Klapouch Napisano 5 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2013 Specjały Kormorana - Krzepkie. Naprawdę dobre, jeśli ktoś lubi pełny smak. Nie pamiętam kiedy ostatnio piłem tak dobre piwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 5 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2013 Specjały Kormorana - Krzepkie. Naprawdę dobre, jeśli ktoś lubi pełny smak. Nie pamiętam kiedy ostatnio piłem tak dobre piwo. Porównaj z Primatorem 16 Exklusiv. Ten sam styl a moim zdaniem dużo bardziej jest primator dopracowany. Ostatnio miałem okazję poznać to piwo w Bistro Autorskie (lane z kija). Delikatne, lekko słodkie. Po prostu świetne! http://restauracja-targowek.pl/ Co do raciborskiego to aż dzisiaj spróbuję - ale swego czasu miało dość poważną wadę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 5 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2013 A u mnie dzisiaj nowa Pinta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 5 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2013 Ups nie ta fota Ale Pintę też gdzieś tu mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 5 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2013 U mnie dzisiaj wizyta w sklepie zaoowocowała sporym zapasem, nie mam już gdzie go ustawić, więc opróżniam butelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 5 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2013 Raciborskie otworzyłem i dalej nie naprawili browaru. Strasznie czuć żelazo, czyli gdzieś podczas produkcji piwo ma kontakt z gołą stalą/rdzą. W wyglądzie jak to light lager, piana lepsza niż u koncernów ale nie powala. Aromat słodowy z tym nieszczęsnym metalem w tle. W smaku słodycz i... nic więcej, poza rdzą w tle. A następne będzie to : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 5 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2013 http://browarkormoran.pl/Nasze-piwa/Podroze-Kormorana-American-IPA.htmlMesdames Już powinno wchodzić do sklepów, szukajcie, ja się nie mogę doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kraszewski Napisano 6 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2013 http://browarkormoran.pl/Nasze-piwa/Podroze-Kormorana-American-IPA.htmlMesdames Już powinno wchodzić do sklepów, szukajcie, ja się nie mogę doczekać. Każde nowe IPA zrobione w Polsce dobrą wiadomością. Będę szukał. Dodali oprócz klasycznych amerykańskich chmieli na literę C (Cascade, Chinook, Citra, Centennial) również nowego Mosaica (daje fajny aromat owoców egzotycznych, ale nie cytrusów - mi pachnie mango). 16 % ekstraktu odfermentowali do 6% alkoholu - czyli słodowość powinna równoważyć goryczkę, a 85 IBU to nie w kij dmuchał - w końcu to więcej niż Rowing Jack. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 6 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Tylko to 85 IBU jest balansowane 5,5 blg cukrów resztkowych, więc raczej nie będzie hardcorowy tak strasznie. Ale i tak zapowiada się ciekawie, będę polował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 6 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Ja w Hauście piłem piwo OX BILE ze 104 IBU - to dopiero był hardcor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 6 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Trzy piwa z Azji i Arrogant Bastard z CA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 6 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Ox Bile dobre jest:) Polecam Hardcore IPA z brewdoga - deklarują 150 IBU, chociaż mówi się, że powyżej 120 ak się nie rozpuszczają. Największy hardcore jaki piłem to Shark z Widawy - 98 albo 102 IBU ale przy 11,5 Blg a nie 20:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PlainChandler Napisano 6 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2013 W temacie lokali z dobrymi piwami- w Warszawie polecam "Jelenia na rykowisku"- lokal znajdujący się obok "Pochwały niekonsekwencji", na Grójeckiej. W miarę możliwości warto pójść w mało "obleganych" godzinach, gdy można porozmawiać ze stojącym za barem właścicielem- bardzo sympatyczny pan, który pomaga w odkrywaniu swoich chmielnych preferencji. Z piw polecam toruńskie piernikowe- wbrew moim obawom nie było słodkim piwem dla kobiet! Niektóre pozycje jak dla mnie zbytnio odbiegały od tego, co ja uznaję za piwo (próbowałem kiedyś robionego z ryżu- mocno "specyficzne"), za to smakosze ciemnych piw powinni być wniebowzięci. Ubolewam tylko nad lokalizacją- znajomych zazwyczaj łatwiej "ściągnąć" na spotkanie w centrum niż na Ochocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 6 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2013 mayor - odnośnie tsingtao to mi kiedyś Chińczyk powiedział, że to jest skrót od: This shit is not good, take another one Podziel się wrażeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 6 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Miałem dzisiaj obalić kolejną Pintę, a tu przy okazji sprzątania strychu znalazłem coś takiego zachomikowanego Wbrew butelce okazało się, że w środku siedzi nalewka aroniową. Tego śmietnika nikt nie ruszał od dobrych 10 lat i trunek nabrał kolorytu Wybaczcie ciut naruszoną butelkę, ale z ojcem już troszkę flaszeczkę rozbiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Biały Kolego, z tego 'szczęścia' chyba pomyliłeś wątki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 6 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2013 mayor - odnośnie tsingtao to mi kiedyś Chińczyk powiedział, że to jest skrót od: This shit is not good, take another one Podziel się wrażeniami Tsingtao to typowy pils w niemieckim stylu,zreszta browar ten zostal zalozony w 1903 przez niemieckich osadnikow.Piwo ze zdjecia z zielona etykietka jest gorszej jakosci(do slodu jest dodawany ryz)-wrazenia smakowe na poziomie piw z Kampanii Piwowarskiej.Na uwage zasluguje Tsingtao z biala etykietka robione tylko z wody,jeczmienia i chmielu moim zdaniem jedno z najlepszych piw azjatyckich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 7 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2013 Wiem, że browar założony był przez Niemców i jak na Chiny to piwo jest dobre a rozwinięcie skrótu było żartem. Tylko nie mój styl, nie przepadam za jasnymi lagerami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 7 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2013 Wspomniane Tsingtao ma jedną zasadniczą wadę: jest w zielonej butelce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 7 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2013 Serdecznie odradzam Arrogant Bastard -przerost formy nad trescia .Natomiast w growlerze z pieskiem nalewane z kija Sixpoint Spice of Life Wakatu-jedno z najciekawszych IPA American style o bogatym smaku i aromacie niestety dostepne tylko sezonowo w 20 litrowych kegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 7 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2013 Kolejny piątek - kolejna wizyta w Hauscie. Na początek Red Aipa - nowa odsłona starego dobrego Red Hausta. Piwo z gatunku red ale. Wyraźna acz nienachalna goryczka, delikatny posmak karmelu i mocna cytrusowa nuta. Idealne na takie piękne i słoneczne popołudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 7 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2013 Aj uroki wrzucania zdjęć z komórki. Na telefonie wszystko było ok. Postaram się zaraz obrócić. EDIT Zdjęcia wyprostowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 9 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2013 Z browaru Sulimar. Ponieważ smakuje mi ich Trybunał postanowiłem zakupić kilka innych produktów, jeszcze nie próbowałem, chłodzą się: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2013 Lager dunkel dobry, próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2013 Wczoraj. IPA ekstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi