Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

był niedawno Grenson&NewBalance u M.Zaremby - kolejek chyba nie było,

Wiesz, tu dochodzi też sprawa szybkiego zarobku, młodzież z ochotą patrzy na te 2-3 tys zysku "ot tak" za jeden dzień i noc koczowania. Jak dla mnie sprawa rozdmuchana i zbędna, bo idąc podobnym tokiem myślenia trzeba by bardzo konkretnie pośmiać się z Pani Halinki w spożywczym, która w ten sam dzień zarobi 50 złotych.

Opublikowano

z tej strony patrząc, to tak - typowy żer dla dziennikarzy 

inna sprawa to sens zapłacenia za takie buty 2-3 tys., gdzie różni je wyłącznie design i nazwisko jakiegoś "muzyka" niskich lotów - jak wczoraj widziałem materiał w tv informacyjnej i usłyszałem o nadejściu nad Wisłę kultury sneakersów, to mi trochę szczęka opadła 

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

"Kultury sneakersów" na skalę amerykańską raczej się nie spodziewajmy w Polsce. Zaczynając od ograniczonej dostępności, poprzez 3-4 razy wyższe ceny względem amerykańskich pensji, a kończać na tym, że grupa docelowa jest bardzo mała i ograniczona. 

Czy jest sens płacenia 2-3tys za sneakersy? Kowalski puka się w czoło widząc cenę butów klasy Yanko czy Shoepassion, nie mówiąc już o jakiś Vassach czy C&J.

Ktoś inny nazwie głupotą płacenie 150zł za małą "chusteczkę" do marynarki.

Wszystko zależy od zajawki i jakiegoś punktu odniesienia.

Opublikowano

"Kultury sneakersów" na skalę amerykańską raczej się nie spodziewajmy w Polsce. Zaczynając od ograniczonej dostępności, poprzez 3-4 razy wyższe ceny względem amerykańskich pensji, a kończać na tym, że grupa docelowa jest bardzo mała i ograniczona. 

Czy jest sens płacenia 2-3tys za sneakersy? Kowalski puka się w czoło widząc cenę butów klasy Yanko czy Shoepassion, nie mówiąc już o jakiś Vassach czy C&J.

Ktoś inny nazwie głupotą płacenie 150zł za małą "chusteczkę" do marynarki.

Wszystko zależy od zajawki i jakiegoś punktu odniesienia.

Ten sam Kowalski puka się w czoło na wszystko czego nie kupi w Biedronce, czy CCC. Nietrafione porównanie. Raczej porównałbym to do sytuacji, kiedy np. Yanko/C&J wypuszcza edycję kolekcjonerską zaprojektowaną... no nie wiem... przez Rubinacciego czy Cucineliego , która sama w sobie jest trzykrotnie droższa, a maniacy ze świata męskiej elegancji gotowi są zapłacić 6 razy więcej na Ebay.