klatce i 4cm w talii. W talii może być ciasno, ale SuSu daje możliwość popuszczenia 2cm. Nie jest to jak sugerujesz rozmiar większy. Spodnie 52 mają pas 94cm przy pasie kolegi 96cm. Sugerowanie, że proponuję mu dwa rozmiary za duże spodnie wydaje mi się dość niesprawiedliwe. W przypadku marynarki i tak kluczowe będą ramiona a w przypadku spodni - uda i biodra. O tym kolega nic nie napisał. Odradzanie mu z góry SuSu w sytuacji kiedy 52 super slim Vistuli był ok, a ewentualny zwrot jest darmowy nie ma zbytnio sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2017 OK, niech próbuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 22 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2017 Czy są jakieś przecieki w sprawie Outletu? Myślicie, że otworzą w najbliższym czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.N. Napisano 22 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2017 Pamiętam, że jak czytałem większość tego tematu o SuSu to informacja o outlecie pojawiła się w pierwszym tygodniu lipca 2016r. Informacje mailem o otwarciu outletu pojawiły się dzień albo dwa później kiedy rozmiary były już mocno przebrane dlatego warto trzymać rękę na pulsie i śledzić wątek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimon Napisano 22 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2017 W 2015 r. był to 7 lipca (wtorek), w 2016 r. 4 lipca (poniedziałek). Startował zwykle w środku dnia. Tak jak wspomniał kolega powyżej, mail od SuSu przychodził z lekkim poślizgiem. Na pewno koledzy forumowi dadzą cynk szybciej Ale obstawiałbym 3, może 4 lipca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owiec Napisano 24 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2017 Czy jest szansa, aby SuitSupply w ciągu dwóch tygodni dołożyło trochę sztuk garnituru Lazio - granatowy, gładki z rozmiarówki regular? Zamówiłem (wszystko granat) dwa Napoli - 46 i 48 i tylko 46 z Lazio (48 wyprzedany) i chyba pozostanie mi zamówić Lazio z mieszanki len/wełna w rozmiarze 48 w celu przymierzenia. Wrzucę dzisiaj zdjęcia to ocenicie eksperckim okiem co najlepiej na mnie wygląda. Najbardziej odpowiada mi krój Lazio, ale w tym rozmiarze wydaje się być ciut za mały. Swoją drogą strasznie ciemny ten granat i zacząłem zastanawiać się nad pewnymi odcieniami niebieskiego jak to nazywa SuitSupply. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 25 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2017 @owiec Loteria. Właśnie dostałem maila, że uzupełniono dzianiny, był tam kardigan, których chciałem nabyć. Rozmiarówka zeszła jakieś 2 miechy temu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 25 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2017 Nie spodziewajcie się jakichś wielkich uzupełnień, bo po drodze szykuje się outlet, a niedługo potem nowa kolekcja. Mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 25 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2017 W outlecie zwyczajnie umieszczają to co jest obecnie na stanie (w lepszych cenach) czy pojawiają się też jakieś inne rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 25 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2017 Stare kolekcje zazwyczaj. Czasami są te, które mają rok, zazwyczaj jeszcze starsze. Ostatnim razem było trochę młodszych propozycji. Zależy też o czym mówimy. Garnitury i marynarki głównie starsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 25 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2017 Koledzy, przyszła do mnie kamizelka z Suitsupply i mam pewne wątpliwości, czy to jest "perfect fit" - kamizelka rozmiar 46 (moje wymiary to 181 cm wzrostu, ok. 97 w klatce, 82 w tali), skład len, jedwab, bawełna - dzień po wyjęciu z pudełka, natomiast nie prasowałem jej dotychczas. Trochę mam wrażenie, że kamizelka się opiera w okolicy żeber. Co Wy o tym myślicie? Próbować z większym rozmiarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi