eduardo Napisano 2 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2019 No i wspomniałeś o meritum - sklep ma klientów i będzie miał. Napisałem tylko, że BF z założenia powinien być dniem z którego nie robi sie eventu, który aktualnie widzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 2 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2019 A może by tak nie robić z ludzi po prostu frajerów? Ktoś coś kupił w cenie regularnej a ktoś np z 15 rabatem.Moim zdaniem jest to nie fer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 2 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2019 Black Friday nie jest co prawda nazwą zastrzeżoną, ale wywołuje określone konotacje - oczekiwanie dużych przecen. Jeśli polityka cenowa Poszetki wyklucza duże przeceny, po co iść z prądem i ogłaszać jak wszyscy Black Friday? Jak głosi ludowa etymologia, nazwa wzięła się z przechodzenia przedsiębiorców z fazy "in the red" na "in the black" - osiąganie dochodu po spłaceniu wszystkich zobowiązań. Nie prowadzę biznesu i nie mam pojęcia w którym miesiącu przeciętny polski przedsiębiorca zaczyna na siebie zarabiać po spłaceniu ZUS-ów itd. (może w żadnym?🙃), ale można przecież byłoby mieć własny czarny poniedziałek czy wtorek. Dyskurs rozczarowanego komentatora z FB oczywiście naganny, nielicujący z eleganckim strojem, w który ponoć się w Poszetce zaopatrywał. Manifest cenowy - taki ruch wykonała ostatnio firma Private White V.C., po czym spadła jakość produktów, a przeceny 70% pozostały - Poszetce tego nie życzę i się po Niej nie spodziewam😉 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 2 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2019 4 minuty temu, 50groszy napisał: A może by tak nie robić z ludzi po prostu frajerów? Ktoś coś kupił w cenie regularnej a ktoś np z 15 rabatem.Moim zdaniem jest to nie fer. To jest bardzo fer, bo ten co kupił w cenie regularnej ma produkt "na teraz", a często ten co kupił z tym rabatem rezygnuje z użytkowania rzeczy przez miesiąc, dwa, trzy lub dłużej. Dlatego właśnie, że odłożył używanie rzeczy w czasie jest wynagrodzone 15% rabatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 2 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2019 3 minuty temu, lubo69 napisał: Manifest cenowy - taki ruch wykonała ostatnio firma Private White V.C., po czym spadła jakość produktów, a przeceny 70% pozostały - Poszetce tego nie życzę i się po Niej nie spodziewam😉 Mógłbyć wyjaśnić? Z tego co kojarzę, to Private White właścnie chwali się nie organizowaniem przecen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 2 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2019 Chwali się w tym manifeście, ale to teoria. Dziś np. z okazji Cyber Monday mają 30% off. Latem wybrałem z bogatej (ok. 20 produktów) oferty "sale" T-shirta przecenionego z 410 na 105 zł, w tym wysyłka. Niestety koszulka okazała się być jakościowo z półki 50-100 zł właśnie. Napisałem do działu obsługi klienta - uraczyli mnie przeprosinami i kuponem rabatowym 10% na kolejne zakupy; nie skorzystałem. Private White V.C bywa też na Yoox i w TK, w realistycznych i adekwatnych do jakości cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 2 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2019 Sprawdziłem właśnie i 30% zniżki jest na "selected items". Jeszcze nie udało mi sie dodać do koszyka rzeczy, na którą kod by zadziałał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalina Panfil Napisano 2 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2019 Moim zdaniem Black Friday to promocja, która przyciąga określonych klientów. Klientów, którzy odkładają pieniądze, żeby raz a dobrze chcą zrobić zakupy. Takich z listą, takich niekupujących pod wpływem impulsu. Wiedzą, że usiądą raz przed komputerem, wyklikają wcześniej zapisane linki, pooglądają i kupią. Nie chodzi o to, żeby mieć super promocje, ale żeby mieć cokolwiek. Albo nawet nie mieć nic tylko nie wywoływać w ludziach poczucia winy, że w ten jeden piątek w roku robią zakupy internetem i korzystają z promocji. Są sklepy, do których zaglądam tylko w black friday i w dzień darmowej dostawy. To dla mnie impuls, żeby kupić. Zwykle nie kupuję wcale, jeśli nie muszę. Określona z góry data i ta mini promocja przekonują mnie, żeby kupić. Może to trochę januszowe podejście, ale w każdym poradniku dotyczących zdrowego portfela i oszczędzania jest fragment "kupuj z listą" i "korzystaj z promocji". W dobie coraz bardziej powszechnego odejścia od konsumpcjonizmu Black Friday i inne tego typu globalne akcje są wsparciem dla zdrowego wydawania pieniędzy. To nieintuicyjne, wiem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Runior Napisano 3 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2019 Mnie Black Friday kojarzy się z ludźmi tratującymi się w centrach handlowych, żeby kupić za bezcen towary, których nie potrzebują. Uważam, że Poszetka, biorąc pod uwagę utrwaloną renomę i profil klienta, powinna się odcinać od takich, nomen omen, tanich chwytów marketingowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 5 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2019 Rozpoczynamy Mikołajki wyjątkowym, charytatywnym projektem. Przedstawiamy poszetkę i apaszkę "Anioły" wg projektu Jan Kallwejta ☞ http://bit.ly/poszanioły Dochód ze sprzedaży tych produktów zostanie przekazany na szczytny cel dla Dom Aniołów Stróżów Anioły już poznaliście z poprzednich projektów. To miejsce, które znamy i podziwiamy od lat. Praca, którą wykonują dla młodzieży oraz miasta Katowice (od niedawna również Sosnowca oraz Chorzowa !) jest nieoceniona. Niniejsza poszetka to nasza mała cegiełka, wsparcie dla tej inicjatywy. Wyróżnienia dla Aniołów: - przez Kapitułę konkursu „Pro Publico Bono” pod patronatempremiera Jerzego Buzka za najlepszą inicjatywę obywatelską w kategorii: ochrona zdrowia, pomoc społeczna i charytatywna - przez Wojewodę Śląskiego w drugiej edycji konkursu „Śląskie na 5”, w kategorii: filantropia. - pierwsze miejsce w odnowionym konkursie PRO PUBLICO BONO "Samorządnośc dla Solidarności" Więcej: http://anioly24.pl 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 6 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2019 Ostatnio sprzedały się jak świeże bułeczki ponownie są: spodnie z flaneli od Alfred Brown, z podwyższonym stanem oraz zakładkami.» beżowe spodnie gurkha / zapinane pasem na dwie strony:http://bit.ly/gurkhapants» szare z dwoma zakładkami / http://bit.ly/greyflannelpants------Polecamy również wpis na naszym blogu o spodniach typu gurkha » http://bit.ly/spodnierodemzneapolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 6 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2019 W dniu 15.10.2019 o 22:40, pi_senny napisał: Zamówiłem tę koszule i jestem rozczarowany materiałem. Wcale nie jest miły w dotyku i raczej plastikowy, przypominający ten zastosowany w koszulach non-iron, lecz w przeciwieństwie do nich jest dodatkowo bardzo podatny na zagniecenia. W tym roku zakupiłem kilka koszula na materiale od Tessitura Monti i co druga, to rozczarowanie pod względem bawełny jaka została użyta. Zatem jeśli powyższe flanele również są na bawełnie od TM, jak te od Lancerto & Mr.Vintage, to przykro mi, lecz również szczerze nie polecam. Mam wrażenie, że ostatnimi czasy wiele otrzymujemy koszul z bajerami jak dzielony karczek, pełowe guziki, super roll, czy jak tutaj neapolitańskie wszycie rękawa, a zapomina się o samym materiale. Tak jakby naszywka renomowanego dostawcy tkanin była gwarancją, że otrzymamy bawełnę z wyższej póki i o świetnych parametrach. Niestety tak nie jest. Niestety potwierdzam, nie polecam koszuli flanelowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 6 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2019 Ja też mam flanelę z poszetki, którą kupiłem tylko dla tego, że byłem ciekaw ich koszul. Moja ma chyba rok albo półtora. Nie ma szału pod każdym względem, także materiałowym, chociaż ja swojej nie nazwałbym plastikową. Na plus to, że bardzo dzielnie się trzyma, a używam jej często i gęsto, bo mi jej nie szkoda. Te spodnie wyżej b. ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 6 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2019 46 minut temu, Stormont napisał: Ja też mam flanelę z poszetki, którą kupiłem tylko dla tego, że byłem ciekaw ich koszul. Moja ma chyba rok albo półtora. Nie ma szału pod każdym względem, także materiałowym, chociaż ja swojej nie nazwałbym plastikową. Zarzut plastikowego chwytu dotyczył koszuli oxford w prążek, a nie flaneli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 9 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2019 Odnośnie flaneli, nasza szwalnia również korzysta z próbnika Clark Melange od Monti i nie miała do tej pory reklamacji. Tym niemniej wysłaliśmy zapytania do ww. czekamy na info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 9 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2019 Witraż Stanisława Wyspiańskiego "BÓG OJCIEC – STAŃ SIĘ" to jedno z jego najwybitniejszych dzieł. Budził on i nadal budzi wielki podziw. Umiejscowiony jest w dużym oknie z tyłu nawy Kościoła OO. Franciszkanów w Krakowie. Od dziś wprowadza również światło do Poszetki, będąc częścią naszej kolekcji "Arcydzieła Mistrzów" 🙌🏻 http://bit.ly/BógOjciecDo niedzieli włącznie / 15 grudnia gwarantujemy dostawę przed świętami. W tym czasie dostawa gratis: FedEx oraz Paczkomat 0 pln. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 9 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2019 Poszetka- wow, piękna. Ale zastanawia mnie kiedy ten krawat będzie dostępny online (widziałem też na Waszym FB jego wersję granatowo-brązową)? EDIT: poszetkę zakupiłem. A miałem już nic nie kupować... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 9 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2019 Cudo! Od początku tych poszetek z dziełami sztuki liczyłem, że ktoś się o witraże Wyspiańskiego pokusi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 9 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2019 Polecam pod rozwagę również MehofferaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 10 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2019 Muszę pochwalić poszetka.com Zacznijmy od tego, że jestem fanem noszenia golfa pod marynarkę. W mojej branży (brudna inżynierska) jest to wystarczający poziom elegancji w większości przypadków, a dodatkowo niezwykłe ułatwienie przy ciągłych podróżach (brak konieczności prasowania). Myślę, że śmiało mogę stwierdzić, że zbudowałem flotę swetrów merynosowych (i nieco bawełnianych) i mam już pewne doświadczenie. Pod względem rozmiarów, wygody i termiki do tej pory numerem jeden był Benetton. Ostatnio jednak Benetton coś zmienił i kolejna partia już nie jest taka jak poprzednie (znacznie cieńszy materiał). O każdym swetrze mogę coś powiedzieć - Wólczanka i Miler są zdecydowanie za krótkie, Massimo Dutti bardzo szybko się niszczy, Strellson mnie zdenerwował, bo metalowa ozdoba wyrwała się z kawałkiem swetra, New Look jest za gorący... Kiedy poszetka.com zaprezentowała golfy merynosa z dodatkiem to musiałem od razu kupić. Bardzo byłem ciekaw czy i jak dodatki do wełny poprawią produkt. Uległem dosyć ryzykownej pokusie 4 za 3. No i mogę z ręką na sercu powiedzieć - znalazłem Świętego Graala golfów podmarynarkowych - to nowa kolekcja golfów od poszetka.com. Z najnowszej kolekcji swetry są po prostu rewelacyjne. Z uwagi na stosunkowo krótki czas nie mogę, oczywiście, określić zużycia przy długotrwałym użytkowaniu, ale na obecną chwilę mogę powiedzieć: - mają odpowiednią (dla mnie) długość, tj. są dłuższe niż produkty konkurencyjne, - dobrze się układają i nie gniotą, - termika jest wręcz rewelacyjna (jak klimatyzacja automatyczna). P.S. Kolor musztardowy pasuje mi do wielu zestawów, na khaki nie mam jeszcze zbyt wielu pomysłów. Szkoda, że nie ma więcej opcji kolorystycznych. 6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 10 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2019 Ciekawe jest to co piszesz, bo według tabel rozmiarowych golfy Poszetki są o 8 cm krótsze niż te od Milera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 10 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2019 @Bacio A posiadasz może golfy z SuitSupply i od Zacka Romana do porównania? Z tych dwóch film posiadam moje dwa ulubione swetry i ciekaw jestem jak wypadają w porównaniu z innymi (Twoim zdaniem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 10 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2019 Godzinę temu, Servetch napisał: Ciekawe jest to co piszesz, bo według tabel rozmiarowych golfy Poszetki są o 8 cm krótsze niż te od Milera. Może Miler zmierzył z rozwiniętym golfem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 10 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2019 68 cm dla rozmiaru M to dość standardowa długość (SuitSuply, John Smedley etc.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 10 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2019 2 godziny temu, Servetch napisał: Ciekawe jest to co piszesz, bo według tabel rozmiarowych golfy Poszetki są o 8 cm krótsze niż te od Milera. Tabeli rozmiarów nie było, dziękuje za cynk Poniżej szczegóły: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi