Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

89749046_2800489426709709_65265296876429

Nareszcie mamy nasze KATOWICE. Tak to jest, że szewc bez butów chodzi i projekt miasta, z którego pochodzi Poszetka powstał chyba jako 15 w kolejności;) Ale debiut wyczekany smakuje jeszcze bardziej. Przedstawiamy Wam nasze Katowice autorstwa Jan Kallwejta. 

⤷ zaskakująco muzyczne, 
⤷ cudownie modernistyczne, 
⤷ z opadającym górniczym tynkiem, 
⤷ pnące się do góry, 
⤷ z Jetsonami na niebie 1f609.png;)
⤷ Neonami na ulicach, 
⤷ wspaniale zielone
⤷ Poszetką na Koszutce 
a wkrótce …. 1f642.png:)

Poszetka http://bit.ly/katowice_poszetka
Apaszka http://bit.ly/poszetka_scarves

• Like 1
Opublikowano
59 minut temu, eduardo napisał:

Tak szybko się rozeszły czy błąd na stronie?

Na FB był wpis że Poszetka zawiesza sprzedaż detaliczną i będzie szyła maseczki dla jednego ze szpitali który się do nich zwrócił. 

• Like 1
Opublikowano
12 hours ago, pi_senny said:

Szkoda tylko, że to jedynie obrazuje w jakiej rzeczywistości żyjemy.

Trzeba pamiętać że sytuacja jest nadzwyczajna. Na całym świecie tak się dzieje. To trochę jak na wojnie, fabryki maszyn do szycia produkują CKMy a w fabrykach samochodowych powstają czołgi.

W każdym razie, brawa dla Poszetki!

Opublikowano

Doskonale rozumiem tę solidarność. Raczej chodziło mi o to, że dyrektor szpitala musi zwracać się do prywatnej firmy z prośbą o pomoc, bo w szpitalu brakuje podstawowego wyposażenia, a to prawdopodobnie dopiero początek. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Fajna akcja @poszetka.com Bardzo dobry pomysł!?

Edytowane przez metius
Po przeczytaniu wątku "Koronawirus i jego wpływ na sklepy" postanowiłem wyciąć część wpisu o LPP. Nie miałem na ten temat pełnej informacji. Dziękuję kolegom z Forum za rzucenie światła na tę sprawę.
  • Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, ciasteczkowy napisał:

Trzeba pamiętać że sytuacja jest nadzwyczajna. Na całym świecie tak się dzieje. To trochę jak na wojnie, fabryki maszyn do szycia produkują CKMy a w fabrykach samochodowych powstają czołgi.

W każdym razie, brawa dla Poszetki!

Szpitale powinny być w stanie zapewnić sobie pewien zapas takich materiałów, nie mówiąc już o bardziej specjalistycznych maseczkach takich jak N95.

Zresztą od czegoś też mamy Agencję Rezerw Materiałowych... No, ale zamiast maseczek kupiła węgiel. Cóż, można i tak.

Brawa dla Poszetki.

• Like 2
Opublikowano

Pomagaj z nami. Każda jedna zakupiona przez Was maseczka = maseczka przekazana na potrzeby szpitali.

bit.ly/maseczki_posz

91130972_2829699137122071_1738427015654091183788_2829698140455504_48492835920622

91187592_2829698107122174_8777436916929791156321_2829698277122157_35147317215536

↬ maseczka niemedyczna jest alternatywą do stosowania podczas codziennych sytuacji,
↬ uszyte z podwójnej warstwy wysokiej jakości gęsto tkanej stuprocentowej bawełny koszulowej,
↬ produkt należy często prać w wysokich temperaturach (60 st) lub gotować i używać tylko wtedy gdy jest suchy,
↬ dobre dopasowanie do lini nosa: drucik wszyty w górnej części maseczki, cztery zakładki.

Dlaczego warto nosić maseczkę:
↬ COVID-19 może być roznoszony przez zakażonych, którzy jeszcze nie mają objawów, dlatego maseczka może chronić osoby postronne przed zarażeniem przez osoby nieświadome nosicielstwa - dbajmy o nasze otoczenie
↬ ochrona przed nieświadomym dotykaniem okolic ust i oczu brudnymi rękami.

Pamiętajmy że sama maseczka nie będzie chronić przed zakażeniem, jest barierą mechaniczną chroniąca osoby postronne.

Ważne jest prawidłowe noszenie maski i dokładne umycie rąk przed jej założeniem i po zdjęciu. 

Podczas #covid19 obowiązuje w Poszetce darmowa dostawa: bit.ly/maseczki_posz

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, gajdowskip napisał:

Widzę, że w ofercie sklepu pojawiła się jedna "nowa" koszula. Czy to zwiastun wejścia innych modeli do sprzedaży albo uzupełnienia rozmiarówki z poprzednich? 

W kwietniu będzie miała debiut letnia kolekcja. Kilkanaście wzorów (w tym popovery). Po raz pierwszy przy współpracy z Albini Group.

• Like 5
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
5 godzin temu, poszetka.com napisał:

W kwietniu będzie miała debiut letnia kolekcja. Kilkanaście wzorów (w tym popovery). Po raz pierwszy przy współpracy z Albini Group.

Nie mogę się doczekać. Jednak mam gorącą prośbę, aby przypatrzyć się opisom koszul. Dla przykładu:

Cytat

https://www.poszetka.com/product-pol-5640-BIALA-koszula-w-paski-button-down.html

WYKOŃCZENIE easy care, lekka,przewiewna , mila w dotyku tkanina typu light/lekki oxford

To nie jest oxford, tylko twill. Nie jest również lekki, ani też przewiewny. Koszulę zostawiłem, bo i tak mi się spodobała, ale opis jakby z innej.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
W dniu 3.04.2020 o 23:38, pi_senny napisał:

Nie mogę się doczekać. Jednak mam gorącą prośbę, aby przypatrzyć się opisom koszul. Dla przykładu:

To nie jest oxford, tylko twill. Nie jest również lekki, ani też przewiewny. Koszulę zostawiłem, bo i tak mi się spodobała, ale opis jakby z innej.

Dzięki ! Opis był z innej koszuli, dodając nową koszule często powielamy inny produkt w systemie i w tym wypadku nie zmieniliśmy go ?

Opublikowano

Naszą kolejną nowością jest jeden z najsłynniejszych obrazów mistrza batalistycznego malarstwa Wojciecha Kossaka - "Marszałek Józef Piłsudski na Kasztance” ↬ bit.ly/piłsudski_kasztanka

Jest to jedno z najsłynniejszych przedstawień Piłsudskiego, tym bardziej, że występuje ze słynną klaczą, która przeszła potem do legendy. Warto przybliżyć szczegóły niesamowitego związku Piłsudskiego i Kasztanki. Żona Naczelnego Wodza pisała, że: „Bardzo nerwowa Kasztanka nienawidziła ognia artyleryjskiego i poza swoim panem nikogo innego nie uznawała. Między nimi istniało jakieś tajemne porozumienie, tak doskonałe, że oboje odczuwali swoje nastroje i nawzajem na siebie wpływali”. Ten cytat to tylko jeden z wielu przykładów, potwierdzających ten niesamowity związek. 

Kasztanka towarzyszyła Marszałkowi podczas działań I Brygady. Ostatni raz Józef Piłsudski dosiadł Kasztanki w dniu 11 listopada 1927 roku, przyjmując defiladę na Placu Saskim w Warszawie. Dzieło powstało w 1928, za życia Piłsudskiego. Konny portret Marszałka został skradziony w 1997 w Krakowie. Odnaleziono go w jednej z warszawskich galerii sztuki.

92462793_2852801451478506_23940261739285

• Like 3
Opublikowano

Słuchajcie dokonałem wczoraj zakupu tej o to koszuli https://www.poszetka.com/product-pol-5445-Koszula-w-potrojny-blekitny-prazek-z-kolnierzem-polwloskim.html czy moglibyście scharakteryzować ją jeśli chodzi o krój jak np z wysokością pachy czy rękawy są wąskie ogólnie rzecz ujmując czego mogę się spodziewać .Jaki chwyt ma tkanina ?

Przepraszam,ze pytam,ale to mój pierwszy zakup od państwa