Gravis 2 Report post Posted June 23, 2012 To czysta manpulacja! W pon wybieram się po Pintę Quote Share this post Link to post Share on other sites
Przemko 3 Report post Posted June 23, 2012 Grodziskie mają bardzo charakterystyczny smak oraz zapach wędzonki. Nie dla wszystkich jest on znośny. Ale IMO do obiadu się nadaje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Przemko 3 Report post Posted June 23, 2012 Grodziskie mają bardzo charakterystyczny smak oraz zapach wędzonki. Nie dla wszystkich jest on znośny. Ale IMO do obiadu się nadaje.Jak się pija piwo do obiadu. Ja nie pijam chyba, że obiad to grill. One raczej do normalnego picia się nie nadają. Quote Share this post Link to post Share on other sites
White Haven 471 Report post Posted June 23, 2012 Odświętnego A poważnie te piwa (przetestowałem póki co trzy) są naprawdę dobre - gdyby kosztowały ok. 3-4 zł brałbym je codziennie. Niestety moje potrzeby oscylują obecnie w okolicach 3 piw dziennie - a na wydawanie dziennie 21 zł na piwo mnie zwyczajnie nie stać... Quote Share this post Link to post Share on other sites
mbs 20 Report post Posted June 24, 2012 Niestety moje potrzeby oscylują obecnie w okolicach 3 piw dziennieA bebzol rośnie Quote Share this post Link to post Share on other sites
pirat 1,335 Report post Posted June 24, 2012 Niestety moje potrzeby oscylują obecnie w okolicach 3 piw dziennieA bebzol rośnie Jakoś tak to się z tym piwskiem dziejw. Niech każdy sobie przypomni ile wypił najwięcej piwa za jednym posiedzeniem, a potem zastanowi czy wypiłby tyle samo wody Quote Share this post Link to post Share on other sites
Przemko 3 Report post Posted June 24, 2012 A do jakiego? No właśnie do obiadu albo śniadania. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Skalpel 2,244 Report post Posted June 24, 2012 Odświętnego Niestety moje potrzeby oscylują obecnie w okolicach 3 piw dziennie. Rozumiem Cię za nadto dobrze White Haven Quote Share this post Link to post Share on other sites
damiance 2,902 Report post Posted June 29, 2012 Grodziskie mają bardzo charakterystyczny smak oraz zapach wędzonki. Nie dla wszystkich jest on znośny. Ale IMO do obiadu się nadaje.Jak się pija piwo do obiadu. Ja nie pijam chyba, że obiad to grill. Podtrzymuję jednak opinię o "dymach marcowych" - bomba. Na jedną rzecz zwróciłem dzisiaj uwagę - wcześniej nie patrzyłem na koszta tylko brałem z półki i cześć, dzisiaj zobaczyłem i myślę, że siódemaka te browary nie są warte. W Leclercu na Bielanach piwa z Pinty są za ok. 5 pln. A co do Dymów Marcowych - popieram zacne piwo, ale na pierwszym miejscu u mnie Viva la wita: Uploaded with ImageShack.us Quote Share this post Link to post Share on other sites
roland 263 Report post Posted June 30, 2012 W Szczecinie Pinta 5,5 zł Wczorajszy wieczór spędziłem z Dymami Marcowymi, ale jakoś mnie nie zachwyciły. Może mam zbyt chamskie podniebienie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
damiance 2,902 Report post Posted June 30, 2012 W Szczecinie Pinta 5,5 zł Wczorajszy wieczór spędziłem z Dymami Marcowymi, ale jakoś mnie nie zachwyciły. Może mam zbyt chamskie podniebienie? Dymy są specyficzne. Myślę, że najlepsze do imprez w terenie typu ognisko, grill ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
pirat 1,335 Report post Posted July 6, 2012 Jedno z moich ulubionych od lat, ale raczej dla amatorów Quote Share this post Link to post Share on other sites
pirat 1,335 Report post Posted July 10, 2012 Belgijskie a w zasadzie brukselskie piwo. O ile w przypadku tradycyjnych piw jest górna i dolna fermentacja o tyle w klasycznych lambikach w tym 'guzach' jest to spontaniczna fermentacja. Smak oryginalny. Być może wymagany jest acquired taste. Jak ktoś chciałby próbować to 'zwykły' (ten pierwszy) jest łatwiejszy w odbiorze. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pirat 1,335 Report post Posted July 13, 2012 Piwo jak piwo ale reklama Quote Share this post Link to post Share on other sites
B.B. 21 Report post Posted July 13, 2012 Reklama fajna, ale film który inspiracją był jeszcze lepszy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kset 4 Report post Posted July 19, 2012 czy ktoś może mi polecić dobre miejsce do zaopatrywania się w nietypowe piwa w Krakowie? (sklep, nie bar) Quote Share this post Link to post Share on other sites
pirat 1,335 Report post Posted July 19, 2012 Nie znam takich miejsc w Krakowie ale te mają mieć Pintę http://www.browarpinta.pl/kup-pinte Sklep Strefa Piwa Krowoderska 37, 31-141 Kraków, Polska Sklep Sklepik z Piwem os. Teatralne 28, Kraków. Pub Omerta ul. Kupa 3, Kraków Sklep Maria ul. Kobierzyńska 61, Kraków. Sklep Alkohole Regionalne DORAN ul. Józefa 6, Kraków. Sklep Delikates ul. Brodzińskiego 1, Kraków. Sklep Skład Piwa ul. Węglowa 2, Kraków. Sklep Spożywczo-Przemysłowy "U Jacka" ul.Walerego Sławka 60, Kraków. Sklep Spożywczo-Przemysłowy ul. Barbary 3, Kraków Pub Sarmacja ul. św. Tomasza 8, Kraków. Quote Share this post Link to post Share on other sites
White Haven 471 Report post Posted July 19, 2012 Dzisiaj Amber - koźlak i pszeniczniak. Jeszcze przed degustacją Quote Share this post Link to post Share on other sites
Koval 2,194 Report post Posted July 19, 2012 Hmmm... Zaskakująco smaczne Gdyby nie ta cena (ponad 8,50 PLN w Almie) Quote Share this post Link to post Share on other sites
pirat 1,335 Report post Posted July 19, 2012 Hmmm... Zaskakująco smaczne Gdyby nie ta cena (ponad 8,50 PLN w Almie) Ale za to butelki mozesz uzyc jak uwarzysz wlasne piwo Quote Share this post Link to post Share on other sites
Koval 2,194 Report post Posted July 19, 2012 w szoku jestem, rewelacja Przetestowane - jak dla mnie zbyt dymem 'perfumowane' Quote Share this post Link to post Share on other sites
Koval 2,194 Report post Posted July 19, 2012 Ale za to butelki mozesz uzyc jak uwarzysz wlasne piwo No masz - nie pomyślałem i poszła do kontenera... Quote Share this post Link to post Share on other sites
White Haven 471 Report post Posted July 19, 2012 Jak to stwierdził mój ojciec - smakuje jakby ktoś na nim wędzonkę przysmażył 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Koval 2,194 Report post Posted July 19, 2012 O to, to Quote Share this post Link to post Share on other sites
Koval 2,194 Report post Posted July 19, 2012 I jak? Quote Share this post Link to post Share on other sites