dziko Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 Życie pisze najlepsze scenariusze. Dandysom to niby nie grozi. Choć kto wie... ;-) https://www.theregister.co.uk/2019/03/06/hipsters_all_look_the_same_fact/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 22 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2019 Dobra lekcja dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 Pan Grono bawi niezmienne!😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 Nie no, ale to jest perełka: "Kogoś może dziwić, że taki fan marynarek jak ja rekomenduje trampki, a nie na przykład monki. Ale przecież nie zawsze mamy okazję do zakładania klasycznych pantofli – po wyprowadzce z Warszawy odczuwam to bardzo wyraźnie." 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 Najzabawniejsze jest pisanie o tenisówkach "trampki". Aczkolwiek nieumiejętność odmiany słowa "trampki" też pocieszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 A czym się różnią trampki od tenisówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 12 minut temu, eye_lip napisał: A czym się różnią trampki od tenisówek? W trampkach się chodzi, a w tenisówkach gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 Kurczę to prawie tak poważna różnica jak cap toe a plain oxford. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 14 minut temu, Bacio napisał: W trampkach się chodzi, a w tenisówkach gra. A jak się mają trampki i tenisówki do adidasów? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 (edytowane) 31 minut temu, eye_lip napisał: A czym się różnią trampki od tenisówek? Za moich młodych lat (czasy wojny rosyjsko- japońskiej) to była zasadnicza różnica. Trampki to było obuwie sportowe płócienne na gumie za kostkę. Nnajczęściej marki Stomil lub Hanoi- Vietnam (takie wykapane Conversy). Tenisówki zaś to było obuwie sportowe płócienne przed kostkę. Najczęściej białe i zalecane na W-F, więc nikt tego badziewia nie lubił EDIT ( znalazałem w necie): trampki: tenisówki: Edytowane 8 Kwiecień 2019 przez Tanatos70 6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 Tak było, Panie Kolego, jako żywo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 1 minutę temu, Tanatos70 napisał: Za moich młodych lat (czasy wojny rosyjsko- japońskiej) to była zasadnicza różnica. Trampki to było obuwie sportowe płócienne na gumie za kostkę. Nnajczęściej marki Stomil lub Hanoi- Vietnam (takie wykapane Conversy). Tenisówki zaś to było obuwie sportowe płócienne przed kostkę. Najczęściej białe i zalecane na W-F, więc nikt tego badziewia nie lubił te "Conversy" były zwane sierżantkami; ogólnie funkcjonując jako pepegi; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 Ja najgorzej wspominam sportowe obuwie które nosiłem w wojsku, brzydkie jak berluti bez patyny, na szczęście wylądowały na drzewie w Sieradzu na koniec służby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 9 minut temu, eye_lip napisał: Ja najgorzej wspominam sportowe obuwie które nosiłem w wojsku, brzydkie jak berluti bez patyny, na szczęście wylądowały na drzewie w Sieradzu na koniec służby. Jako dezerter rezerwy nie znam z autopsji, ale coś pamiętam. Model dla wojska to była taka hybryda- trampki w fasonie tenisówek (przed kostkę) w jakimś takim burym kolorze. Też chyba marki Stomil i też raczej nie lubiane. Widziałem u chłopaków na poligonie w Drawsku w 1992 r. Prowadziliśmy tam badania archeologiczne w lesie (na poligonie) i mieszkaliśmy w koszarach w Konotopie. Do domu dzwoniło się przez centralę używając kryptonimów i haseł. Szło jakoś tak- tu Szafir, łączyć z Rubinem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 Śmiechy na bok, pamiętacie coś takiego jak korkotrampki ? Kiedy byłem jeszcze młody i zwinny, zażyłem za ich pomocą bywalców ścianki wspinaczkowej na Kole. Dobre buty do wspinaczki kosztowały jakieś 300zł (w 2006r. za tyle miesięcznie wynajmowałem cały pokój na Mokotowie). Ja nabyłem korkotrampki w sportowym za 20zł, obciąłem nożem korki i miałem świetne buty do wspinaczki amatorskiej. 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 Przepraszam, we wojsku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 @Żorż Ponimirski ja je znałem jako "tramkokorki". 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 10 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2019 Znalazłem napierśnik zbroi. Krata windowpane. Nazwa sklepu na zdjęciu. Nie miałem. Nie polecam. Po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 10 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2019 Mnie zastanawia nazwa sklepu - przecież Caruso to włoska marka: https://www.esquire.com/uk/style/news/a8228/six-of-the-best-italian-tailors-worth-seeking-out/ (nr 6). Śmieszne. A przy okazji polecam serię na YouTube "The good Italian", stworzoną przez Caruso, fajnie się ogląda. Pierwsza część: Caruso presents: The Good Italian I 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 10 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2019 Godzinę temu, zimmermann napisał: A przy okazji polecam serię na YouTube "The good Italian", stworzoną przez Caruso, fajnie się ogląda. Pierwsza część: Caruso presents: The Good Italian I Super; dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 10 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2019 Z dzisiaj: https://www.zalando.pl/polo-ralph-lauren-basic-slim-fit-koszulka-polo-po222p0a4-c11.html Duży koń - czego chcieć więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 10 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2019 6 minut temu, rumcajs43 napisał: Duży koń - czego chcieć więcej 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 10 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2019 25 minut temu, xkoziol napisał: ? ? Ok. Wytłumaczę - cena jest wprost proporcjonalna do wielkości logo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 11 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2019 7 godzin temu, rumcajs43 napisał: ? Ok. Wytłumaczę - cena jest wprost proporcjonalna do wielkości logo. Wprost proporcjonalne do ceny konia www.olx.pl/oferta/sprzedam-zrebice-zimnokrwista-CID103-IDzsA9P.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 15 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2019 Jakbyście nie wiedzieli jak buty wiązać. 😉 https://www.facebook.com/GorgeousBeautyDaily/videos/292285561461915/ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi