Tadek42 Napisano 27 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2019 Ta polówka Christian Beg Men wygląda przystępnie cenowo jak i jakościowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 28 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2019 W dniu 26.02.2019 o 23:25, adamW napisał: Odkopię temat przed sezonem. Jakieś opinie o polówkach Christian Berg (nie mylić z E. Berg): https://www.peek-cloppenburg.pl/christian-berg-men/mezczyzni-koszulka-polo-z-dlugim-rekawem-granatowy-9893391_10/ https://www.peek-cloppenburg.pl/christian-berg-men/mezczyzni-koszulka-polo-z-bawelny-supima-czarny-9925151_10/ Tkanina wydaje się OK (pika, dodatkowo określona jako supima- nie do końca wiem czy to dobrze czy źle), cena i wybór kolorów (krótki rękaw) również zachęcające. Mierzyłem dzisiaj tę drugą i jakościowo ok. Tak jak wspomniał dziko, rozmiar S, to bardziej M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 1 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2020 Panowie, szukam polówek ze ściągaczem u dołu i na rękawach. Cenowo maksymalnie jak Sunspel w wyprzedaży (około 100 Euro). SuSu, Sunspel i John Smedley znam. Jakieś inne marki godne uwagi? Edit: znalazłem jeszcze w Cos ale pytanie czy jest to wyższa jakość niż w H&M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2020 Gran Sasso ma fajne, a wczoraj kupiłem tego typu dzianinową w Sisley (sklep Benetton). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 1 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2020 @adamW mam dwie koszulki polo z Cos, mieszanka jedwabiu i bawełny, chyba pół na pół. Trzymają się nieźle, ale nie wymęczyłem ich zbytnio. Jak dla mnie to półka H&M premium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ell Napisano 1 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2020 @adamW dzianinowe w Massimo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 3 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2020 jakieś propozycje w kwestii koszulek/polo, które przypasują do SS Havana C847M ? Dostałem wczoraj wymianę rozmiaru (zgodnie z tym co pisałem w wątku SS) i zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 21 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2020 Panowie, pytanie o żywotność polówek John Smedley z bawełny sea island (do osób użytkujących bawełniane produkty tej marki). Zakupiłem i przy drugim kontakcie mam mieszane uczucia. Tkanina jest świetna, lekka, nie czuć jej na sobie. Dziś polówkę używałem intensywnie, wyjątkowo z plecakiem, i mam wrażenie że tkanina delikatnie zaczęła się mechacić... Czy słuszne są moje obawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 22 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2020 Wedlug mnie jest to beznadziejny material, rozciaga sie niemilosiernie i nie wraca do poprzedniego ksztaltu, mechaci i generalnie wyglada jak szmata po okolo godzinie noszenia. Zdecydowanie odradzam, jesli juz kupowac JS (ktory obecnie ceny ma na tak zaporowym poziomie ze robi sie to smieszne) to tylko welny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 22 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2020 Dzieki za opinie. Wobec tego odnioslem mylne wrazenie ze polo John Smedley sa jedna z polecanych tu marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 22 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2020 To tylko subiektywna opinia, JS ma sporo fanow, ale szczerze mowiac nie rozumiem zbytnio fenomenu tej marki (tez sie na to "nabralem" poczatkowo). Polowek JS nie lubie, bo raz, ze bawelna jest slaba, dwa, ze ich kolnierzyki zupelnie nie trzymaja ksztaltu, wiec po 5min wyglada sie mocno niechlujnie. Dodam tez, ze do dzis nie znalazlem marki polowek, ktora moge polecic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 22 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2020 Ja mogę polecić A&F, oczywiście krój muscle fit, Mercedes (Benz), stary Hollister (obecnie robią szmatki). Ogólnie w tikeju można wygrzebać dobre jakościowo polówki w cenie 120-150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperro35 Napisano 22 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2020 J.Crew całkiem przyzwoicie się noszą. Jeżeli ktoś nosi mały rozmiar to obecnie są w dobrej cenie na zalando: https://m.zalando.pl/jcrew-slim-stretch-koszulka-polo-jc422p00b-k11.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 22 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2020 7 godzin temu, dsc napisał: To tylko subiektywna opinia, JS ma sporo fanow, ale szczerze mowiac nie rozumiem zbytnio fenomenu tej marki (tez sie na to "nabralem" poczatkowo). Polowek JS nie lubie, bo raz, ze bawelna jest slaba, dwa, ze ich kolnierzyki zupelnie nie trzymaja ksztaltu, wiec po 5min wyglada sie mocno niechlujnie. Dodam tez, ze do dzis nie znalazlem marki polowek, ktora moge polecic. Dzięki raz jeszcze za opinię. Wobec tego pozostanę przy dwóch bawełnianych polówkach, które już de facto testuję. Z dalszymi zakupami wstrzymam się do czasu wyrobienia opinii. Nasuwa mi się pytanie- na ile tego typu oznaczenie jest wartościowe i jest gwarantem świetnej jakości? P.S. Jestem dość zadowolony z tych polówek SuSu: https://suitsupply.com/pl-pl/men/knitwear/polo-szara/SW817.html https://suitsupply.com/pl-pl/men/knitwear/polo-granatowa/SW816.html Tkanina jest fajna, elastyczna. Niestety dostępne tylko 2 kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr B Napisano 22 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2020 8 godzin temu, dsc napisał: To tylko subiektywna opinia, JS ma sporo fanow, ale szczerze mowiac nie rozumiem zbytnio fenomenu tej marki (tez sie na to "nabralem" poczatkowo). Polowek JS nie lubie, bo raz, ze bawelna jest slaba, dwa, ze ich kolnierzyki zupelnie nie trzymaja ksztaltu, wiec po 5min wyglada sie mocno niechlujnie. Dodam tez, ze do dzis nie znalazlem marki polowek, ktora moge polecic. Z moich doświadczeń mogę dodać, że 3 sztuki JS, które nosiłem bardzo szybko rozciagnęły się nad dolnym ściagaczem. Wyglądało to bardzo nieestetycznie. Niektóre modele Penguin wyglądają nieźle. Są w miarę cienkie, ale za to delikatne, kołnierzyk trzyma formę. Ktoś może podzielić się swoimi doświadczeniami z Penguin? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 22 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2020 @adamW ja już raz polecałem polówki susu ale zrobiłbym to i kolejny raz. Wełniane są równie dobre Tylko delikatne, jedna czy dwie dziurki mi się już zdarzyły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 22 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2020 W zeszłym roku przetestowałem sporo koszulek polo: 1. Ralph Lauren - koszulki slim fit są szyte na bardzo szczupłe osoby. W rozmiarze zarówno M i L koszulki niemalże pękały mi na klatce, a rękawy były tak wąskie że ledwo co mogłem w nie włożyć ręce (a nie jestem kulturystą...). Musiałem odesłać. Spodobały mi się za to koszulki polo z linii Golf. Krój bardziej athletic, niewielki dodatek elastanu, fajna tkanina i ładny kołnierz. Rozmiar M jest dla mnie w sam raz. Polecam! 2. Lacoste - podobnie jak w RL, koszulki slim fit będą pasować tylko na osoby bardzo szczupłem też musiałem odesłać. Modele w kroju Classic - M wydawał się bardzo w porządku, natomiast mocno skurczył się w praniu na długość i obecnie są trochę za krótkie. 3. Charles Tyrwhitt - przyzwoity krój i materiał, natomiast bardzo niechlujne wykonanie, mnóstwo odstających nitek itp. 4. Sunspel - model Riviera. Rozsławione przez ostatnie Bondy z Craigiem - bardzo ładny krój, świetne kołnierzyki fajne kolory natomiast materiał bardzo przeciętnej jakości, dodatkowo zauważalnie skurczyły się w praniu. W cenie regularnej na pewno nie polecam. Ogólnie na kilkanaście przetestowanych koszulek w pełni zadowolony jestem tylko z RL z linii Golf, na tyle że w tym roku dokupiłem kilka. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 22 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2020 To ja też coś dorzucę w temacie koszulek polo, z przetestowanych przeze mnie: - Massimo Dutti - od 3 sezonów mam 2 sztuki z bawełny pikowanej i trzymają się bardzo dobrze, miałem je na sobie sporo razy i wciąż trzymają kształt (co łatwo ocenić, kiedy się je składa np. do szafy czy walizki) - Hussars - portugalska marka, która rok temu organizowała zakup t-shirtów i koszulek polo na Kickstarterze (trafiłem na nich przez StyleForum) w różnych pakietach promocyjnych. Wziąłem koszulkę polo w kolorze granatowym z bawełny supima, w tym roku rozpoczęła u mnie 2 sezon użytkowania. Materiał jest bardzo przyjemny w dotyku, łatwo się prasuje i nie gniecie się tak mocno, jak np. polówki z Massimo Dutti. Wykonana bardzo starannie, póki co dobrze trzyma kształt. Jeśli akcja będzie jeszcze reaktywowana, to z chęcią kupiłbym kolejną (na marginesie - szyją w Polsce). - Yeossal - mój tegoroczny nabytek, jasnoniebieska melanżowa bawełniana pika, bardzo mięsista i łatwo się prasująca. Świetnie wykonana, z bardzo ładnymi guzikami perłowymi przyszytymi trzypunktowo kontrastową nicią na tzw. kurzą łapkę (przyjemny dla oka detal). Przemyślany projekt kołnierzyka one-piece, który ładnie się układa. Do tej pory założyłem ją jakieś 5 razy i trudno ją polecać, ale wiele wskazuje na to, że będzie to porządny ciuch na dłużej. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 22 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2020 36 minut temu, laleczka napisał: @adamW ja już raz polecałem polówki susu ale zrobiłbym to i kolejny raz. Wełniane są równie dobre Tylko delikatne, jedna czy dwie dziurki mi się już zdarzyły Koszulki lniano-bawełniane naprawdę super tylko są dość mocno taliowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 23 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2020 11 hours ago, Wodzu said: - Hussars - portugalska marka, która rok temu organizowała zakup t-shirtów i koszulek polo na Kickstarterze (trafiłem na nich przez StyleForum) w różnych pakietach promocyjnych. Wziąłem koszulkę polo w kolorze granatowym z bawełny supima, w tym roku rozpoczęła u mnie 2 sezon użytkowania. Materiał jest bardzo przyjemny w dotyku, łatwo się prasuje i nie gniecie się tak mocno, jak np. polówki z Massimo Dutti. Wykonana bardzo starannie, póki co dobrze trzyma kształt. Jeśli akcja będzie jeszcze reaktywowana, to z chęcią kupiłbym kolejną (na marginesie - szyją w Polsce). Jak ich znaleźć? Co bym nie wpisał w Google, wyskakuje mi odzież "patriotyczna". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 23 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2020 23 minuty temu, ciasteczkowy napisał: Jak ich znaleźć? Co bym nie wpisał w Google, wyskakuje mi odzież "patriotyczna". ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 23 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2020 14 godzin temu, Zajac Poziomka napisał: 2. Lacoste - podobnie jak w RL, koszulki slim fit będą pasować tylko na osoby bardzo szczupłem też musiałem odesłać. Modele w kroju Classic - M wydawał się bardzo w porządku, natomiast mocno skurczył się w praniu na długość i obecnie są trochę za krótkie. Od marca chodzę po domu i okolicy w polówkach i stare lacoste =/= nowe. Pożegnałem właśnie mocno wyeksploatowane egzemplarze sprzed 15 lat. Nowe po pierwszym praniu wyglądają dużo gorzej niż te stare. O rivierze od sunspela pisałem już gdzieś, że materiał okropny i że maławe, to chyba się ze mną nie zgadzałeś. Nabrałem się na tego bonda strasznie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 23 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2020 2 minuty temu, Stormont napisał: Od marca chodzę po domu i okolicy w polówkach i stare lacoste =/= nowe. Pożegnałem właśnie mocno wyeksploatowane egzemplarze sprzed 15 lat. Nowe po pierwszym praniu wyglądają dużo gorzej niż te stare. O rivierze od sunspela pisałem już gdzieś, że materiał okropny i że maławe, to chyba się ze mną nie zgadzałeś. Nabrałem się na tego bonda strasznie Nie pamietam tego szczerze mówiąc, ale przez pierwsze kilka użyć byłem nimi zachwycony więc to prawdopodobne. Potem okazało się że się sporo skurczyły a materiał też nie jest już zbyt przyjemny w dotyku. Ot, nauczka żeby nie oceniać nowego produktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yetonek Napisano 23 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2020 Ja ze swojej strony polecam: Massimo, Ganta i PRL. Często chodzę w polówkach i muszę przyznać, że ta bawełna pikowana z MD nie odstaje jakościowo od Ganta i PRL. ps. Polówki Ganta i PRL często w Tikeju można wyrwać w dobrych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 23 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2020 Najlepsze koszulki polo jakie miałem były od Loro Piany tu Smedley ani jakakolwiek inna marka nie ma żadnych szans.Po prostu Loro Piana kontroluje cały proces produkcji od A do Z.,Jedynym minusem są ceny w butikach LP, gdzie trudno jest znaleźć cokolwiek za mniej niż $500 a jak już się znajdzie to będzie apaszka dla psa albo breloczek do kluczy.Koszulka polo u Loro Piany może kosztować nawet równowartość garnituru Bespoke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi