Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam zasady członkostwa w klubie "Szarmant". ;)

http://szarmant.net/zasady

Urzekł mnie ten punkt

"15. Szarmant szanuje zdrowie. Po ukończonym 45 roku życia wykonuje obowiązkowe badanie prostaty, opłacone przez Klub i zweryfikowane potwierdzeniem jego wykonania."

Nie jestem pewny, czy chciałbym poddać się takiej weryfikacji innym Klubowiczom... Właściwie jestem przekonany, że nie :)

Opublikowano

Polonia amerykańska, z nielicznymi wyjątkami, regularnie daje powody do stałego członkostwa w wątku "humor" :-)

Polecam komentarze pod "artykułami" na tej stronce:

"Moj maz zaczol chodzic na spotkania tego klubu z czego bardzo ciesze bo juz w domu za duzo marudzil, z tego co wiem to spotykaja sie tam panowie z klasa, maz mojej dobrej przyjaciolki wstapil do nich dwa lata temu i zaprosil meza , z tego co wiem to tylko mozna byc w tym klube z polecania innego czlonka tego klubu, na poczatku myslalam ze to grupa pijaczkow niestety bardzo sie mililam , w zeszlym roku bylam zaproszona do nich na zabawe w Arlington Race Track bylo rewelacyjnie ."

"Nie moglem zniesc smrodu z cygara do czasu kiedy kumpel powiedzial mi o sklepach ktore sie tylko w tym specjalizuja, dzisiaj juz inna gadka, dobre cygaro minimum 10.00 dol za sztuke a nie za paczke, dziala tak samo jak dobre Whiskey, super strona"

"Hey, Super artykul dostalem namiary na strone od dziewczyny do ktorej startuje , oczywiscie bylo to w zartach ale mnie bardzo zaciekawilo, zobacze co z tego wyjdzie napewno mam dobre poczucie humoru"

pisownia oryginalna ;)

Jak widać horyzonty członków są dość niskich lotów ;) niestety takie stowarzyszenia robią nam Polakom złą opinie i powielają stereotyp pijaczka Janusza z wąsem który dorabia na budowie poniżej średniej krajowej.

Zgodzę się że większość Polaków którzy przyjechali do USA w latach 80 i 90 i często zostali nielegalnie na wizie turystycznej to robotniczy element społeczny który z elegancją nigdy nie będzie miał do czynienia. Trochę się to zmieniło w ostatnich latach bo wizę cieżko dostać wiec przyjeżdzają tylko ludzie na poziomie z wyższym wykształceniem albo studenci którzy mają inne nastawienie do ubioru

prezentując pewną kulturę i klasę. Zmienia się Polonia na lepsze ale ten proces jest bardzo powolny. Nowojorska Polonia jest trochę inna od chicagowskiej ale klimaty są podobne.

Zresztą: http://www.nytimes.com/1998/06/14/nyregion/after-15-years-in-court-workers-lawsuit-against-trump-faces-yet-another-delay.html?pagewanted=all

• Oceniam pozytywnie 1